Widok

ślub, a wiek

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, a przyznacie się ile będziecie miały lat w dniu ślubu? ;) I czy uważacie, że jest to dobry wiek do wychodzenia za mąż? Bo mi się wydaje, że 23 to troche mało :P Ale z drugiej strony... ile można odwlekać ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Taka tylko dygresja na marginesie bo mnie to troche w oczy gryzie... Zadna z nas nie "POSIADA" zadnego mezczyzny....
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Ja mam/posiadam narzeczonego. Jesli ktos pyta czy masz kogos oznacza w potocznym rozumowaniu czy jestes z kims zwiazana.
to i ja sie dopisze do grona "starszych panien mlodych". Podkreslam - starszych - a nie starych :-)
Ja 30 a moj A. 33 :-)
Fakt,ale to chyba dośc lekcewazące pytanie "czy juz kogoś masz"? Zle mi sie kojarzy, zawsze mnie rusza jak takie coś słysze.
ja 22, a Marcin 26lat :)
kontynuujac temat na prawde mysle, ze przedzial miedzy 20pare/30 lat jest tak indywidualna sprawa w dojrzewaniu, przezyciach, ze nie gra najwiekszej roli w stabilnosci malzenstwa

Ja 25, on 24 :)

image
Musze przyznać ze z wielu idiotycznych wątków ten jest naprawde niegodny komentarza, ale nie mogłam się powstrzymac!! Żal to czytać. Co to miało na celu....pewnie - jak zwykle - pobudzenie do przelania dzisiejszych złości na forum. Hmmm to ja też podam ja 24, mój Kochany 26. Czas na wasze reakcje: za młoda, mało przezyła.
Uważam że każdy jak każda decyzja, decyzja o ślubie obarczorna jest nawet minimalnym ryzykiem. i nie zależy to od tego czy mamy 25 czy 35 lat. Ważne, zeby ta druga osoba była wyjatkowa, to co aktualnie czujemy, to jakie dzięki tej miłości jesteśmy, do zego wspólnie dążymy - było tego warte.
Życie pisze różne scenariusze. Moim zdaniem gotowość do zawarcia związku to moment, kiedy zrozumiemy co to kompromis, jak istotna jest codzienna rozmowa, szacunek, przyjaźń, chęć bycia oparciem. Nalezy umieć brać i dawać. I warto umieć cieszyć się wspólnymi i osobistymi radościami - razem! I nie ważne, czy w jakim wieku. Bo na to składa się nie tylko metryka ale także dom, w którym się wychowałyśmy, rodzina, wartości jakie posiadamy, co przezyłyśmy.....I tyle chciałam tu napisać:)
Żabolina, jezeli napisałas to tylko po to,zeby poczekać na złośliwe komentarze, to nie widze sensu marnowania Twojego cennego czasu. Skoro nie podobają Ci sie czyjeś rzekome złośliwości, to nie nakręcaj nowych.
żabolina, po cholere sie w ogole wypowiadasz skoro watek uwazasz za idiotyczny?!!
nie mogłam sie powstrzymać hehehe:P
takie watki zawsze wywoluja kontrowersje ale tez ile mozna pisac o kwiatach fryzurach i djach. wbrew pozorom jak na standart tego forum to ten watek jest bardzo na poziomie i kulturalny, wiekszosc wypowiada swoje opinie i nikogo nie obraza, a ze tyle opinii ile osob wypowiadajacych sie - to tak jak w zyciu
przyznaję, całkiem na poziomie dyskusja w tym wątku :)

podejrzewam że dlatego że za bardzo nie ma jak się tu doczepić temat seksu/antykoncepcji/welonów/symboliki bieli/dziewictwa/mieszkania razem/obłudy/hipokryzji

hehe, bo inaczej znowu by wrzało, jak to ma w zwyczaju ;))
Kulturalną dyskusję tworzą jej kulturalni uczestnicy- temat jest sprawą drugoplanową :)
panama, Milka chyba nie to miala na mysli... Chyba raczej wrecz odwrotnie...
Prawdopodnie co innego,ale ja zawsze staram sie odczytywac pozytywne sensy. A jezeli przesłanie bylo inne, bo wyczuwam tu jakąś "subtelną" ironie- no to coż- niech każdy sądzi po sobie. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy...
Ten wątek wcale nie jest taki do końca głupi ;) choćby ze względów czysto statystycznych, można dzięki niemu wywnioskować choćby to, że obecnie wiek zawierania małżeństw jest znacznie niższy niż jeszcze parę lat temu :) Kiedyś trzydziestki, dzisiaj pannom młodym bliżej do dwudziestki :) Ważne aby z miłości. i nie ma się co licytować :)

Pozdrawiam.
No i dokładnie o to mi chodziło co Tobie carrie:) Tylko widać ze nie każdy to rozumie...a wątek tak skomentowałam przez komentarze o "dojrzałości wynikającej tylko z wieku". I jak widać - zabolałao to akurat te "starsze" panny młode:P
Zabolina i Carrie,
jestem takiego samego zdania.
Ja będę mieć 26 lat a narzeczony 29...Zgodzę się po części że wiek nie ma znaczenia bo w końcu liczy się uczucie i to 'co ma się w głowie' jednak nie do końca.Jak dla mnie przedział wiekowy 18-24 to za wcześnie na tak poważną decyzję.Głównie dlatego że to czas na poznawanie ludzi,facetów i wielu randek,czas zabaw i poznania siebie samej.Tzw.wyszumienia się.Osobiście znam kilka par które zbyt szybko pobierały się,głównie z powodu ciąży i teraz albo wiecznie kłócą sie albo zdradzaja lub są po rozwodzie.Nie mówię że to norma,można też być szczęsliwym ale mnie to akurat nie przekonuje:)
do góry