Widok

ślub a ciąża.......

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej! czy któraś z was wyszła za mąz z powodu ciazy? albo slub nagle z dalekiej przyszłosci przyspieszyła z powodu ciazy? czy uwazacie ze ciaza to dobry powod zeby przyspieszyc plany z dalekiej przyszłosci czyli slub? nie lepiej poczekac do planowanego czasu na branie slubu niz brac go szybciej zanim narodzi sie bobasek? co myslicie na ten temat?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fajny temat.
Ja sobie nie wyobrażam planowania ślubu, szukania sali, spędzania długich godzin w salonie sukni ślubnych, próbnych fryzur, makijaży goszczenia ludzi, całonocnego wesela, wożenia, pakowania itp., a wcześniej nauk, poradni, spowiedzi, urzędów itp. gdy małe dziecko jest na świecie. Aha, no i nocy poślubnej, odespania wesela, podróży poślubnej ;-)

Bez babci, która całkowicie przejmie w tym czasie opiekę nad dzieckiem jest to wg mnie niewykonalne. Nie każdy ma taką babcię lub nie każdy chce inną osobę obarczać w całości opieką nad małym dzieckiem, by po sklepach polatać.

Moim zdaniem ślub lepiej mieć w ciąży, bo jeszcze wtedy jest czas na te wszystkie sprawy. Albo przekładamy do czasu, aż dziecko 4 lata skończy.
dzieki za wasze opinie.
podzielam zdanie koleżanek , tez bym nie przyspieszała ze ślubem.
ja również nie przyspieszałabym lub brała ślubu z powodu ciąży. Lepiej poczekać aż dzieciątko się urodzi i wtedy zaplanować ślub. Ten dzień powinien być przyjemnością, powinno bawić się do upadłego a wiadomo, w ciąży są już jakieś ograniczenia.
jeśli podejmiesz decyzję o cywilnym i będziesz potrzebowała sukienki eleganckiej na brzuszek to mam ładną Simple do sprzedania
Szczerze to nie wiem co bym zrobiła, nie jestem w takiej sytuacji i nie umiem sobie wyobrazic dobrego wyjścia na daną chwilę...inaczej się podchodzi do sprawy jakby się już stało:)
Nasi znajomi przyśpieszyli ślub z powodu ciąży. Uważam, że to był dobry pomysł bo wcześniej planowali ślub w okolicach narodzin maluszka :)

"A gdyby tak świat leżał u Twych stóp...?"

''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
ja też bym poczekała. Może wzięłabym ewentualnie tylko cywilny plus obiad dla gości, a kościelny z weselem jak dziciątko miałoby kilka lat
na pewno nie przyśpieszała bym ślubu dlatego że zaszłam w ciąże...raczej wolałabym przełożyć na czas po narodzinach dziecka...nie chciałabym po prostu wychodzić za maż w ciązy, ani z powodu ciąży :)
do góry