Widok
ślub USC Gdynia: ile miejsca, jak to wygląda?
Witam wszystkich,
3 tygodnie temu zarezerwowałam termin ślubu na wrzesień, dzisiaj robię listę gości i olśnienie! nie wiem zupełnie jak to wygląda w dzień ślubu :( nawet nie wpadłam na to by zapytać o cokolwiek, a pani w urzędzie powiedziała tylko że mamy być 10 min przed z dowodami
ile gości zmieści się w sali USC w Gdyni? czy szampan powinien być tam czy dopiero w miejscu obiadu weselnego? (na ślubie będzie jakieś 60 os, ale nie wszyscy potem idą na obiad weselny). jeśli tam, to czy oni mają tyle kieliszków?
o czym jeszcze zapomniałam? Młode Mężatki, które brały tam ślub pomóżcie :(
3 tygodnie temu zarezerwowałam termin ślubu na wrzesień, dzisiaj robię listę gości i olśnienie! nie wiem zupełnie jak to wygląda w dzień ślubu :( nawet nie wpadłam na to by zapytać o cokolwiek, a pani w urzędzie powiedziała tylko że mamy być 10 min przed z dowodami
ile gości zmieści się w sali USC w Gdyni? czy szampan powinien być tam czy dopiero w miejscu obiadu weselnego? (na ślubie będzie jakieś 60 os, ale nie wszyscy potem idą na obiad weselny). jeśli tam, to czy oni mają tyle kieliszków?
o czym jeszcze zapomniałam? Młode Mężatki, które brały tam ślub pomóżcie :(
Czesc, mialam slub w 2012 roku w USC w Gdyni. Szczerze mowiac, gdynski urzad prezentuje sie calkiem niezle, wystroj, kwiaty, obrazy, meble, lampy,itp. tworza ladna calosc. Ja mialam ok 40 osob,wszyscy sie pomiescili. Po uroczystosci w glownej sali slubow przeszlismy do sali bankietowej,tam byl szampan (dodatkowa oplata).Wszystko sprawnie zorganizowane.Namiary na pana od "szampana" dostalismy od pani w biurze. W urzedzie z szatni przechodzi sie do "poczekalni", ladna sala,gdzie mozna poczekać na swoja kolej (w sezonie jest duzo slubow) ;-) Zatem polecam i pozdrawiam.
Bardzo dziękuję za odpowiedź :) skoro 40 zmieściło się bez problemu, to mam nadzieję, że moje 60 też da radę :D myślałam o Gdańsku, ale mój się uparł, że obiad chce w Gdyni i nie chce wozić gości więc się zgodziłam.
faktycznie dostałam jakieś karteczki ale myślałam, że to ulotki ;) muszę tam zadzwonić żeby dowiedzieć się jaka jest cena tego szampana.
teraz dopiero do mnie dochodzi ile to szczegółów trzeba dograć :(
jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam serdecznie :D
faktycznie dostałam jakieś karteczki ale myślałam, że to ulotki ;) muszę tam zadzwonić żeby dowiedzieć się jaka jest cena tego szampana.
teraz dopiero do mnie dochodzi ile to szczegółów trzeba dograć :(
jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam serdecznie :D
ja dzwoniłam 3 dni temu do urzędu i przemiła Pani powiedziała, że bez problemy powinno tyle wejść a jak nie to otworzą drzwi i zrobi się więcej miejsca. Nie wiem czy chodzi o te drzwi do "poczekalni" chociaż mam nadzieję, że nie ;) w każdym razie kazała się nie martwic. Ja mam nadzieję, że jednak nie przyjdzie do mnie więcej niż 60 osób.
teraz muszę pomyśleć co z szampanem
teraz muszę pomyśleć co z szampanem
Pod adresem: http://www.blog.maziarz.pl/4074/fotografie-slubne-gdynia-ania-tomek-slub-usc-gdynia-wesele-hotel-nadmorski/ można zobaczyć jak to wygląda na zdjęciach.
Pozdrawiam :-)
Pozdrawiam :-)
My mieliśmy tam ślub teraz w czerwcu :) Babka mówiła, że termin można rezerwować na pół roku przed planowaną uroczystością.
Faktycznie, tam jest trochę jak w fabryce - produkuje się małżeństwa ;) Jak przyjechaliśmy, to nawet spokojnie nie mogliśmy wejść, bo poprzednia para robiła sobie zdjęcia przed wejściem. Problem rozwiązałoby osobne wejście i osobne wyjście. Jak weszliśmy, chwilę tylko czekaliśmy na wejście do poczekalni, a później jakieś 10 minut na wejście do właściwej sali. Kolejne 10 minut i po ślubie.
Faktycznie, tam jest trochę jak w fabryce - produkuje się małżeństwa ;) Jak przyjechaliśmy, to nawet spokojnie nie mogliśmy wejść, bo poprzednia para robiła sobie zdjęcia przed wejściem. Problem rozwiązałoby osobne wejście i osobne wyjście. Jak weszliśmy, chwilę tylko czekaliśmy na wejście do poczekalni, a później jakieś 10 minut na wejście do właściwej sali. Kolejne 10 minut i po ślubie.
to chyba zależy od daty i dnia tygodnia. My nie mieliśmy problemu, ale rezerwowaliśmy prawie 6 miesięcy wcześniej.
Jedyne co mi się w nie podobało w USC to brak bezpośredniego przejścia pomiędzy salą gdzie jest uroczystość a tą, gdzie się składa życzenia. Głupio się czułam kiedy musiałam przechodzić obok innej pary czekającej na swoją kolej.
Jedyne co mi się w nie podobało w USC to brak bezpośredniego przejścia pomiędzy salą gdzie jest uroczystość a tą, gdzie się składa życzenia. Głupio się czułam kiedy musiałam przechodzić obok innej pary czekającej na swoją kolej.