Widok

ślub, a wiek

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, a przyznacie się ile będziecie miały lat w dniu ślubu? ;) I czy uważacie, że jest to dobry wiek do wychodzenia za mąż? Bo mi się wydaje, że 23 to troche mało :P Ale z drugiej strony... ile można odwlekać ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jasne, ze tak. Rowniez jest duza przepasc miedzy oczekiwaniami kobiety w wieku 30 lat i np. 40, gdy sa dzieci etc. Co nie jest predyktorem do rozwodu. Bo gdyby kierowac sie tym, ze za 10 lat zmieni sie gust sluby w ogole nie mialyby racji bytu. Czy w wieku 30, 40, 50 lat.
My w dniu ślubu będziemy mieli 24 i 28 lat :) i nie włączam się du dyskusji jaki wiek najlepszy, bo tego nie wie nikt :P
Na pewno istnieje zdecydowana mniejsza przepaść między oczekiwaniami kobiety wobec faceta w wieku 30-40 lat, niż miedzy 20 a 30. Oczywiscie zakładam normalny rozwój osobowościowy, bez żadnych odchyłów.
Wlasnie, wiec wynika z tego, ze z wiekiem gust sie zmienia. Czyli charakter mezzcyzny tez moze pozniej sie nie podobac, mimo, ze w wieku 30 lat odpowiadal.
Gustować mozna nie tylko w wyglądzie,ale rowniez w okreslonych cechach charakteru- zdaje mi sie,ze przekaz Walerki był dość czytelny...
"jestem pewna co do jednego gusta sie z wiekiem zmieniaja co do facetow rowniez" ups, czyli jak bedziesz miala 40 itd.. lat to gust co do meza sie zmieni? mam nadzieje, ze nie gustem a miloscia sie kierujecie biorac slub
ja mam 33 (a wlasciwie za chwile 34) i jestem pewna co do jednego gusta sie z wiekiem zmieniaja co do facetow rowniez. jezeli bym wziela slub w wieku 20stu i troche lat to bym na pewno byla rozwiedziona. a zeby stwierdzic czy wiek na wplyw to by trzeba zobaczyc na statystyke rozwodow i ile mialy lat w dniu slubu osoby ktore sie rozwodza. reszta to gdybanie i kazy bedzie ciagnal w swoja strone.
26 a przyszły mężuś 30
ja tam jestem tego zdania, że nie ma na nic reguły:)
panama, wlasnie na taka wypowiedz od Ciebie czekalam... ;-)

Ja tez uwazam ze jak sie ma 22 lata to komentarz: "poznałam życie z każdej strony" jest ... troche zabawny... Sama mimo ze mam lat troche wiecej nie zaryzykowalabym takiego stwierdzenia...
To jest wlasnie niebezpieczenstwo malzenstw w tak mlodym wieku. Wydaje sie ludziom ze juz wszystko wiedza, ze sa juz wszystkiego pewni a potem wychodza "niespodzianki"...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Moze sie duzo zdarzyć, nie przecze,ale NA PEWNO nie pozna się życia z kazdej strony. Jest takie powiedzenie- "im więcej wiesz tym większą zdajesz sobie sprawę ze swojej niewiedzy". To samo sie chyba odnosi do pojęcia własnej dojrzałości.
wiesz Panama, przez 22 lata na prawde w zyciu może sie dużo zdarzyć, nie znając sytuacji osob nie możesz ich 'oceniać' czy mówić, ze biorą ślub 'bo bedzie fajnie' ...
ktos tu napisał powyzej,ze ma 22 lata i "poznał życie z każdej strony"- własnie takie wypowiedzi młodych osób sprawiają,ze mysle o ich małżeństwach trochę z przymrużeniem oka... moja Babcia może sobie strzelić taki komentarz o sobie, trochę pokory dla życia Drogie Panie...
Ja miałam 28 lat a mój mąż 37. Gdy się poznaliśmy 25-34.
Długo się szukaliśmy:)
ja mialal 28 a moj M. 31 :)
25 i 27 górą !!! :P
zgadzam sie okruszek - 25 i 27 to idealnie :)
ja 25 , mój S. 27-idealnie :) hihihihi
Kiki0, tak tez pewnie było!! Ale najważniejsze, że znalazłaś w końcu tego, który dorósł do rodzinki i wspólnego zycia:)!!
image
Po 11.07.2009 sprzedam białą suknię Alter Diagonal 835 (rozmiar 34/36, wzrost 165 cm)
25( i pół;) / 29( i pół)

Gdzieś to juz kiedyś pisałam, wiek nie jest najwazniejszym kryterium(rózne jednostki się zdarzają),ale na pewno też nie jest bez znaczenia, jezeli chodzi o dojrzałe i REALISTYCZNE podejście do małzeństwa.

do góry