Widok

śluz zabarwiony na brązowo

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziś zauważyłam, że mam śluz zabarwiony lekko na brązowo. Jestem w 7 tygodniu ciąży, a wizytę do lekarza dopiero na 10 grudnia. Czy mam powody do zmartwienia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam.Lepiej jak najszybciej odwiedź lekarza.Pozdrawiam i powodzenia.
moze to niebyc nic niepokojącego, ale lepiej to sprawdź u lekarza - powodzenia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bym pojechała na izbę przyjęć gdzieś, łyknęłabym nospę i leżała w wyrku. Bez nerwów, na spokojnie ale lepiej dmuchać na zimne. Trzymam kciuki :)
Ja też bym pojechała na IP, bo zawsze lepiej pojechać bez potrzeby i upewnić się, że wszystko gra.
Strega ja też bym podjechała na wszelki wypadek, też tak miałam i dostałam asekuracyjnie luteinę.
Miałam tak samo,później zaczęłam krwawić,dostałam duphaston i nospę i po ok 2tygodniach przeszło.
U mnie od takiego śluzu się zaczęło i niestety się skończyło.
Skonsultuj sięz lekarzem czym predzej.

Trzymam kciuki!!
Na początku ciąży też taki miałam. Dostałam Duphaston i musiałam sie oszczędzać a najlepiej leżeć i nic nie robić i odrazu poszłam na zwolnienie. W zasadzie ginekolodzy mówią, że taki kolor śluzu od zagnieżdżania się zarodka ale różnie bywa. Teraz śmiga mi po domu mój synek i jest wszystko ok :-)))
Miałam podobnie, ale w 3 tygodniu i myślałam, ze to okres z osłabienia organizmu i ze stresu, wiec nic z tym ie robiłam, ale gdybym była świadoma, ze jestem w ciazy, to pewnie polecialabym do lekarza
też brałam duphaston jak tak miałam, jednak miałam też nadżerkę i głównie to było powodem, ale i tak musiałam brać te tabletki w pierwszej ciąży bo odklejał się trofoblast i musiałam leżeć plackiem przez 2 miesiące :(
zdecydowanie powinnaś iść do lekarza i to jak najszybciej
ja tez tak mialam,pojechalam do szpitala i nie dostalam nawet zadnych lekow,bo lekarz mnie zbadal i zrobil usg i powiedzial,ze nie ma zadnego krwawienia,pozniej jeszcze 2 czy 3 razy sie to powtorzylo,ale bardzo delikatnie,poprostu trzeba duzo odpoczywac i lezec,w pon mam wizyte u innego lekarza i chce sie podpytac co i jak,ale mi duzo dalo jak pojechalam do szpitala,bo poprostu sie uspokoilam
Dzięki dziewczyny. Może to dlatego, że gdybym nie była w ciąży, to byłby to okres zbliżającej się miesiączki. Mojej koleżance ginekolog powiedział, że takie plamienie, o ile nie są czerwone i nie boli przy tym brzuch, nie sa powodem do niepokoju. Rozmawiałam z siostrą, ona też miała w ciąży takie plamienia i nic nie musiała z tym robić. Mimo wszystko jutro dzwonię do mojego ginekologa. Lepiej się upewnić.
no nie wiem... moja koleżanka miała takie właśnie plamienia (lekko brunatne, wcale nie muszą być czerwone), pojechała na Zaspę i została w szpitalu, całą ciążę była już na lekach, więc to nie było ot tak sobie normalne. Nie ma czegoś takiego jak normalne plamienia w ciąży. To, że dobrze się kończy bez lekow i leżenia to wg mnie wielkie szczęście. Ja bym nie bagatelizowała... ale ja mam akurat ciąże zagrożoną od 6 tyg. na zwolnieniu i lekach. Też mi koleżanki mówiły, że brzuch mnie boli bo w ciąży musi boleć (dobrze, że nie posłuchałam, bo już byłoby po wszystkim) a jak miałam bolesne miesiączki to słyszałam, ze przecież musi boleć a potem okazało sie, ze to endometrioza - operacja, leczenie i wiele lat zmarnowanych przez to, ze lekarka zbagatelizowała sprawe :( teraz wolę sprawdzić kilka razy u kilku lekarzy niż żałować, więc dzwoń koniecznie
przejęłam się... ale jestem kobietą po przejściach ;p
ja właśnie wczoraj i dziś miałam brązowe plamienia, dziś nawet z domieszką krwi...byłam u ginekologa, zwolnienie do 14.12 i dostałam duphaston...nie mam się denerwować, ale mam również teraz odpoczywać i się oszczędzać...zobaczymy co będzie 10.12, jak plamienie się pojawi to znów ginekolog...plamień nie bagatelizuj, po co później mieć do siebie samej pretensje :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie też pojawiły się plamienia w ok 5 mieś i okazało się że mam łożysko brzeżnie przodujące ,teraz wróciło na swoje miejsce i jest ok,a w pierwszej ciąży właśnie duphaston i nospę brałam,ja od razu jechałam do szpitala na IP lepiej sprawdzić ,po co się denerwować.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry