Widok
ja mogę podać namiar na jajka od kur wolno biegających. Zresztą mają tam każdą klasę i rozmiar, ponadto mają przepyszny garmaż. To jest Gdynia cisowa, morska 230 H, taki sklep pomiędzy apteką a pralnią. dojechać najłatwiej od morskiej, na wysokości salonu forda trzeba skręcić w prawo. nie można zaparkować przy sklepie ale można koło bloku który jest tuż obok.
Jak się jedzie w kierunku estakady to jest to przed lidlem po tej samej stronie w takim fioletowo-różowym bloku - kiedyś byl tam monopolowy;
Widać z ulicy ten sklep;
Ceny mięsa i wędlin są ok - zdecydowanie taniej niż na starowiejskiej czy np. w auchan w rumi (tam jest sklep organic);
Co do innych produktów to zależy - niektore są w normalnych cenach a na niektórych mają sporą przebitkę np. olej ryzowy u nich jest za 22 zł a ten sam na hali w gdyni za 16 zł;
Ja tam kupuje głównie wędliny, mięso i nabiał :) czasami warzywa i przyprawy;
Widać z ulicy ten sklep;
Ceny mięsa i wędlin są ok - zdecydowanie taniej niż na starowiejskiej czy np. w auchan w rumi (tam jest sklep organic);
Co do innych produktów to zależy - niektore są w normalnych cenach a na niektórych mają sporą przebitkę np. olej ryzowy u nich jest za 22 zł a ten sam na hali w gdyni za 16 zł;
Ja tam kupuje głównie wędliny, mięso i nabiał :) czasami warzywa i przyprawy;
We Wrzeszczu na Partyzantów w sklepie z eko jedzeniem mozna rowniez zamawiac mięso, kolezanka zamowila kurczaka i wolowine, nie wiem co jeszcze mozna :)
Mozna zadzwonic i zamowic przez tel
Kilogram kurczaka kosztuje okolo 27 zł, a wołowina chyba około 40
Ja rowniez prosze o info, w ktorym miejscu na rybku na Przymorzu jest to fajne miesko :)
Mozna zadzwonic i zamowic przez tel
Kilogram kurczaka kosztuje okolo 27 zł, a wołowina chyba około 40
Ja rowniez prosze o info, w ktorym miejscu na rybku na Przymorzu jest to fajne miesko :)
na morskiej (kolo lidla) jest super sklep ekologiczny - raz w miesiącu jest dostawa kurczaków bez hormonów (pyszne) a chyba dwa razy w miesiącu wieprzowiny i wołowiny --> zamawia się w sklepie;
We wtorki i czwartki mają dostawy wędlin ekologicznych i nabiału, a chyba w poniedzialki warzywka mają świeze;
Bardzo polecam - super miła obsługa i wszystko smaczne :) Już w ciąży u nich kupowałam i nie mam zastrzezen :)
We wtorki i czwartki mają dostawy wędlin ekologicznych i nabiału, a chyba w poniedzialki warzywka mają świeze;
Bardzo polecam - super miła obsługa i wszystko smaczne :) Już w ciąży u nich kupowałam i nie mam zastrzezen :)
My jeździmy na Wielkopolskę, tam spędzamy 3 dni u rodzinki. W tym czasie wybieramy u gospodarza świnkę, on przewozi ją do rzeźni. Płacimy za kg żywca (nie pamiętam ile) + 150 zł za zrobienie wędlin + ok. 4 kg wołowiny do wędlin.
Całość kosztuje nas z paliwem ok 800 zł.
W tym mamy z mięs schaby, żeberka, boczek, karkówki, ogonówki, golonki, stópki, zmieloną słoninkę, pocięte kości do zupy, mielone wieprzowe.
Z wędlin dostajemy naprawdę caaaaałe kuwety- chyba z 6- gdzie min są pasztetowa podwędzana i zwykła, krupnioki, kaszanki, polska surowa podwędzana, pieprzowa surowa podwędzana, zwyczajna, śląska, mielonka, szynkowa, polędwiczki faszerowane mielonym przyprawionym takie do upieczenia na chlebek, szynki podwędzone do powieszenia na stryszku.
Jest tego mnóstwo, mamy mięcha i wędlin na ok. 4.
Wszystko jest świetnie przyprawione i smaczne. A my jesteśmy wymagający :)
Całość kosztuje nas z paliwem ok 800 zł.
W tym mamy z mięs schaby, żeberka, boczek, karkówki, ogonówki, golonki, stópki, zmieloną słoninkę, pocięte kości do zupy, mielone wieprzowe.
Z wędlin dostajemy naprawdę caaaaałe kuwety- chyba z 6- gdzie min są pasztetowa podwędzana i zwykła, krupnioki, kaszanki, polska surowa podwędzana, pieprzowa surowa podwędzana, zwyczajna, śląska, mielonka, szynkowa, polędwiczki faszerowane mielonym przyprawionym takie do upieczenia na chlebek, szynki podwędzone do powieszenia na stryszku.
Jest tego mnóstwo, mamy mięcha i wędlin na ok. 4.
Wszystko jest świetnie przyprawione i smaczne. A my jesteśmy wymagający :)
Podsumowanie:
Dyskusja dotyczy poszukiwania ekologicznego mięsa w Trójmieście, szczególnie w Gdańsku, Gdyni i Rumi. Użytkownicy dzielą się rekomendacjami sklepów oferujących mięso bez hormonów i sztucznych dodatków, takich jak sklepy na Fikakowie w Gdyni, Biosklep na Wiczlinie, Eko Spiżarnia na Placu Górnośląskim w Gdyni, Bio Świat na Starowiejskiej oraz sklepy ekologiczne na Morskiej i we Wrzeszczu. Pojawiają się również sugestie dotyczące bezpośredniego zamawiania mięsa od producentów, zakupów na rynkach lokalnych, szczególnie na Przymorzu, oraz możliwości zamrażania produktów. Rozmówcy podkreślają znaczenie certyfikatów jakości, takich jak QAFP, i zachęcają do wyboru mięsa od sprawdzonych hodowców, którzy nie stosują pasz modyfikowanych genetycznie ani niepotrzebnych konserwantów.