Widok

ślub cywilny

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mała sonda: kiedy bierzecie(braliście) ślub cywilny, po ile macie (mieliscie lat), czy na ślubie cywilnym koniec, czy może ślub kościelny także.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My bierzemy slub cywlny i tylko slub cywilny :)
ja mam 23 lata mój luby 25 lat :)
Pozdrawiam!
My też bierzemy slub cywilny i tylko cywilny 2.04.2005 r.

Dziewczyny, a czemu "tylko" cywilny. My mieliśmy 19 czerwca ślub POPROSTU cywilny i żadne tylko. Wymarzona suknia była, wzruszenie ogromne było, a goście całe szczęście również nie przejeli się ty, że to TYLKo cywilny i dopisali w liczbie ponad 250! Było cudownie!!!
Acha- ja mam 29 lat i to mój pierwszy ślub, mój mąż ma 34 i to jego drugie podejście. Pozdrawiam
Właśnie Agula....TYLKO CYWILNY,ze względu na drugie podejście mojego narzyczonego ;)
Czy mogłabym cię poprosić o jakieś zdjęcie sukienki jaką miałaś?W chwili obecnej trawją spory pomiędzy mną a mamą,w jakiej sukience mam iść do slubu.Ona najchętniej wpakowałaby mnie w typowo ślubną,ale ja nie chcę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Czułabym się jak idiotka i w dodatku z welonem.Nie,nie,nie......A że to ona pewnie będzie płaciła za kieckę to wiesz....będę miała niewiele do gadania.a jak kupiłabym za swoje i taką jakbym chciała to sapania miałabym przez całe wesele i pół zycia.

Prześli mi fotkę jak możesz na priva,bo bardzo ciekawa jestem jak teraz dziwczyny do cywilnego idą ubrane.Plisssssssssssss

a ja miałam ślub tylko koscielny:-))) bo jakos to liczyło sie dla nas najbardziej...Czym jest slub cywilny ...tylko i wyłacznie zmiana nazwiska...Takie pseudo małzeństwa ....a przed Bogiem nie łaska!!! Jak chcecie wychowywac wasze dzieci????w niesakramentalnym zwiazku??? wstyd!!!!!!!!!!!! No chyba ze jestescie innej wiary ..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
To nie o wiarę się rozchodzi.Co maja dzieci do tego????a jak ktoś nie może to co????a tym bardziej nie chce?????!!!!

no tak jak ktoś jest po rozwodzie to nie moze....
a dzieci maja duzo do tego co powiedza w szkole ,ze ich rodzice nie chodza do komuni bo zyja w grzechu....śmiechu warte ..ale jak to sie mowi rubta co chceta!!!! to wasze zycie
sory za błedy ...Ja tylko wyraziłam swoje zdanie i nikt nie musi sie z nim zgadzać.
Ślub cywilny to zycie w grzechu??????????????Pierwsze co słyszę.Życie bez ślubu to zycie w grzechu.Widzisz Soniu różnicę?????????
Wiesz,a tak z drugiej strony to na serio mało interesuje mnie to co księza mówią.Ślub to slub.

Masz do tego prawo :))))Bez stresu Soniu.

Z punktu widzenia Kościoła to grzechem jest zarówno wspólne życie bez ślubu, jak i wspólne życie po ślubie tylko cywilnym... Tak mi się przynajmniej wydaje.
Na naszym cywilnym ślubie był zaprzyjeźniony ksiądz. Taki ksiądz z powołania, który cieszył się naszą wielką miłością, złożył nam przepiękne życzenia, bo Kościół uczy przecież miłości. A Soni, co powiesz o masie dzieci które przeszły rozwód swoich rodziców, bardzo często tych którzy ślubowali przed Bogiem. tacy rodzice też żyją w grzechu. A do tego co takie dziecko przeżyło, to wie tylko ono
Acha, a wszystkim osobom wątpiącym w ważność ślubu kościelnego, dla zawierających je par życzę aby nigdy nie musiały przekląć tych słów i wybierać pomiędzy wielką miłośćią, a życiem w zgodzie z Kościołem. Naprawdę pomyślcie co Was jeszcze w życiu może spotkać i na wszelki wypadek radzę się powstrzymać od takich radykalnych sądów.
Każdy grzeszy.Ślub to slub.Ważne aby w ogóle był.A czy przysięga zostanie złozona w kościele czy w USC to kwestia gustu i mozliwości.Niektórzy biorą tylko slub cywilny ze względu na brak funduszy.Zapłacić 85,50,a 300zł lub więcej + przystrojenie kościoła to już większy wydatek.Ale pomijając koszta.....nie raz nie można wiziąć kościelnego ze względu np na to,że druga półówka jest po rozwodzie,innego wyznania lub w ogóle nie wierzy,lbo po prostu nie chce mimo wszystko Kościelnego.To jest wybór każdej pary no nie???A nieraz siła rzeczy :(
Przecież poznając faceta/kobietę nie pyta się od razu o wyznanie.To wychodzi w praniu.I co...zakocha sie ktoś taki w tej osobie i nie będą małżeństwem,bo np druga osoba jest jechową??????????Bzdura!!!!!!

Dlatego ktoś inteligentny wymyslił slub cywilny :))))Żeby pomimo wszystko takie osoby mogły wstąpić w związek małżeński mimo różnic wyznaniowych,stanu cywilnego czy poglądów na życie.
Przecież ważne jest to aby się kochali,byli sobie wierni i oddani,a nie to gdzie slubowali!!!

Właśnie......podpisuję się pod twymi słowami i popieram.

Nigdy nie wiadomo co nas jeszcze w życiu spotka :)))))

Nefretete, dostałaś zdjęcia? Wysłałam dziś rano
Muszę sprawdzić.

dam znać jak będą

Niegniewajcie sie ..ale ja za rozwodnika wżyciu bym nie wyszła...wrrrr nie wiadomo tak naprawde gdzie jet prawda ,wogóle wiazac sie z facetem po przejsciach to jakas paranoja...
do góry