Widok

siedzisko do kąpieli - proszę o opinie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zastanawiam się nad kupnem dla mojego synka siedziska do kąpieli, np takiego:
http://www.skapiec.pl/site/cat/2610/comp/681446
Zastanawia mnie jednak jego funkcjonalność. Nie chciałabym bowiem zainwestować w przedmiot, który potem będzie tylko leżał nieużywany. Dlatego prosiłabym o opinie, jak u Was sprawdza się takie siedzisko, czy jest wygodne w użyciu i czy Wasze pociechy chętnie w nim siedzą podczas kąpieli.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale fajowe:) podobaja mi sie te zabawki smoby
yyy ale ja rozumiem że to dla takiego dziecka, ktore samo juz siedzi ? :)
Całkiem fajne jak się ma dużą wanne - chociaż ja siedzące dziecko posadziłabym na pupie w wodzie (np. na macie antyposlizgowej) i je poprostu pilnowała.
Wiola, mialam takie siedzonko dla Juli i jednym słowem - rewelacja!! Polecam, u nas sprawdziło się w 100%
kala79, a w jakim wieku była Twoja córcia, jak sadzałaś ją w tym siedzisku? Siedziała już samodzielnie? I jak długo go używałaś? Czytałam opinię, że te przyssawki do wanny często nie działają i że są ostre krawędzie. Prawda to? W ogóle jakoś mało opinii jest o tym siedzisku.
Pytam o to siedzisko, bo po prostu szukam jakiejś alternatywy, gdyż samo siedzenie i pilnowanie mojego smyka podczas kąpieli nie wystarcza. Mój synek ubóstwia kąpiele i jest podczas nich tak ruchliwy (bo przecież zabawka odpłynęła i szybko trzeba ją złapać), że trzeba go ciągle trzymać, żeby nie wylądował "pod wodą". A tego nie wytrzymuje już mój kręgosłup, bo ileż można się schylać i trzymać dziecko. Zastanawiam się więc, jak sobie ułatwić te chwile, no i przy tym zaciekawić czymś dziecko. Siedziska wyglądają dość ciekawie, pytanie - jak się sprawdzają.
Miałyśmy siedzonko firmy babyok(jeśli dobrze pamiętam), nie było ostrych krawędzi, przyssawki trzymały tak mocno, ze czasami nie mogłam ich odczepić od wanny:-))) a Jula zaczęła z niego korzystać jak miała 8 m-cy.
Gabryś do ok 8m-ca życia był kąpany na foczce :] uważam, że to rewelacyjny wynalazek :) o ile łatwiej było Go wykąpać w pojedynkę ;)

a jak już sam pewnie siedział - to kupiłam matę "krokodylka" w Ikei :) super się sprawdza :)
też fajne
hop hop
może ktoś ma w domu takie siedzisko żabkę i mógłby się podzielić swoimi odczuciami co do ich funkcjomalności
HOP HOP
Wiola, my mieliśmy jedno i drugie; jak dla mnie, krzesełko o niebo lepsze
kala79, a jak z wielkością tego krzesełka? Zastanawiam się jak by to było w brodziku prysznicowym (dodam, że brodzik jest głęboki), tzn. z tego co widzę siedzisko zmieściłoby się na pewno, ale jak z miejscem do zabawy?
Dominik dostanie je na święta :)
image[/url]
image[/url]
podbijam, może jeszcze jakieś opinie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

do góry