Widok

ślub USC Gdynia: ile miejsca, jak to wygląda?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkich,

3 tygodnie temu zarezerwowałam termin ślubu na wrzesień, dzisiaj robię listę gości i olśnienie! nie wiem zupełnie jak to wygląda w dzień ślubu :( nawet nie wpadłam na to by zapytać o cokolwiek, a pani w urzędzie powiedziała tylko że mamy być 10 min przed z dowodami

ile gości zmieści się w sali USC w Gdyni? czy szampan powinien być tam czy dopiero w miejscu obiadu weselnego? (na ślubie będzie jakieś 60 os, ale nie wszyscy potem idą na obiad weselny). jeśli tam, to czy oni mają tyle kieliszków?

o czym jeszcze zapomniałam? Młode Mężatki, które brały tam ślub pomóżcie :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czesc, mialam slub w 2012 roku w USC w Gdyni. Szczerze mowiac, gdynski urzad prezentuje sie calkiem niezle, wystroj, kwiaty, obrazy, meble, lampy,itp. tworza ladna calosc. Ja mialam ok 40 osob,wszyscy sie pomiescili. Po uroczystosci w glownej sali slubow przeszlismy do sali bankietowej,tam byl szampan (dodatkowa oplata).Wszystko sprawnie zorganizowane.Namiary na pana od "szampana" dostalismy od pani w biurze. W urzedzie z szatni przechodzi sie do "poczekalni", ladna sala,gdzie mozna poczekać na swoja kolej (w sezonie jest duzo slubow) ;-) Zatem polecam i pozdrawiam.
Bylam rok temu w charakterze goscia. Potwierdzam opinie Miki, ze wystroj rzeczywiscie calkiem przyjemny. Slub na ktorym bylam, byl raczej maly. Gosci ok. 25 osob. Atmosfera przyjazna :-)

Bardzo dziękuję za odpowiedź :) skoro 40 zmieściło się bez problemu, to mam nadzieję, że moje 60 też da radę :D myślałam o Gdańsku, ale mój się uparł, że obiad chce w Gdyni i nie chce wozić gości więc się zgodziłam.

faktycznie dostałam jakieś karteczki ale myślałam, że to ulotki ;) muszę tam zadzwonić żeby dowiedzieć się jaka jest cena tego szampana.

teraz dopiero do mnie dochodzi ile to szczegółów trzeba dograć :(

jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam serdecznie :D
ja też dopiero wpadłam na to, że sala bankietowa, o której mówiła pani urzędniczka, znajduje się w USC w Gdyni i nie jest zwykłą reklamówką ;)

my zapraszamy około 80 osób, mam nadzieję, że też się wszyscy jakoś pomieszczą :)
ja dzwoniłam 3 dni temu do urzędu i przemiła Pani powiedziała, że bez problemy powinno tyle wejść a jak nie to otworzą drzwi i zrobi się więcej miejsca. Nie wiem czy chodzi o te drzwi do "poczekalni" chociaż mam nadzieję, że nie ;) w każdym razie kazała się nie martwic. Ja mam nadzieję, że jednak nie przyjdzie do mnie więcej niż 60 osób.

teraz muszę pomyśleć co z szampanem
Laski, a jak jest z muzyką? Jest tam ktoś czy też z tych ulotek trzeba dzwonić? Ja też na wrzesień i też nie zapytałam ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pod adresem: http://www.blog.maziarz.pl/4074/fotografie-slubne-gdynia-ania-tomek-slub-usc-gdynia-wesele-hotel-nadmorski/ można zobaczyć jak to wygląda na zdjęciach.

image

image

Pozdrawiam :-)
u nas pomieściło się ok.80 osób i kieliszków wystarczyło ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a tego szampana to zamawia się pod numerem tej sali bankietowej tak? jaki jest koszt?
Tak,dzwonisz pod podany numer i podajesz ilosc osob, ktora bedzie.Podajesz tez,ile ma byc tradycyjnego szampana,ile bezalkoholowego (osoby prowadzace samochod,dzieci,itp.) ;-). My dwa lata temu placilismy chyba 75 zl za butelke (na ok.10 osob).Nas calosc wyszla ok 300-350 zl. Powodzenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
super, bardzo dziękuję za odpowiedź :)
Podbijam temat, jeśli slub ma być w czerwcu to kiedy najszybciej moge termin zarezerwowac?

troche mnie to zniecheca, ze przyjedziemy i beda inne pary w poczekalni? tak jakos.. dziwnie :P
My mieliśmy tam ślub teraz w czerwcu :) Babka mówiła, że termin można rezerwować na pół roku przed planowaną uroczystością.

Faktycznie, tam jest trochę jak w fabryce - produkuje się małżeństwa ;) Jak przyjechaliśmy, to nawet spokojnie nie mogliśmy wejść, bo poprzednia para robiła sobie zdjęcia przed wejściem. Problem rozwiązałoby osobne wejście i osobne wyjście. Jak weszliśmy, chwilę tylko czekaliśmy na wejście do poczekalni, a później jakieś 10 minut na wejście do właściwej sali. Kolejne 10 minut i po ślubie.
a ktoś orientuje się jak wyglądają opcja jak najszybszego ślubu? słyszałam że terminy około 3 miesięczne
to chyba zależy od daty i dnia tygodnia. My nie mieliśmy problemu, ale rezerwowaliśmy prawie 6 miesięcy wcześniej.

Jedyne co mi się w nie podobało w USC to brak bezpośredniego przejścia pomiędzy salą gdzie jest uroczystość a tą, gdzie się składa życzenia. Głupio się czułam kiedy musiałam przechodzić obok innej pary czekającej na swoją kolej.
U mnie z kolei niebyło szampana i nawet nieproponowano, a bralam ślub 2, 5r temu
Czy śluby są tylko w sobotę czy wiecie moze czy takze w inne dni (pon-pt)?

Inne tematy z forum Wesele

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

do góry