Widok

smycz dla dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
co o tym myślicie?mam dwójkę małych dzieci, jedno niechodzące, drugie ma 2 lata i ledwo za nim nadążam, wychodzę z nimi na spacery z wózkiem bliźniaczym i oboje jadą w wózku. Lżej by było, gdyby starsze dziecko chodziło ale mam obawy, że może się wyrwać stąd moje pytanie, macie, korzystacie ze smyczy?Kiedyś się z tego śmiałam ale teraz jak sama mam dzieci wszystko się zmienia;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Nie korzystałam, ale uważam, że to bardzo dobry pomysł.
Śmiać, ani gorszyć się (że dziecko na smyczy jak pies) nie ma co.
Liczy się bezpieczeństwo - nie raz byłam świadkiem jak brzdąc wyrwał się matce i wpadł na ulicę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
ja mam bliźniaki i u nas sie nei sprawdziło, bo obcieralo skóre, po drugie jak ta smycz jest dluzsza to trzeba praktycznie biegac za dzieckiem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja nie korzystałam ,ale też nigdy się z tego nie śmiałam dla mnie to jest tragiczne ,dziecko na smyczy ,wciąż mam w pamięci obraz dwójki maluchów prowadzonych na smyczy przez matkę ,powiedziałam sobie nigdy w życiu nie założyłabym czegoś takiego dziecku,chociaż bym miała 'dzikie " dziecko i mam dzikusa bo w sekundę jest przy ulicy ,nie chodzi tylko biegnie wszędzie ale już opanowałam refleks i zanim on zrobi krok ja robię dwa .Ale jak uważasz jak będzie ci wygodniej a przede wszystkim bezpieczniej to załóż.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ale tu nie chodzi o "psią" smycz, są takie plecaczki - jak one niby mają skórę obcierać? Przeciez to się zakłada na ubranie, jak szelki w wózku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Kinga Ty chyba do mnie tego nie piszesz ,ja wiem co to jest smycz dla dziecka i jak wygląda ,bo mam dzieci i zamulona nie jestem ,ale ja mojemu bym nie założyła i tyle .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
a gdzie można je dostać w gda? na allegro widziałam te plecaczki,rzeczywiście wyglądają lepiej niż te zwykłe szelki;)i pewnie dzieciom się spodobają:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam takie http://www.bobas-sklep.com/babyono-szelki-do-nauki-chodzenia-lub-wozka-kolorowe/

w Smyku po 9,99zł. Mają zaczepy do wózka jak i do chodzenia.
Kupiłam w sumie do wózka ( z wózkowych potrafił uwolnic sie) ale przy "sreberku" przydały sie.
Uważam że super pomysł, warto spróbować, a matki które to krytykują niech sie schowają.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Kinga Ty chyba do mnie tego nie piszesz
==
Ty pisałaś coś o obcieraniu skóry? Moja wypowiedź była do mjakmama.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja też uważam że "smycz" dla dzieci jest troche obciachowa, raz widzialam jak szła starsza pani z psem na smyczy i obok matka z +/- dwuletnim dzieckiem w tych szelkach i smyczy, wyglądało to komicznie;).
Aczkolwiek jak bylismy z małym(2l.) przy porcie w gdyni i nie chcial juz siedziec w spacerówce bo sie darł jęczał i wił to zamarzyłam o takiej smyczy dla dzieci bo mialam wrazenie ze zaraz wpadnie do wody,cały czas sie stresowalam,musielismy za nim latac, a niechcielismy zmienic miejsca na spacer bo chcialam siostrze pokazac ten port.
Mysle ze w pewnych sytuacjach to sie przyda ale raczej nie na codzien;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
No to umknęła mi wypowiedź mjakmama .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
dzięki dziewczyny:) zajrzę do smyka.
Ja widziałam na ulicy dziecko w takim plecaku.

http://allegro.pl/kid-keeper-plecaczek-plecak-szelki-smycz-2wzory-i3336396489.html

Nie wyglądało to tragicznie. Szczerze mówiąc wolę takie odpowiedizalne matki od tych, które jak im się dzieciak wpakuje na ulicę pod samochód to mówią: "dzieci tak mają, kierowca musi uważać".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Na mojego działało postraszenie, że zaraz mu ubiorę szelki :PP :)))
http://allegro.pl/plecaczek-smycz-szelki-3w1-biedronka-nietoperz-i3333966899.html
wiem co to smycz dla dziecka i taka jak powyzej mielismy dla mnie tandeta zle zrobiona
te szelki u góry sa tak uszyte ze sa zbyt blisko szyi, poza tym jak dziecko bieglo w bok to odrazu przesuwalo sie po ciele gdzie koszulki nie bylo, nie wspominajac o tym ze to poliester byl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
a i ten plastik z przodu szybko sie zlamal jak dziecko bieglo a ja nie nadarzalam ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skoro tandeta to wklej lepszy model plecaczka.
Wszystkie modele "felerne" i obcierające być nie mogą przecież.
Mnie dzieciak w biedroce się podobał. No i plus dla matki za odpowiedzialność.
Jasne, że dzieciak non stop w takim ustrojstwie chodzić nie może bo musi nauczyć się sam reagować, ale smycz można trzymać w kieszeni "na wszelki wypadek'" a plecak niech nosi.
Przechodnie nawet się nie kapną, że służy on do przypinania smyczy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Kinga przestań się pienić.
Pokazuje model który jest tandetny i pisze dlaczego. Wszystkei te nietoperze i biedronki sa szyte tak samo - miałam 2 szt.
Po użyciu jego w ogóle nei jestem przekonana do smyczy itp dla mnie wiekszy kłopot był jak dzieci były na smyczy niż bez.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kinga przestań się pienić.
==
To jest dyskusja :D nikt się nie pieni, no chyba, że Ty :D

Wszystkei te nietoperze i biedronki sa szyte tak samo
==
Nieprawda, tu masz inny model:

http://allegro.pl/biedronka-plecak-ze-smycza-skip-hop-plecaczek-zoo-i3307163571.html

Ale mnie średnio się podoba, poprzedni jest lepszy, na dodatek w tym zapięcie jest na dole.

P.S. jak to dziecko musiało się szarpać skoro klamra pękła, zresztą to można naprawić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry