Widok

skromne wesele

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktos z Was wyprawial skromne wesele?
Razem z moim Ukochanym chcemy, zeby wydarzenie to bylo kameralne i chcemy przezyc je z najblizszymi, a nie z ludzmi, ktorych wypada zaprosic...
Na co zwrocic uwage? Jak sprawic, zeby mimo wszystko wesele bylo niezapomnianym przezyciem takze dla samych gosci?

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak czytam sobie różne wypowiedzi i mam pytanie.
Czy wyznacznikiem udanego wesele musi być orkiestra lub dj? Jakby ludzie bez nich nie potrafili się dobrze bawić...
Ok. ilu piosenek wypadaloby nagrac na plyte (lub jako mp3), zeby sie nie powtarzaly zbyt czesto. Ze 100 wystarczy? Jak myslicie?
Nie chcemy DJ'a, ani orkiestry. Będziemy mieli również przygotowaną płytkę z wybranymi piosenkami.
my nie planowaliśmy "tańców" a jedynie mieliśmy przygotowaną muzyczkę "do słuchania" -i cóż -płyta została w domu, z restauracji pożyczyliśmy dyżurną płytkę z prawdziwymi starymi hitami, i nie uwierzycie-ale beż zespołu ani dj'a goście sami się bawili- aż nie mogliśmy się nadziwić...-oczywiście gdzieś tak po 3 godzinach od rozpoczęcia imprezy -gdy już poziom pewnego trunku we krwi był odpowiedni ;)
właśnie DJ W SUMIE bardzo ważna sprawa,ja takze planuje skromny slub,na 25 osob i dreczny mnie troche temat tańców,jak to bedzie przy tak małej ilosci osób???mozecie polecic jakiegos DJ?
Przede wszystkim DJ prowadzący, sala i oprawa. Jak będzie kiepski DJ, to nawet pomimo jedzenia na super i tak będzie syf. Potem sala - jak ludzie dobrze pojedzą, będą się bawić, pić, to nie będzie narzekań i wesele będzie niezapomniane.

Nam się udało właśnie w ten sposób.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

Oj, im wiecej mysle, tym gorzej.
Na poczatku chcialam skromne wesele, pozniej mama namieszala mi glowie, ze jeszcze kogostam trzeba zaprosic...Ale z tych kilku osob wyjdzie tlum ludzi, ktorych nie potrzebuje w tym dniu.
Wiem, ze to nasz slub, nasz dzien, wiec musimy go przezyc tak jak chcemy, ale jednak "nie wypada, powinniscie" ciagle huczy mi w glowie.
Pomocy!
Mam nadzieje, ze wszyscy goscie beda sie dobrze bawic...
neko, czy masz inny namiar na tego fotografa?
bo na meila nie odpisuje....
my też absolutnie nie żałujemy, że nie mieliśmy wesela - lub nawet obiadu :)

jeśli mogłabym cofnąć czas, żeby coś zmienić - nie zrobiłabym tego :D
dziękuję ;-) napisałam meila, teraz czekam na odp! ;-)

dziękuję ;-) napisałam meila, teraz czekam na odp! ;-)

Sorki, powinno byc zwiastun.wiosny@wp.pl
Skontaktuj sie z Robertem Bocianem, bierze 50zl od godziny - liczba godzin dowolna.

zwiaztun.wiosny@wp.pl
dziewczyny, no to może polecicie na takie skromne wesele (chociaż do wesela to nam bardzoo daleko) dj'a, fotografa? wiadomo, chodzi o koszta a dawać po 1,5tyś to wyjdzie mnie prawie tyle samo co cała impreza! nie ukrywam, że chciałabym być zadowolona (bo przecież taniej nie znaczy gorzej!) no i mam problem ze znalezieniem kogoś raptem na kilka godzin, wszyscy liczą sobie jak za całonocne wesele!!!
ja tez chcialam miec b.male przyjecie itp, ale mialm na okolo 100 osob, wiecie czasami nie da sie zrobic skromnie, moja rodzina+ znajomi to bylo 30 osob, natomiast u mojego meza: sami bracia z zonami, dziecmi i rodzice i dziadkowie, to 30 osob. nie byloby fair , ze ja zapraszam wszystkich tych , co chce , a on nie ma nawet zadnych znajomych na wlasnym weselu.
dalej u nas 90 osob bylo przyjezdnych, wiec nie wyobrazam sobie, ze zapraszam ich na 3h przyjecie, bo niektorzy spedzili 12 godzinjadac do Gda/Sopotu aby byc na uroczystosci.
po prostu czasami nie da sie, a i tak bylismy zadowoleni.
Nie uwierzycie, ale z 20 osob wyszlo 40!
Boje sie, ze to nie ostateczna ilosc...

Pozdrawiam.
Ja miałam skromno- huczne wesele;-) Założenie było, że ma być skromie: bez limuzyny, zespołu, i dalekiej nieznanej rodziny: tylko Ci n aktórym nam zależy- i poprzez ostatnie założenie wyszło dość hucznie- "problem" polegał na tym, że mamy wielu znajomych z którymi łaczą nas już silne przyjaznie, i dzięki temu ich samych było ponad 50, do tego minimum rodzinne (Ci najukochańsi) i prosze - wyszło prawie 90 osób... plan na skromność padł, ale jak sobie przypomnę, że spędziliśmy ten dzień z osobami za którymi przepadamy to uśmiech pojawia sie sam. I to jest recepta;-)
oj lilu mi przypomniała historię, którą muszę opowiedzieć, choć to nie do końca ślubna i na temat ;)
Moja prababcia miała 100 urodziny. Wysłano zawiadomienia. Przyjechała jakaś babka, podobno wnuczka brata prababci, z tym że jej nikt nie kojarzył. No ok, przyjechała w imieniu dziadka, który nie dał rady.
Robiliśmy pamiątkowe zdjęcie z prababcią. Najpierw wszyscy, potem dzieci, a potem wnuki z prawnukami, patrzymy a ta baba się pcha do zdjęcia, "bo ja też wnuczka". Nasze protesty na nic się nie zdały, trzeba by babę siła odciągnąć. I teraz mamy zdjęcia z tą babą, która się ustawiła w centrum, za babcią, a nikt nie zna nawet jej imienia. Ludzie to potrafią mieć tupet i weź tu rób wesele, jak ktoś Tobie obcy będzie się upierał robić po swojemu, twierdząc, ze jest rodziną.
my nie robimy wesela tylko uroczysty obiad z wyszukanym menu a po nim pedzimy na samolot i lecimy w podroz poslubna.
ja bym żałowała jakbym zrobiła wesele, nie lubie tych glupich konkursów, tancow i oczepin. zawsze uciekam do toalety jak sie zaczynaja :)
do góry