Widok
Oj ja sie z tym nie zgadzam , nie którzy 18 latkowie sa bardziej dojrzali niz nie jeden człowiek po 40 . Nie jednemu 18 latkowi przyszło prowadzić dom kiedyś i teraz i dawali radę osobiście moi rodzicie wzięli ślub 30 lat temu jak mieli po 19 lat i sa do dziś szczęśliwym małżeństwem. Co do wypowiedzi na temat rodzenia dzieci ze względu na to, bo nie chce zeby ktos powiedzial ze babcia przyszla na wywiadówke to żenada.
hehhe tez przeczytałam cały wątek od deski do deski. I go podbiję, a co ;) Nie wypowiem się na temat korzystania z solarium w czasie ciąży, bo nie mam zamiaru komentować czyjeś głupoty. Zafascynowała mnie jednak wypowiedź demolki o dojrzałości w wieku 18 lat. Zrozumiesz kochana za przynajmniej 10 lat, że osiemnastolatkom tylko się wydaje, że są dorośli i dojrzali. A twoja wypowiedź, że jak wyjdziesz za mąż w wieku 40 lat, to w szkole powiedzą, że przyszła babcia, to chyba się nawet nie łączy (?) Bo nie ślub, a urodzenie dziecka ma na to wpływ. Posłuchaj mądrych, doświadczonych koleżanek i nie wychodź tak wcześnie za mąż. Do czego potrzebny Ci ten papierek? Może poznaj chłopaka trochę lepiej. Znam trzy "pary", które pobrały się w wieku 18 i 19 lat. Uwierz, są już dawno po rozwodzie...
Po pierwsze to sie nie rzucam, po drugie nie obchodzi mnie tak naprawde co powiedza inni, bo to przeciez jezeli cos nie wyjdzie to ja poniose tego konsekwencję, nikt za mnie nie przezyje MOJEGO zycia. Mozecie sobie mowic ze jestem za mloda, niedojrzala, ale ja wiem ze to jest TO i ze jestem i bede szczesliwa!!!
Wiecie co dziewczyny jesteście na prawdę niesamowicie złośliwe z tekstami, że ma dbać o dziecko, nie o siebie. A przeciez dobre samopoczucie psychiczne mamy pomaga tez dziecku. Solarium jest nie zdrowe, napisalyscie, to po co te zlosliwosci ? Czasem lepiej sie nie odezwac niz kogos urazic. Nie wszyscy musza zadawac takie "mądrei fachowe" pytania jak Wy:)