Widok

ospa - pradźcie co na swędzenie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Odebrałam córkę z przedszkola i po drzemce wstała z krostkami. Jutro idziemy do lekarza ale to raczej ospa. Posmarowałam małej krostki maścią cynkową. Czym mogę jej to jeszcze posmarować w nocy żeby nie drapała przez sen? Tą maścią można 2 razy dziennie. Boję się że przez sen porozdrapuje sobie krostki. Macie jakiś sposób? Proszę podpowiedzcie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ospy w zyciu nie mialam,ale jak mnie komary pozjadaly to smarowalam pasta mietowa,ulge daje ale nie na dlugo :)
Wykwity ospowe smaruje się Pudrodermem
pudroderm ,mozesz kapac w kalii a na swiad dobra hydroxyzyna ale to lekarz musi na recepte dac

moj syn ale byl starszy bo mial 4 lata i dostał heviran lek p.wirusowy co zmniejszylo ilosc krost i świad
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Pudrodermu się NIE STOSUJE!
U małych dzieci może spowodować sepsę, bo zakleja ranę, powoduje stan zapalny na skórze, w krostce.
Smaruj gencjaną, daj fenistil w kroplach.
Gencjane polecam(tylko brudzi) ,mozna robic kapiel z Nadmanganianem potasu
mi lekarz przepisał dla synka (przedszkolaka) TANNO HERMAL LOTIO do smarowania + Hascovir w tabletkach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córcia ma prawie 4-lata więc malutka nie jest. Zobaczę co jutro będzie jak wstaniemy rano (ile nowych krostek) i co powie lekarz. Dziękuję Wam za rady. Faktycznie mam gencjanę ale to pewnie tą na wodzie trzeba żeby nie piekło.
Na swędzenie bardzo pomaga kąpiel w roztworze nadmanganianu potasu-tylko dodaj kilka kryształków-tak aby woda była lekko rozowa-mojemu synkowi dawalo to dużą ulgę.a ospę przechodził dość ciężko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuję Wam bardzo za rady. Lekarka przepisała ten syrop hydroxizynum i puder płynny i gencjanę (ale to na stosowanie na cipuszkę lub w buzi). Tylko sobie poczytałam trochę i chyba ten puder odstawię i gencjaną maznę małą. Trudno że brudzi - ważne żeby się nic nie porobiło gorszego.
I jeszcze pytanie do doświadczonych mam. Ile czasu te krosty wychodzą, kiedy zaczną znikać a nie wychodzić? Dzisiejsza noc była straszna. Młoda się cały czas drapie. Najbardziej po pupie. Jeszcze kąpiele zastosujemy i po gencjanie może ulży to.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
my uzywalismy pudrodermu ladnie zasuszał krotski
krosty wylazila jakies 5 dni ale goily sie kolejne 10
5 dni !!!!!! o nie to mnie załamałaś :(
u nas zaczęły się w poniedziałek. o rety !!!
ale później jak się goją to już chyba tak nie swędzą co???
My też tym pudrem smarowałyśmy i nic kompletnie się nie działo. Ładnie przysuszał krostki.
Fioletem też smarowałam tylko buzię i kroczę ;). To potem chodziła jak z podbitym okiem bo tam ją wysypało ;).

Nie przejmuj się tym wychodzeniem krostek, u każdego dziecka inaczej to przebiega, u jednych schodzi szybciej u innych wolniej, u jednych jest to kilka krostek, inne dzieci są całe wysypane ... to kwestia indywidualna bardzo.

I ja nie wiem jak jest z tym swędzeniem, ale moja Młoda wcale się nie drapała ;)
imageimage
image
no ja jestem załamana. nie myślałam że będzie aż tak źle :( młoda się strasznie drapie, najgorzej pupę. No nic trzeba poczekać. mam nadzieję że jutro będzie lepiej.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

pomóżcie-pomysł na własny biznes (107 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

do góry