Widok

sinlac

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
moja mała skończyła 5m zaczęłam podawać jej warzywka myślałam o rozszerzeniu diety o dodatkowy produkt typu kaszka czy któraś z Was kupowała sinlac ? moja mała ma uczulenie na mleko krowie tzn że jak ja zjem nabiał ją wysypuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja uzywałam na poczatku, mały rano wcinał jako kaszke...mozesz nim tez zageszczac np. obiadki:) mi w sumie on tez smakował...taki kukurydziany smak...aha ja tez miałam zakaz nabiału...a sinlac robiłam mu na pepti
image
bo z tego co widziałam to jest na wodzie ja karmie piersią wiec chciałam dawać jej go na noc jako kaszkę cz tak moge ?
tez mozesz:) a moze i na wodzie go robiłam....juz nie pamietam...wiem ze to było śniadanko...które łyzeczka mu podawałam...a potem przeszłam na kaszki ryżowe, które robiłam na pepti- tak to chyba było:)) bo musiałam unikac tych mleczno-ryzowych
image
moj ma ponad rok a caly czas jestem na sinlacu. Je rano jako sniadanko z owocami :) jest to pelnowartosciowy produkt wiec spokojnie mozesz podawac, ja robie na mleku.
image
czyli jednak nie zgłupiałam, robiłam na pepti:)

karolla, co sie do nas nie odzywasz:)??? nadal jestescie na pepti?
image
Drogie Mamy, kaszka Nestlé Sinlac została stworzona specjalnie z myślą o Maluchach cierpiących na alergię na białko mleka krowiego. Jako urozmaicenie codziennej diety można podawać ją również dzieciom zdrowym. Kaszkę Sinlac należy przygotowywać wyłącznie na wodzie, ponieważ po jej dodaniu stanowi pełnowartościowy i zbilansowany posiłek. Dodając Sinlac do mleka bądź preparatu mlekozastępczego zwiększamy nadmiernie ilość białka w porcji posiłku i niepotrzebnie obciążamy nerki dziecka. Kaszkę Sinlac można podać jako samodzielny posiłek, z owocami lub dodać do zupki, czy przecieru warzywnego w celu zagęszczenia.

Ekspert.Nestlé
---
Ekspert.Nestlé, udziela porad i odpowiada na pytania związane z produktami NESTLÉ, a także kwestiami dotyczącymi żywienia. Zapraszam do dyskusji.
właśnie sinlaka nie można robić na mleku, tylko na wodzie.

a ja podawałam też na sniadanko samodzielnie albo z owocami. można też dobre placuszki/naleśniki usmażyć na sinlaku... nie pamiętam przepisu ale pewnie w necie jakieś przepisy się znajdą.

Sinlac, jak wyżej napisano, robi się wyłącznie na wodzie. Podawałam dość szybko, w 5 miesiącu, na początku przez butlę (w ogóle jest dość rzadki) na noc, mały najedzony dużo lepiej spał :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (70 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

do góry