Widok

ślub, a wiek

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, a przyznacie się ile będziecie miały lat w dniu ślubu? ;) I czy uważacie, że jest to dobry wiek do wychodzenia za mąż? Bo mi się wydaje, że 23 to troche mało :P Ale z drugiej strony... ile można odwlekać ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ktos tu napisał powyzej,ze ma 22 lata i "poznał życie z każdej strony"- własnie takie wypowiedzi młodych osób sprawiają,ze mysle o ich małżeństwach trochę z przymrużeniem oka... moja Babcia może sobie strzelić taki komentarz o sobie, trochę pokory dla życia Drogie Panie...
wiesz Panama, przez 22 lata na prawde w zyciu może sie dużo zdarzyć, nie znając sytuacji osob nie możesz ich 'oceniać' czy mówić, ze biorą ślub 'bo bedzie fajnie' ...
Moze sie duzo zdarzyć, nie przecze,ale NA PEWNO nie pozna się życia z kazdej strony. Jest takie powiedzenie- "im więcej wiesz tym większą zdajesz sobie sprawę ze swojej niewiedzy". To samo sie chyba odnosi do pojęcia własnej dojrzałości.
panama, wlasnie na taka wypowiedz od Ciebie czekalam... ;-)

Ja tez uwazam ze jak sie ma 22 lata to komentarz: "poznałam życie z każdej strony" jest ... troche zabawny... Sama mimo ze mam lat troche wiecej nie zaryzykowalabym takiego stwierdzenia...
To jest wlasnie niebezpieczenstwo malzenstw w tak mlodym wieku. Wydaje sie ludziom ze juz wszystko wiedza, ze sa juz wszystkiego pewni a potem wychodza "niespodzianki"...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
ja tam jestem tego zdania, że nie ma na nic reguły:)
26 a przyszły mężuś 30
ja mam 33 (a wlasciwie za chwile 34) i jestem pewna co do jednego gusta sie z wiekiem zmieniaja co do facetow rowniez. jezeli bym wziela slub w wieku 20stu i troche lat to bym na pewno byla rozwiedziona. a zeby stwierdzic czy wiek na wplyw to by trzeba zobaczyc na statystyke rozwodow i ile mialy lat w dniu slubu osoby ktore sie rozwodza. reszta to gdybanie i kazy bedzie ciagnal w swoja strone.
"jestem pewna co do jednego gusta sie z wiekiem zmieniaja co do facetow rowniez" ups, czyli jak bedziesz miala 40 itd.. lat to gust co do meza sie zmieni? mam nadzieje, ze nie gustem a miloscia sie kierujecie biorac slub
Gustować mozna nie tylko w wyglądzie,ale rowniez w okreslonych cechach charakteru- zdaje mi sie,ze przekaz Walerki był dość czytelny...
Wlasnie, wiec wynika z tego, ze z wiekiem gust sie zmienia. Czyli charakter mezzcyzny tez moze pozniej sie nie podobac, mimo, ze w wieku 30 lat odpowiadal.
Na pewno istnieje zdecydowana mniejsza przepaść między oczekiwaniami kobiety wobec faceta w wieku 30-40 lat, niż miedzy 20 a 30. Oczywiscie zakładam normalny rozwój osobowościowy, bez żadnych odchyłów.
My w dniu ślubu będziemy mieli 24 i 28 lat :) i nie włączam się du dyskusji jaki wiek najlepszy, bo tego nie wie nikt :P
Jasne, ze tak. Rowniez jest duza przepasc miedzy oczekiwaniami kobiety w wieku 30 lat i np. 40, gdy sa dzieci etc. Co nie jest predyktorem do rozwodu. Bo gdyby kierowac sie tym, ze za 10 lat zmieni sie gust sluby w ogole nie mialyby racji bytu. Czy w wieku 30, 40, 50 lat.
Moim zdaniem, chodzi o to,ze tak młodym wieku wie się o sobie( swoich gustach) nieco za mało, w związku z czym trudno ustalić czego naprawde oczekuje się od tej drugiej osoby. Piszę ze swojego doświadczenia, a mimo tego nie moge też stwierdzić,ze byłam jakoś specjalnie dziecinna parę lat temu- podobno wszystko było w normie:)
ja bede miala 24 lata w dniu slubu a moj przyszly maz 30
Zgadzam się zdecydowanie z tym, że mimo wszystko zmienia się z wiekiem gust odnośnie partnera głównie gdy się jest w przedziale wiekowym 18-30 a to dlatego, że zmienia się nam poczucie odpowiedzialności. Inaczej patrzy na chłopaka dziewczyna w wieku 18 lat a inne priorytety ma 30 - latka.

Ja jak miałam 20 lat wydawało mi się, ze jestem mega odpowiedzialna, dojrzała, nie jednego doswiadczyłam w życiu itd. Ale dopiero teraz, z perspektywy czasu jestem w stanie ocenić jak bardzo nieopdowiedzialna wtedy byłam.

Nie znaczy to, że wszystkie 20 -latki są skazane na rozwody ale ja osobiście jestem zdania, że najprędzej powinno wychodzić sie za maż po skończeniu studiów czyli ok 24-25 lat.
ja w dniu slubu mialam 27, moj maz 31...i to byl dla nas ostatni dzwonek, zareczona bylam 4 lata...zanim wreszcie podjelismy decyzje, ze sformalizujemy zwiazek.
no widzicie :) pozdrawiam Was dziewczyny :) koledzy mojego męża się dziwili, że On tak szybko :P - w końcu większość facetów się nie spieszy.. ;) no a teraz to juz ponad 8 miesięcy po i mamy po 23 i 22 :P

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
jest bardzo duza roznica miedzy 20-30 a 30-40, jezeli tego nie zauwazylas to albo masz mniej niz 30 albo jestes nad wiek dojrzala albo nad wiek niedojrzala jezeli uwazasz ze nie ma roznicy. ja wiem jaki typ facetow mnie pociagal (i tu nie chodzi o wyglad) jak mialam 20scia + a jaki teraz i jestem o to doswiaczenie madrzejsza. nie chce nikogo namawiac zeby sie nie hajtali bo maja po 20scia lat, ja tylko powiedzialam ze w moim przypadku bylaby to katastrofa, ale kazdy jest inny
Wiek 30 lat nie jest poprzeczka dojrzalosci. Czytaj ze zrozumieniem :-)

" Jasne, ze tak. Rowniez jest duza przepasc miedzy oczekiwaniami kobiety w wieku 30 lat i np. 40, gdy sa dzieci etc. Co nie jest predyktorem do rozwodu. Bo gdyby kierowac sie tym, ze za 10 lat zmieni sie gust sluby w ogole nie mialyby racji bytu. Czy w wieku 30, 40, 50 lat."

Z czego wynika, ze WIDZE roznice miedzy oczekiwaniami. Nie wszystkie kobiety ponizej 30 lat szukaja niewartosciowych partnerow oraz nie wszystkie kobiety w wieku 30 lat posiadaja wartosciowych mezczyzn.
do góry