Widok

oskrzela

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
prosze was o komentarze bo mi juz reče podaja, moj maly ma zapalenie oskrzeli ma 6 miesiecy dostal pierw antybiotyk o nazwie sumawt bral go 4 dni wczoraj bylam z nim na pogotowiu i pani doktor stwierdzila wirusowe zapalenie oskrzeli dostal zinnat i inchalacjie pulmicort czy mu to pomoze teraz chodzi mi o inchalacjie i czy wasze dzieci braly ten antybiotyk zinnat
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak moje dziecko mialo tez w wieku 3 mcy, to pomogl berodual i atrovent i osobno sol fizj. Ale teraz dostal antybiotyk... Jestem dobrej mysli. Ale radze sie nie zarazic od dziecka, bo to byl koszmar (dla mnie):/
moja miała zapalenie oskrzeli w wieku 3 miesięcy, dostała antybiotyk (nie pamiętam już jaki) + inhalacje z pulmicortu i atroventu, wszystko to szybko pomogło i obeszło się bez szpitala
a u naszej córce i plumicort nie pomógł to steryd używaja go astmatycy i według mojej pediatry z tym tszeba uważać i odrazu nie można odstawićtych sterydów tylko zmniejszać dawki
pulmicort berodual i antybiotyk wlasnie zinat zazwyczaj, nam tylko to pomaga :)
zinnat jest na bakterie - a jeśli chodzi o oinhalacje - pulmicort jest świetny tyle że jest to lek sterydowy - ale jeśli nic innego nie pomaga to inhalacja z pulmicortu pomoże napewno - my zanim podamy pulmicort dajemy najpierw inhalacje z berodualem - i zazwyczaj na tym się kończy.
tyle że skoro lekarka przepisała pulmicort to nie czekaj tylko inhaluj odrazu
dziekuje wam bardzo mam nadzieje že mu pomoze ten inchalator z antybiotkiem
acha dożylnie antybiotyk dostałam z tej samej substancji,którą ma Zinnat
image
image
mój mały jak miał 4 miesiące,miał ostre zapalenie oskrzeli i trafil do szpitala,antybiotyk dożylnie:(inhalacje z mucosolvanu,z wypisem dostał Zinnat,Pulmicort u nas jest w użyciu wraz z każdym zapaleniemm oskrzeli,na ktore na nieszczęście już kilka razy zachorował.........
image
image
jak hania miala chyba ze 4 miesiace rowniez dostala na zapalenie oskrzeli antybiotyk oraz inhalacje wlasnie z pulmicortu i to silniejszego oraz z berodualu , oraz rowniez w szpitalu steri-neb to bardzo silny lek ale tylko dzieki temu nie musielismy zostac w szpitalu i corka sobie poradziła z chorobą
my własnie wyszliśmy z zapalenia oskrzeli, synek ma prawie 18 miesięcy, dostaliśmy antybiotyk Augmentin i dużo inhalacji nebulizatorem (antrovent z solą fizjologiczną). Zinnat też dostawał jak był młodszy, ale teraz nie potrafię sobie przypomnieć z jakiego powodu był on przypisany
A i jeszcze - Zinnat brałam akurat ja na zapalenie ucha, ale byłam wtedy w ciąży także musi być dość bezpieczny skoro mi go zapisano w szpitalu.
Przy zapaleniu oskrzeli czy płuc, niezależnie od pochodzenia infekcji podaje się antybiotyk żeby nie dopuścić do rozprzestrzenienia się stanu zapalnego, rozwoju bakterii, zwłaszcza u dziecka to zbyt niebezpieczne.
U nas pulmicort pomógł córce wyjść z zapalenia oskrzeli, też brała antybiotyk, z tym, że ona ma 6 lat.
skoro stwierdzili wirusowe zapalenie to po jaką cholerę antybiotyk? antybiotyki zwalczają bakterie nie wirusy, pulmicort to steryd, dziwne że dali to a nie atrovent np. wydaje mi się delikatniejszy dla takiego malucha.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dobry ortodonta (42 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (139 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Fajny hotel nad polskim morzem - gdzie? (14 odpowiedzi)

Polecicie coś?

do góry