Widok

skoki gorączki bez innych większych objawów

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny! co może być przyczyną skoków gorączki? Wróciliśmy z basenu i synek 2,5roku ma 39 stopni. Za chwile 38,5 potem coraz mniej. Po około 1h juz 37... Dodam, że wczoraj rano po przebudzeniu również miał stan podgorączkowy 37,4 ale po niedługim czasie wróciło do normy. 2 tygodnie temu miał grypę i siedział cały tydzień w domku. W tym tygodniu był już w przedszkolu. Od czasu do czasu jeszcze tylko kaszlnie ale ogólnie ma apetyt, normalnie się bawi, śmieje się itp...
Co może być przyczyną? Spotkałyście się z czymś takim?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
moja córka ma dokładnie to samo od piatku wieczorem
z tym ze dawno nie była chora ,ma 39,1 i kolorowała ksiazeczke jadła bułke i ogólnie gdyby nie goraczka to jak zdrowe dziecko za chwile 37,5 za chwile 38,7 noo dziwne to troche ,pokasłuje ale moze ze 3 razy w ciągu dnia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
mój to samo :/ też nie był chory, dzisiaj byliśmy na basenie i tak od jakichś 3 godzin tak samo - raz 37,3 a raz 38,5 :/ i też się zastanawiam co jest :/ (niecałe 2 lata)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
hmmm zastanawiające... może to jakiś wirus albo tzw 3-dniówka? Zobaczymy co będzie dalej. Kiedy podskoczyła mu temperatura do 39, to podałam lek przeciwgorączkowy... Niepokoję się tym trochę:( Jutro ma iść do przedszkola...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
mój 19miesięcy od piątku wieczorem 38,5 w sobote do 39,6 działa tylko ibum paraacetamol wcale. dzisiaj dalej do39,5 innych objawów brak zero kataru kaszlu,jak temp spadnie to normalnie się bawi i je,,,jutro albo ide albo wzywam lekarza... w sumie może trzydniówka jak coś to powinna jutro pojutrze być wysypka
ale wolę go pokazać czy nie angina...tylko w sumie by nie jadł przy anginie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
HEJ moj mały tez tak mial i dostał na wieczór kaszel z tego małego kaszelka zrobiło sie znowu zapalenie oskrzeli prysłuchaj sie czy jemu świszczy jak kaszle.moj mały miał miesiac temu tez zapalenie oskrzeli do przedszkola to chyba nie najlepszy pomysł to sie moze dopiero rozwinąć..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
mój właśnie nie kaszle nie ma kataru nie świszcze mu w krtani,jeszcze mocz jutro dam do zbadania ....uszy oki bo da się dotknąć jak go pytam czy coś boli to mówi że nie,,,własnie ibum zaczął działać i biega teraz :/ oj chciałabym żeby to trzydniówka była ale te 3-4dni z mega gorączką wytrzymać i się nie denerwowac to jest wyzwanie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
mojemu też podałam IBUM i po 20-30 minutach ogromny spadek temperatury... po takim czasie już działa ten lek? Też zaczął biegać...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas było to samo i się skończyło anginą...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zobaczysz jak to bedzie w nocy bo wtedy moze znowu złapać gorączka i przedszkole to wtedy lipa
U nas zaczęło się tak samo, po dwóch dniach doszedł kaszel i katar. Gorączka trzyma go już. Czwarty dzień.
mam nadzieje ze niczym złym się nie skończy. Rano zmierzymy temperaturę i jeśli będzie, to na pewno przedszkole odpada, pójdziemy za to do lekarza:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas było podobnie tylko dodatkowo straciła apetyt - okazało się, że ma zapalenie gardła.

Oprócz gorączki i braku apetytu nie było żadnych innych objawów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
o rety:( w takim razie życzę szybkiego powrotu do zdrowia! Mój tydzień temu był już chory więc mam nadzieje, ze jednak powtórki nie będzie:(
Ja parę dni temu rozmawiałam z dyrektorką przedszkola.mówiła mi że jest dużo przypadków że przez tydzień dziecko chore,jak za szybko wróci do przedszkola to jest nawrót,słyszałam od paru osób że to dwutygodniówka,jak leżysz mniej jak 2 tygodnie to wraca ( przykład wszyscy w domu w tym ja ),chociaż moja mama leżała ponad 3 tygodnie i też wróciło po tygodniu.....Ja mam już tego dość :( ,znajoma mi mówi "idź na zwolnienie na 2-3 tygodnie i się wykuruj-miej w d*pie " -jej się fajnie gada siedzi w domu ( matka polka) i się mądrzy (jedna wizyta moja co miesiąc w aptece to 100 zł przy dobrych wiatrach) ,jej stary na 3 czasami 4 etatach zapiernicza ażeby co do gara było włożyć całymi dniami/nocami go nie ma ,a ta się mądrzy,zapytałam się jej stać cię? Bo mnie nie, przedszkole się samo nie opłaci,leki z nieba nie lecą a i żreć trzeba czasami ,takiej to się fajnie gada teraz.Powiedziałam jej zobaczymy jak przyjdzie czas przedszkola twojego dziecka jak wtedy będziesz doradzać......I czy da nam na leki jak pójdę na zwolnienie.Zagotowała mnie baba jedna no .....No ale cóż te siedzące w domu ( nie wszystkie oczywiście) tak mają,ja to nazywam syndrom mądrali,moja teściowa nie pracuje od ponad 30 lat( jest "garkotłukiem,kurą domową,służącą swojego męża i dzieci " ) a ma najwięcej do powiedzenia na temat zmęczenia jak ja (pracuję po8-9 godzin w sklepie,nie pierdzę w stołek,szczególnie w lecie) ale co ja o zmęczeniu mogę wiedzieć przecież ja młoda jestem.U niej czas się zatrzymał w latach kiedy BABY były do rodzenia dzieci i usługiwania mężom,aż dziw że w XXI wieku jeszcze niektórzy tak myślą ( i nie mam na myśli tylko teściowej,parę przykładów u koleżanek)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12
ulżyło ;P?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
panuje teraz wirusowe zapalenie pluc,objawy suchy kaszel,temperatura od 37 do nawet 40.... niestety
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
byc moze sa to powiklania po grypie,skoro piszesz,ze przechorowal grype,moim zdaniem tydzien to za malo....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
też mi lekarka mówiła o tym wirusowym zapaleniu płuc. żadnych objawów tylko wysoka temperatura. w prześwietleniu wychodzi zapalenie płuc.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
myślicie żeby profilaktycznie zrobić prześwietlenie? Kurcze, to byłby dla niego pierwszy raz:( ale jeśli gorączka nie przejdzie to chyba nie będzie wyjścia. Tak bym chciała aby jutro rano obudził się z 36,6 :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry