Widok

skaza białkowa - dieta mamy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie, czy są tu mamy które nie jedzą nabiału?
Moja córeczka ma skazę białkową - od 3 tygodni wyeliminowałam cały nabiał ze swojej diety i jest duża poprawa (krostki prawie zniknęły) .
Nie mam już pomysłu co jeść? Jak długo tak można ? Jak uzupełnić niedobór wapnia? Czasami mam już tego dość:((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja Miśka miała śluz w kupce plus sporadycznie krew. Poza tym na rączce, w okolicy łokcia suchą skórę, a także częste ulewanie (ale to niekoniecznie od tego).
Aniu, wybacz ale w necie jest tyle tego, ze az szkoda czasu na pisanie.. poza tym niedawno już ktorej mamci pisałam co i jak..
eh..suche policzki, takie lakierowane, wyspaka, posuwająca sie do srodkow policzkow w strone uszu, na uszach i za uszami, sucha luszcząca sie skora na uszach... itd...
Odpowiedziałaby mi któraś na pytanie?Z góry dziękuję.
witamy w klubie:D
generalnie z nabiału nic nie jem.. tylko masło... mleko kozie probowałam wczoraj ale Mały już ma krostki na mordce..;/ a poza tym nie wiem jakie kupujecie ale Danmisa strasznie jedzie chemią czy opakowaniem..;/

Obiadki to nie problem..w miare to samo tylko bez smietany, w sałatkach tylko majonez, gorzej ze sniadaniami i kolacjami.. owsianka na wodzie to moj przysmak:D (+rodzynki, banan, jablko, masło..), wedlina, mieso pieczone..
ogolnie rzecz biorac wszystko to samo tylko bez nabiału...
ja sama pieklam chleb, robilam schab i jadlam go na kanpaki, a poza tym jadlam ziemniaki, buraki, marchewkę, potem groszek, brokuły, i tak w kólko, wytrzymalam 6 msc ale sa mamy ktore karmia rok na tej diecie :) mnie pol roku zrobili mega spustoszenie w organimie, jeszcze pewnie wiele lat bede miec problemy z koscmi, zebami, wlosami itp. ale kazdy organizm reaguje inaczej.zycze wytrwalosci, przy drugim dziecku po 6 tygodniach odstawilam, ale ona ma nietolerancje laktozy wiec , w zasadzie mialam do wybporu odciagac 1sza faze mleka z piersi i karmic druga lub przejsc na nutri, przy dwojce dzieci odciaganie bylo nie reale wiec kajo je nutra z wielkim smakiem :) podbnie jak rok temy brat sie nim zajadal :)
Polecam przetwory z mleka koziego; mleko do kawy, serek zółty, serek a la feta do salatek, serki do smarowania, nawet brie jest. Dodatkowo serki owcze. Zamiast masla niestety margaryna, z jajka tylko żółtko jedzone na twardo albo do panierowania. Makaron bez jajek. niestety całkowicie sie nie da wyeliminowac , bo prawie wszedzie sa jakies ilosci mleka w proszku czy jajek..:( Pocieszam ze krostki schodza faktycznie, a walczymy juz tez ktorys tydzien.
Dziewczyny napiszcie proszę jak się ona objawia,jak wyglądają krostki,bo boję się że u mojego synka tez moze byc te cholerstwo.
zajrzyjcie tu:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=72213493&v=2&s=0

oraz tu:

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=41731619&v=2&s=0
Ja nie jem nabiału. Zamiast mleka, mleko sojowe do kawy plus takie pyszne waniliowe zamiast jogurtów. Nawet kotletów już nie panieruję, bo w bułce też jest to "świństwo". Zamiast tego płatki kukurydziane pokruszone.
Chętnie przyłączę się do pytania :))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry