Widok

słomiane wdowy - pomóżcie:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam dziś gorszy dzień, a raczej najgorszy:(
Mąż od miesiąca pracuje w Norwegii, ja tutaj z 2 dzieci i psem. I tak jak codziennie sobie dajemy radę, odliczamy dni do naszego wyjazdu tam, tak dzisiaj mi się zebrało. Młody obudził mnie o 5. Cudownie. Potem złamałam sobie palec (a raczej mój zbuntowany 2latek mi go złamał rzucając drzwiami od komody), potem pół dnia spędziłam w kuchni przygotowując urodziny dla rzeczonego 2latka, kiedy pojechałam po tort prawie spaliłam mieszkanie - zostawiłam włączony gaz na kuchence, blenderowałam zupę, spaliłam blender, 1 szafkę i garnek. Przepaliły się też korki, dzięki czemu nie mam prądu w połowie mieszkania. Goście przyszli, posiedzieli, mój dzikus nie chciał z nikim gadać, tylko u mnie na rękach siedział. I czekałam na skajpie na męża, który był dziś na wycieczce z innymi obcokrajowcami, żeby mu się wyżalić, że ciągle ktoś odemnie czegoś chce, że jestem zmęczona i jest mi dziś tak źle. Mówiłam mu godzinę wcześniej przez telefon, że pogadamy na skajpie, musiałam się "wystrzelać" jak młody pójdzie spać. I kiedy włączyliśmy komputery, on zaczął szukać jakichś informacji, więc nawet się nie odezwał. I siedzę i ryczę, wiem, że bez sensu, ale wkurza mnie to wszystko. Moj wekend wygląda zawsze tak samo, sobota, niedziela, wstaję o 5 rano, walczę do wieczora z buntem 2 latka i z czymś podobnym u 7 latka, którego ulubione słowo to zaraz. A mąż dzwoni o 12, że właśnie wstał. Kiedy rozmawiamy na skajpie to on leży na kanapie i jednym okiem ogląda tv, ja mam obok krzyczącego juniora, w drugim pokoju starszaka, który co 5 minut coś musi mi pilnie opowiedzieć, przeważnie na temat gier, o których nie mam żadnego pojęcia.
czuję się wypompowana, zmęczona, mam po prostu dość.
Jak dajecie radę tak żyć? Wiem, że jutro będzie lepiej, ale dziś jest mi ch...wo:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też dzisiaj mam gorszy a może najgorszy dzień.Mój mąż też pracuje w Norwegii ja jestem na co dzień sama z 1,5 roczniakiem i mnóstwem problemów, najpierw z ekipami wykańczającymi mieszkanie teraz z lokatorami wynajmującymi nasze stare.Od dawna nie mam ani jednego dnia który przeżyłabym bez stresu i nerwów.Powoli juz opadam z sił ile można radzić sobie samemu ze wszystkim ,mąż daleko a rodzina nie jest chętna do pomocy.
no to faktycznie ch...wy dzien, ALE NIE MARTW SIE JUTRO NA PEWNO BEDZIE LEPIEJ!!!
Wszystko przez to, że jest niedziela! Mój mąż też daleko ;(
"dobrze" wiedzieć, że nie jestem w tym sama;)
koza wiem co czujesz bo ja tak sama z dzieckiem od 6 lat , tylko ze jesli rozmawiamy na skypie to naprawde sie sluchamy i rozmawiamy , najgorsze sa wlasnie weekendy kiedy samotnosc szczegolnie doskwiera ....
ja tez sama z 4-latką,mąż w Norwegii od 2 tygodni,ogolnie radzimy sobie dobrze ale bywaja male kryzysy przewaznie w weekend
ciezko jest ...
nie lubię skajpa już w ogóle:(
jak wy dziewczyny wytrzymujecie takie życie> 6 lat, osobno, przecież się nie da? Nie chcecie dołączyć do męża/faceta ?
Mój jest 6 tyg. tam 6 tyg. tu. Możliwości dołączenia nie mam. We wrześniu będzie już 5 lat takiego życia, na razie jakoś mocno nie narzekałam, wiadomo tęskniłam, ale znajdywałam sobie zajęcie, praca itp. i jakoś ten czas leciał.
Jednak niedługo pojawi się maluteńki człowieczek w naszym życiu i nie wiem jak to wtedy będzie.
6 tyg tam a 6 tu to chyba jeszcze nie jest tak źle:) poradzisz sobie z maleństwem na pewno, jeszcze zobaczysz, że jak mąż pojedzie do pracy to będziesz miała wszystko lepiej zorganizowane przy dziecku niż z mężem:)

ja marzę o dniu w samotności;) już zapowiedziałam, że przy najbliższej wizycie męża w Pl oddaję mu dzieci wieczorem i do następnego wieczoru (wieczora?) uciekam z domu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas system: tam 6 tyg. w domu 2-3 tyg., ale każde święta w domu i latem 4-6 tyg.; kwestia przyzwyczajenia, ale póki co nie mamy dzieci; ja mam zawsze co robić bo kot, pies, dom, ogród, firma i teraz otworzyłam sklep jeszcze; ale są momenty że nawet po tych 5 latach załamuję się bo czasem wszystko "wali" się na łeb, a ja jestem sama i czuję się wtedy taka zmęczona i nieszczęśliwa; my w ogóle nie gadamy na skape tylko na gg albo telefonicznie jak jestem u rodziców :) da się żyć, choć chwilami można mieć doła
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Da się przeżyć mój już 7 lat wyjeżdża ,kiedyś na 3 mies ,czasami tylko tydzień w domu teraz na 4 tyg i 2 w domu ,kiedyś było mi bardzo smutno za każdym razem jak jechał ,teraz już przywykłam ,czas szybko leci ,dzieci, praca nawet się nie obejrzymy jak jest w domu najważniejsze aby coś robić nie siedzieć i rozmyślać ja nawet przez skypa z nim nie rozmawiam jak jest na kontrakcie bo nie ma kiedy jak wracam z pracy to mąż idzie do pracy .Fakt czasami w weekend a już na pewno w niedziele kiedy jesteśmy na spacerku szczególnie w ciepłe dni ,w około spacerują rodziny to przelecą mi przez głowę smutne myśli ale większość takich niedziel spaceruje z koleżankami których mężowie również na wyjeździe bądź w pracy i wtedy jest weselej.
koza , niestety takie zycie ....a ze nie dolaczam do meza - mam swoje powody zeby tam nie wracac , zreszta tez tam kiedys pracowalam , pocieszam sie tym ze nie jestem wlasnie jedyna taka osoba, i tym ze mimo uplywu lat i byciu ze soba na odleglosc nadal sie kochamy i ufamy sobie .....
a jest jakaś szansa żeby on wrócił chociaż?

ja się nie nadaję na takie życie, po 6 latach osobno bylibyśmy już ze 2 razy po rozwodzie;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
szansa jest , ale kiedy znalazlby w Polsce tak samo platna prace:) niestety , realia naszej polskiej rzeczywisosci sa porazajace a co naszego bycia razem i osobno - ciezko jest , owszem bo tesknimy bardzo ale milosc zwycieza wszystko - u nas przynajmniej tak jest
no to podziwiam, zwłaszcza jeśli już z nim mieszkałaś i wróciłaś do Polski więc wiesz jak to wszystko wygląda.
Rozłąka zawsze jest ciężka dla jednej i drugiej str, jak masz Koza mozliwosc wyprowadzki to chyba bym sie nei zastanawiala moj ma w miare konrakty i zawsze ile jest na nim tyle i w domu wiec nawet ok choc wiadomo bywa mega ciezko.
Moj maz stosunkowo czesto jest w domu, codziennie rozmawiamy na skypie, rozmawiamy o wszystkim, owszem mala teskni, mi tez zle bez niego ale trzeba jakos sobie z tym radzic ......i miec nadzieje ze bedzie lepiej
ja tylko czekam, aż syn skończy rok szkolny:) i wyprowadzamy się do męża. Chłopaki potrzebują taty na miejscu, nie na skype albo przez telefona;/ zwłaszcza ten starszy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry