Widok

solarium a ciążą

Wesele Temat dostępny też na forum:
Wiem, że sa róznie opinie na ten temat dlatego pytam i was.....
Za miesiac musze być chociaz troche opalona (nie pytajcie po co bo to juz mało wazne) Czy myslicie ze gdybym poszla na solarium i zaslonila czyms grubym calusienki brzuch nic by sie nie stalo mojej dzidzi?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zgłupiałas ;)

Polecam ci sprawdzego GARNIERA "skóra musnieta sloncem"....nie ma efektow ubocznych jak samoopalacz i skora po nim ma bardzo ladny kolor.posamruj sie 4 dni przed slubem na noc albo i na dzien jak chcesz ze 3 razy i zobaczysz.ja teraz stosuje i naprawde jest super.

Nie przeprasam za bledy
nigdy nie poszlabym w ciazy na solarium... wazniejsza jest opalenizna czy dziecko?

Dokładnie

Żadne solarium.
Ja też blada jestem, a w razi konieczności smaruję się garnierem (ten co Sylvia) - jest rewelacyjny, ładny kolorek nadaje!

zastanow sie co dla Ciebie wazniejsze..dla nie z pewnoscią byłoby moje dziecko. Solarium odpada. ladnie i rownomiernie brązuje jeszcze taki krem w słoju eveline złocisty pył.

oszalałaś?? solarium samo w sobie jest niezdrowe nawet dla Ciebie

jest teraz tyle metod bezpiecznego opalania ze chyba nie warto ryzykowac zdrowia dziecka ....
Ja to chyba nawet bym się nie odważyła używać samoopalaczy...Przecież to też wnika do organizmu:(

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
to chyba jakiś żart:)))
poszlam kiedys na solarium bedac w ciazy, o ktorej jeszcze nie wiedzialam notabene, juz po 3-4 minutach lezenia bylo mi niedobrze...wiec zorientowalam sie, ze cos musi byc nie tak...nie tylko dziecku tym mozna zaszkodzic, ale i sobie...(omdlenia, wymioty, zawroty glowy) lepiej nie ryzykuj, lub wykorzystaj opalanie natryskowe....cena ok 80zl za jedna sesje...ale utrzymuje sie ok 7 dni. pozdrawiam i zycze podejmowania slusznych decyzji!:)
Dziewczyny,przez pierwsze 4 miesiace ciązy nie mozna chodzic...jest to zbyt niebezpieczne... po 4 miesiacach jesli wszytsko jest z ciaza ok mozna sie wybrac na solarium, aczkolwiek zawsze trzeba sie liczyc z niebezpieczenstwem...pod wplywem nawet sztucznego sloneczka syntetyzowana jest wit d (korzystna dla rozwoju )iii to maly plusik , ale samo promieniowanie uv jest niezdrowe...slyszalam opinie kilku lekarzy ktorzy pozwalali po 4 miesiacu korzystac z solarium (w momencie gdy ciaza prawidlowo sie rozwijala) ale ja nie zaryzykowalabym...kurcze kobieta w ciazy i tak jest piekna wiec po co jeszcze solarium ;)

image
image
Witam,
Osobiście nie polecam solarium. W okresie ciąży zwiększa się produkcja hormonów w organiźmie, mogą powstać brzydkie plamy na skórze. Podczas opalania kobieta traci również dużo kwasu foliowego. Następuje również przegrzanie ciała a ciąża tego bardzo nie lubi.Dotyczy to zarówno opalania w lecie jak i w solarium :)
Pozdrawiam
Malwina
Ja tez nie polecam solarium..
ale jest cos takiego jak opalanie natryskowe - w salonach kosmetycznych wchodzisz do kapsuly i spryskuja cie samoopalaczem. Slyszam, ze nie jest to szkodliwe nawet dla kobiet w ciazy :-)
Moja ciotka robila to do slubu (od pasa w gore) i byla bardzo zadowolona
Nie wiem ile tu to kosztuje, bo ona brala slub w warszawie i tam placila chyba kolo 80 zl. Tu powinno byc tansze.

Mogą powstać plamy ,przebarwienia ze wzgledu na zaistniałe zmiany hormonalne.
Rozszerzają sie naczynia krwionosne.Dziecko nie lubi przegrzania .Moga wystąpic niepotrzebne skurcze macicy ,odklejenie łozyska.
Poza tym mozesz zasłabnąc,,
Nie warto ryzykowac na ten jeden wieczor,,,,,i tak pewnie bedziesz piekna ,,,a kolorku nabierzesz tak jak radza dziewczyny aplikując dobry samoopalacz .
zwariowałaś chyba

poza tym samoopalacze i inne takie też odpadają, większości nie można stosować w czasie ciąży

radzę zapytać lekarza pierwszego kontaktu może poleci Ci bezpieczny krem do opalania

Heyka, solarium to bardzo zły pomysł jeśli jesteś w ciąży to może zabić twojego dzidziusia, a na pewno tego nie chcesz dlatego lepiej już użyj samoopalacza. pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
albo to co stosuje Sylvia i inne kobitki Garniera
wlasneikupilam sobei dzis garniera - ciekawa jestem czy rzeczywiscie jest taki dobry - bo szczerze johnsons jest beznadziejny :(

Milunia, jesteś moją idolką. Zawsze z niecierpliwością czekam na Twoje nowe posty. Nigdy mnie nie zawodzisz...
Agatha jak zawsze wredna!!!! dłuuugo mnie tu nie było i chyba znowu szybko nie wróce....opalenizna nie jest mi potrzebna jak to niektore z was pisaly ,,na jedna noc,, bo juz dawno jestem po ślubie! Pytam was o opinie bo mój gin powiedzial ze nie ma zadnego problemu zadnych przeciwskazan itp!! opalanie natryskowe ODPADA!!!! za duzo złego o nim słyszałam!!!

do góry