Widok

skoki gorączki bez innych większych objawów

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny! co może być przyczyną skoków gorączki? Wróciliśmy z basenu i synek 2,5roku ma 39 stopni. Za chwile 38,5 potem coraz mniej. Po około 1h juz 37... Dodam, że wczoraj rano po przebudzeniu również miał stan podgorączkowy 37,4 ale po niedługim czasie wróciło do normy. 2 tygodnie temu miał grypę i siedział cały tydzień w domku. W tym tygodniu był już w przedszkolu. Od czasu do czasu jeszcze tylko kaszlnie ale ogólnie ma apetyt, normalnie się bawi, śmieje się itp...
Co może być przyczyną? Spotkałyście się z czymś takim?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
Polecam zrobić badanie kału i moczu. Byliśmy z synkiem na basenie następnego dnia dostał gorączki 39 st. Pozniej biegunka okazało się że wirus rotawirus
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córka bo 37.4 albo 36 tak jej skaka żadnych objawów dobrze się zachowuje i je wszystko
Moja córka tak samo ma ma 37i4 36 i tak skaka ani nie ma katru ani gorączki może jom do szpitala dac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jutro do przedszkola? Ludzie po goraczce dziecko nie powinno wychodzic pare dni z domu. Liczcie sie z konsekwencjami. Raz ze inne dzieci pozniej przez was choruja a 2 ze niszczycie zdrowie dziecka. Ps i niech mi nikt nie pisze ,, bo tak sie dzieciak uodparnia"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gcjcogfixjbbvhjcjxkcgkkhfeawtdxxzfhjmkjhhuhhhgycbvjhgjfljcvhhghgggfftsssssssfhjfgfydyrtfhvfccvvvvvb v cvcfvcc

Chcę
Gjjhgyuf
Gffgggg

Y

G
Gģvvvv
wiesz, prosta jesteś kobieto, zresztą świadczy o tym Twoja wypowiedź.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miska miała meag goraczke w sobote i w niedziele. 0 innych obiawów. Od srody kaszel katar-wirusowe zapalenie gardła mamy antybiotyk. Na szczescie dzis juz lepiej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas już od piątku ok.
a moze szkarlatyna??
My dziś rano byliśmy na kontroli - ponieważ gorączkował ostatnio wczoraj w południe, osłuchowo ok, katar lepiej, to niby jet ok. I jeśli będzie tak dalej to w pn do przedszkola ma iść, ale ja się boję, ze gorączka wróci, bo już we wtorek chyba mieliśmy półtora dnia bez gorączki spokój i wróciła. No ale zobaczymy jak wieczorem będzie i przez weekend. Wysypki brak.
hej i jak u Was? u nas już ok ale antybiotyk ma do końca brać /na wypadek gdyby to była szkarlatyna/ za 2 tyg się okaże jak się bedzie złuszczać to szkarlatyna jak nie to trzydniówka
W po bylam z synem u pediatry,okazało się ,że ma zapalenie gardła,i zapalenie spojówek,przepisala nam leki,wtorek kaszel bardziej się nasilił po podaniu tych leków,środa do południa było ok,pod wieczór zaczął się aż kaszlem dusił,doszły wymioty i temp,dziś z samego rana byliśmy u pediatry ponownie,okazało się,że jeden lek mu zaszkodził i juz ma zapelenie oskrzeli ,dostał kolejny antybiotyk mam nadzieję,że już bedzie dobrze.
Nie dziękuję :)
życzę wirusa i szybkiego spadku gorączki :) u małej węzły byly tak duze ze aż buźkę miałą grubszą z tej strony
jak już tyle czasu go trzyma i jutro kontrola to chyba lepiej się przemęczyć nie jestem fanka antybiotyków tylko właśnie denerwujący jest u nas ten brak diagnostyki
No właśnie nie zleciła. Jutro idę rano to poproszę o skierowanie. Mój też ma węzły powiększone na szyjce po jednej stronie takie kulki groszku. gardło sprawdzała i jest ok.
może warto jeszcze z kimś skonsultować ... w sumie crp by dało odpowiedź czy to wirus czy bakteria... bo może np grypa to wtedy dziecko może do 6 dni spokojnie gorączkować
bogosiaa a jakies dodatkowe badania zleciła? np krwi OB albo crp? bo jak nie to bym albo sama zrobiła albo poprosiła o skierowanie.mój mały ma niecałe dwa latka to trzydniówka często występuje a Twój synek ponad 3 latka to i angina może być... ja miałam w zeszłym roku jazde z córką 5 lat wtedy.. dostała gorączki ponad 39 nie chciała jeść innych objawów brak ( typu katar kaszel ból gardła) ale meeega powiekszony węzeł z jednej strony szyi i bardzo bolesny i taka sztywna bidka przegięta na jedną stronę od piątku do czwartku 3 lekarzy ją oglądało /od soboty na antybiotyku była nie działał/ w końcu 3 dał skierowanie do szpitala miała ropień zagardłowy...... prawie się odwodniła. Zrobiłam badanie krwi miała OB 98!!!! Gdybym nie cisnęła lekarzy to ja nie wiem co by było
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A po ilu dniach goraczki pojawiła się u Was wysypka? Już widzę, że od piątku gorączka. U mnie od soboty, ale wysypki żadnej nie ma.
u nas wysypka osiągnęła apogeum wieczorem temperatura ostatni skok to było to 38,4,dzisiaj rano wysypki już w zasadzie nie ma delikatnie na udkach i raczkach tam go na koniec wysypało dzisiaj dzwonie do lekarza co z antybiotykiem czy nadal podawać czy już nie...nie ma kataru kaszlu nic zdrowiutki tylko osłabiony teraz apetyt wraca

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry