Widok

osobna sala do tańczenia

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć,
Od tygodni intensywnie poszukuję sali do tańczenia i niedługo chyba zwariuję ;)
Spodobał nam sie Hotel Opera w Sopocie. Jedyne czego sie obawiam to to, że sala do tańczenia jest oddzielona i osoby siedzące przy stole nie będą w ogóle widziały parkietu.
Czy ktoś z Was był tam na weselu lub gdziekolwiek indziej gdzie sale były osobne? Jest to właściwie jedyna moja wątpliwość jeśli chodzi o to miejsce.
Obawiam sie po prostu, że wesele zostanie przy stole i mało kto będzie tańczył.
Będę wdzięczna za opinie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,
Ja miałam wesele, gdzie także był podział na dwie sale. Było super!! Goście, którzy chcieli porozmawiać , mogli to robić bez problemu, a i tak slyszeli muzykę więc, gdy jakiś kawałek wpadł im w ucho to szli tańczyć. DJ wszystko pięknie poprowadził. Wszystko zależy od gości, byłam na weselu, gdzie sala była jedna i nic to nie dało...
Nie powinnaś się oddzielnych sal obawiać! Wg mnie, to jest wręcz lepsze rozwiązanie - nikt nie musiał do siebie krzyczeć!
Pozdrawam!

Dzięki wielkie za podpowiedź :)
Dzwoniłam przezd chwilą ale niestety troszkę za późno tak więc muszę czekać do jutra.
Ale mam i tak kilka pytań więc napisze do Ciebie na maila :)
Ana79
Jest taka sala w sopocie, o ktorej mało kto słyszał.
Ja mam tam wesele 13.09.2008
Jest dośc duza, ma przepiekne wysokie ale waskie okna, przez co jest jasna i sliczna. Ma bardzo wysoki strop i w ogole jest cudna.
To sala koncertowa Opery Leśnej w sopocie.
Menu za osobe jest naprawde nie drogie, maja juz mało wolnych terminow ale napewno cos sie znajdzie. Tam jest cudnie. Cała sala i parking sa ogrodzone. Obok jest oczkow doen i las. Minus jest taki ze tam sa tylko 2 albo 3 pokoje goscinne, wiec gosci tam spac nie polozysz, na szczescie nasi sa z 3 miasta wiec sie tym nie przejmujemy. Ja mam juz wszystko dogadane i umowe podpisana, odezwij sie do mnie a odpowiem na wszystkie Twoje pytania.
pozdr.
my też będziemy mieć dwie sale oddzielone szerokim korytarzem, w którym będą stały ciasta, kawa i herbata. byłam już na takim weselu i było bardzo fajnie, więc się nie obawiam :))

P.s. wiejskie wesela bywają niezapomniane...

o gustach się nie dyskutuje...
znacie gusta waszych gości i Wasze-to powinno Wam podpowiedzieć jaką salę wybrać

wiecie co jezeli chodzi "wiejskie zwyczaje" jak to napisała forumka. To szczerze powiedziawszy lepiej sie bawilam na taki wiejskim weselu niz na takim wyglaskanym wydmuchanym i gdzie wszystko mialo bys super ekstra i tak jest z wiekszoscia

w Łebie, obiekt się nazywa Villa Sabbia.
A gdzie urządzasz wesele jeśli można wiedzieć?
U nas również wesele odbywało będzie się na dwóch salach. Sale dzilą wilkie drzwi, które oczywiście będą otwarte, myślę, ze będzi ok :-)
Tutaj po prostu niektórzy zadzierają nosa. Nie wiedzą jednak jak zabłysnąć, więc "błyszczą" w obrażaniu gustów innych. (i to w prawie każdym wątku, w którym zabierają głos)

Hej.
Ja szczerze polecam osobne sale. Sami chcieliśmy i mieliśmy dwie osobne sale. Na wielu weselach na których byliśmy, męczył nas hałas panujący na sali "gastronomicznej". Nie dało się porozmawiać, mieliśmy zdarte gardła, w dodatku orkiestry na siłę wyciągały do zabawy.
Zdecydowaliśmy się na Estragon, po bardzo udanym weselu przyjaciółki. Są tam dwie sale rozdzielone łącznikiem (w łączniku stały ciasta, kawa i herbata). Muzyka była tak ustawiona, że było ją słychać w obydwu salach, ale nie za głośno, bo o to prosiliśmy (wszystko to kwestia dogadania z DJem czy zespołem). Z miejsc przy wejściu do sali gastronomicznej widać, co się dzieje na sali tanecznej. Wada jest taka, że goście siedzący w dalszym rogu sali nie widzą sali tanecznej i w sumie mogą niewyraźnie słyszeć DJa. Zaleta – kto chce, to siedzi, je, pije, rozmawia i nie jest wyciągany na siłę do zabawy (bo nie chce tańczyć, chce pogadać z rodziną, itp.)

-.-
problem z dwoma salami polega przede wszystkim na tym, że goście nie słyszą co się dzieje na drugiej sali, i nie słyszą zapowiedzi konferansjera/orkiestry. W związku z czym utrudnione jest zwoływanie gości, na tort, oczepiny itd.Oczywiście, że dla chcącego nic trudnego, ale jeśli macie wybór to polecam wziać jedną salę.

Może nie powinienem się wtrącać,ale któraś z opinii wyżej, troszkę snobistycznie porównywała imprezy weselne w UK.Jakieś nieporozumienie mocne,ponieważ jest to zupełnie innego rodzaju impreza!!!!Nie mówiąc już o manierach Anglików i ich zwyczajach (o zachowaniu nie wspomnę,głośności itd.).Droga Pani ,czy gdyby wybierała się pani na bal taneczny,nie chciałaby pani być proszoną do tańca?Jest to bardzo trudne ,aby zmieniać partnerki,partnerów nie będąc z nimi w kontakcie przynajmniej wzrokowym.(to tylko jeden z przykładów),nie mówiąc o wdrożeniu zabaw i prowadzeniu imprezy bez kontaktu z większością osób.Ta polska 'remiza", jak pani sarkastycznie zauważa,jest często na dużo wyższym poziomie niż np.w UK,lub innych państwach o odmiennej kulturze i często imprezie weselnej,polegającej na konsumpcji obiadowej ,speak party i zakończeniu ok 24 godziny.Pozdrowienia dla wszystkich którzy organizują swoje imprezy weselne ,nie jest to łatwe.
Własnie nie chodzi o to że Tobie sie np podobało dla MNIE to wiekszośc wesel na których byłam było super i na wszystkich sie bawiłam do rana bo dla mnie to nie stanowi przeszkody ale są goście którzy zostają przy stole i cieżko ich wyciągnac do tańca albo po prostu nie chca się ruszać bo np jak przejdą do 2 sali to akurat bedzie przerwa poza tym są też osoby starsze które nie tańczą ale choć troche przyjemności przynosi im widok bawiącej sie rodzinki no i są osby które chcą sobie na chwile usiąść odpocząć ale nie tracic kontaktu z tym co dzieje sie na parkiecie
My mamy możliwość zrobienia przyjęcia albo na jednej sali albo na dwóch - jeszcze nie zadecydowaliśmy.
Zespół który będzie u nas grać radzi żebyy zrobić na dwóch salach, że będą aktywizować gości do zabawy a w trakcie posiłków grać na fortepianie. Zobaczymy jest jeszcze troche czasu- ale to trudny wybór zwłaszcza że nie bylismy jeszcze na weselu które odbywało sie na dwóch salach
ja akurat byłam w kozim grodzie na weselu i bylo superrrr

Hotel Merkury w Straszynie zaraz kolo Obwodnicy. Bawilam sie tam rewelacyjnie na weselu mojej przyjaciolki i teraz sami tam tez organizujemy wesele.

Ja juz sama nie wiem co zrobic. Mam jeszcze na oku Ville Eve, ma ona co prawda rozne opinie , a szczegolnie ze jest droga ale za to sala jest tam ładna no i wcale nie jest drożej niż w hotelu Opera. Jest jeszcze Faltom ale tam trochę termin mi nie pasuje za to jest tan stosunkowo tanio.
Zna ktoś z Was może jakiś ładny hotelik, nadający się na wesele dla 70 osób
który warto wziąc pod uwagę?
ja wybierajac sale wlasnie kierowalam sie glownie tym zeby byla ona jedna... nie wyobrazam sobie 2 sal na weselu ;) ale to wszytsko zalezy przeciez od gustów :) nie mowie ze dwie sale sa zle.... jednak ja chcialam jedna :)

do góry