Widok

ślub, a wiek

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, a przyznacie się ile będziecie miały lat w dniu ślubu? ;) I czy uważacie, że jest to dobry wiek do wychodzenia za mąż? Bo mi się wydaje, że 23 to troche mało :P Ale z drugiej strony... ile można odwlekać ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..!
leżę pod biurkiem i ryczę.. pozycja i przydusić.. genialne :D
a nie w temacie jestem, jaki brylant????
Olenka, nie daj sie prosic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
jak się taką przydusi to moze się okazać,ze jęk jej orgazmu był w ogole ostatnim dzwiękiem jaki jej sie w życiu przydarzy;)
Haha, ciekawe o czym jeszcze sie dowiemy?;P
OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..! OLEŃKA ZAŁÓŻ WĄTEK!!! Plisss. ..!
Ostola a moje prawa autorskie?!
co do zestawu znaków powyżej ;P
Sorki Milka - ja nie mam polskich znakow dlatego skopiowalam od Ciebie ;-)
Wpadnij na moje wesele to poczestuje Cie swoja wodka weselna w ramach podziekowania ;-)))
hehe, uważaj.. bo ja rozrywkowa jestem wesela uwielbiam i jeszcze przyjadę naprawdę ;)
jejku jak ja sie ciesze ze trafilam na normalne nauki, moj by chyba tam umarl i tak jest sceptyczny do Kosciola Katolickiego a jeszcze to na dodatek takie kwiatki
Milka, wal jak w dym ;-))))

Walerka, a Twoj mowi po polsku?
Z założeniem wątku na temat nowości wprowadzanych na zajęciach z poradnictwa rodzinnego, to całkiem niezły pomysł ;)) Przynajmniej wszytskie się pośmiejemy!

U nas było, że mężczyzna może zdradzać swoją żonę, bo w sumie to nie jest nic złego, ale tylko pod warunkiem, że się jej nie przyzna, bo jego szczerość może doprowadzić do rozpadu związku małżeńskiego ;))
Dodatkowo po ślubie minimum od 11 (piłkarskiej chyba ;)) do 15 dzieciaczków, mniejsza ilość jest wielkim grzechem :P
Poza tym mój M. dowiedział się, że kobieta nie powinna z seksu czerpać przyjemności - mężczyzna powinien temu zawsze zapobiegać ;))
Silje, u nas na naukach o tej zdradzie też było. Wspaniałe, prawda?
/tyle że z tą różnicą że zdradzać możemy obydwoje, byle nie mówić partnerowi - powód ten sam, bo ,małżestwo jeszcze by się rozpadło

No myslałam, że wstanę, wyjdę i trzasnę drzwiami

ładne mi małżeństwo, budowane na kłamstwie, obłudzie i zdradach, najważniejsze że TRWAŁE
nie mogłam uwierzyć, że to mówi ksiądz, przecież to chore jakieś
Olenka sie nie odzywa, wiec sama zalozylam nowy watek o bzdurkach z nauk..........
hej babki:)

czeka Was szooook :P
czemu szok??
Mój przyszły mąż ma 21 lat i bardziej mu zależy na ślubie niż mi.
(czeka nas lincz od starszych koleżanek że dzieci to do piaskownicy a nie do ołtarza??)
Gatunek wymierający, wie czego che od życia, szalenie dojrzały jak na swój wiek, czasem mam wrażenie że bardziej dojrzały niż ja... . (nie tylko moja opinia)
Mam 2 latka więcej i nie wiem czy jestem gotowa aby zostać żoną.
(i tu Drogie Panie po 30 Was świetnie rozumiem. 3mam kciuki żeby Wasze małżeństwa były trwałe i abyście były szczęśliwe.)
Mentalnie On już dawno jest moim mężem, ja jego żoną... jesteśmy razem już trochę, "sprawdził się" w chwilach trudnych dla mnie, chciałabym zestarzeć się z kimś takim przy boku. I nie mówię tu o jego fizyczności bo z biegiem lat się zmieni lecz o psychice, dojrzałości emocjonalnej, systemie wartości itp. tutaj od dziecka podoba mi się określony typ mężczyzny.
Nie znam życia. Nawet na łożu śmierci powiem że znam je świetnie ale tylko w części. Będę szczęśliwa mogąc poznać tą jedną część z kimś takim jakim jest mój Narzeczony... .
Myśl o ślubie mnie przeraża. Ale nie o byciu z Narzeczonym do końca życia tylko o tym złotym na palcu.
Ale dam radę. W chwilach trudnych przecież mam Jego przy boku. Wystarczy się przytulić, zamknąć oczy, odpłynąć...wiedzieć że zawsze jest blisko...

ja 24 a moj 27:) jestesmy ze sobą od 8 lat:)
my mamy po 30 lat :) jesteśmy malżeństwem od pół roku... znamy się od półtora i jest super :) we wcześniejszych związkach myśl o ślubie nawet mi nie przemknęła mi przez głowę i cieszę, że dopiero teraz wyszłam za mąż. czuję się świadomą, dojrzałą żoną.

I myślę, że jest to sprawa nie wieku a osobowości...
Ja miałam 23 , a mój mąż 25 - byliśmy ze sobą 3 lata a znaliśmy się od 8 lat i najszczęśliwszą mężatką :)
szklana, to możemy sobie rękę podać, mój M. ma 22 lata ;) a ja prawie 24 :)

Wiek faktycznie nie gra większej roli - znam starszych i dużo starszych facetów, którzy do pięt nie dorastali w dojrzałości mojemu "młodzikowi" :)
Nusia oto moja :)

masz rację. ale ja się o tym przekonałam jak spotkałam Narzeczonego na drodze swojego życia. zrozumiałam że wiek to nie żadna... wyrocznia...

fragment z książki który dał mi do myślenia?

jak bohater mówi bohaterce że nie myślał nigdy o ślubie, miał inne plany.
ale jeżeli znalazłby tą jedyną nie wahał by się ani chwili i szybko by się z nią ożenił..

do góry