Widok

smak tortu weselnego.

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czesc. zastanawiam sie jaki smak tortu wybrac i nie wiem na co sie zdecydowac. myślałam o mascarpone. a wy jakie smaki tortów chcecie mniec?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nawet nie wiem, co to za smak, nigdy się z taką nazwą nie spotkałam. My mieliśmy zwykłe smaki: waniliowy, truskawkowy i czekoladowy.
koniecznie czekoladowy ;)
tort mascarpone to jest tort biszkoptowy z masą z serka mascarpone, takie trochę cappucino czy tiramisu. ogolnie kremowy i raczej słodki.

ja ma ostatnim weselu na jakim byłam nawet nie mogłam zidentyfikowac smaku tortu, także u mnie planuje dać cos wyrazistego :P mysle tez, że mozna zrobic dwie rozne warstwy smakowe, dla urozmaicenia. ja rozwazam tradycyjny czekoladowy tort od Sowy (chyba nazywa się 'Z lasu" czy 'grażyny') a drugi jakiś mocniejszy smak, pomarańczowo-marcepanowo-orzechowy (również Sowa).
u Sowy? To czarny las.....wiśnie w żelu, krem i biszkopt czekoladowy na to bita smietana i pokruszona czekolada....mniammmmmm

ja na pewno wezmę ananasowy (mój ulubiony), czekoladowy i kawowy
a ja kocham truskawkowy:]
o czekoladowym tez myslałam tylko czy nie za słodki bedzie?
mysle ze jeden ze smakow tortu moglby byc owocowy np truskawkowy.owocowe nie sa wtedy takie slodkie a nie kazdy uwielbia przeslodkie torty.
jeśli u Sowy to tylko pralinowy :D To najpyszniejszy tort jaki w życiu jadłam! :)
Ja myślałam o torcie typu "Kostka alpejska" :)
dziewczyny ktore juz zamawialy tort u Sowy w CH Auchan!
ile wczesniej nalezy zamowic tort i jaka kwota zaliczki?
Jeśli tort u Sowy to ja miałam truflowy rewelacja. Cały poziom zszedł. Oprócz tgeo truskawkowy bo niektórzy lubią owocowe i królewski. Ja płaciłam 300zł z tego co pamietam ale brałam też ciasta od sowy. Zależy chyba od wartości zamówienia.
silen a ile wczesniej zamowic?
a wiecie moze jak wagowo te torty maja byc?
Torty u Sowy sa na porcje. Tzn masz katalog z tortami i wybierasz z nich kształt itd co sie Tobie podoba. Potem do tego smaki. Waga zawsze podawana jest orientacyjnie. Dopiero zrobiony tort na wasze zamowienie jest wazony i mnozony za cene kg. Tak przynajmniej było kiedys u Sowy w Sopocie.
chodziło mi o to ile kilogramów tortu wystarczy na np 100osób?
Do środy tygodnia poprzedzającego tydzien weselny tak mi się zdaję bo chyba nie do środy w tygodniu weselnym. W każdym bądz radzie jest krótki termin realizacji. Pamiętajcie że oni wszystkie ciasta wioza z Bydgoszczy ale ciasta są wysmienite.
ślinka mi cieknie na samą myśl o tych tortach :)
w sumie nie wiem w kwietniu będę dopiero ustalała jakie ciasta i torty :)
do góry