Widok

ślub

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Słuchajcie mam problem planujemy ślub i weselisko w Gdyni lecz żane nie pochodzi z trójmiasta zaczeliśmy tam studia i tak wyszło. Czytałam że ślub musi być w parafii jednego z nowożeńców, nie wiecie czy da rade inaczej??????? (nie jesteśmy nawet zameldowani wynajmujemy miszkanko a wiecie jak to jest). Pozdrawiam ;o)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W żadnym wypadku ślub nie musi odbyć się w parafii jednego z Was. Można w każdyn innym kościele, trzeba tylko donieść odpowiednie dokumenty, m.in.: zaświadczenia o chrzcie, bierzomowaniu, ostatnie świadectwo religii etc. no i najważniejsze tzw. licencję (czyli po prostu pozwolenie z jednej z Waszych parafii na ślub gdzie indziej). Nie powinnaś mieć większych problemów.. a skoro jesteś z Gdyni popytaj w duszpasterstwie akademickim Jezuitów z Gdyni ;) Pozdrawiam

Szczęście to je­dyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli.
dzięki za wiadomość od razu poprawiła nam humor ;o)
Wiesz co, ślub żeczywiście nie musi być w Waszaj rodzinnje parafii. Ale pomyślcie, czy nie byłoby tak wygodniej? Wtedy mielibyście problem tylko z rodziną jednego z Was (o ile nie jesteście z tych samych stron). Poza tym chyba tak byłoby łatwiej. Pozdrawiam
Agga i tu jest problem bo część rodziny mojej i jego mieszka w tójmieście i dlatego chcemy tu bo na to wyjdzie a może jeszcze taniej dzieki za rade Pozdrawiam ;o)
To fajnie,że poprawiłam Wam humor.. pozdrawiam

Szczęście to je­dyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli.
do góry