Widok

sposób na zbuntowanego 3-latka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej! czy mogę liczyc na jakies cenne rady? moze polecicie mądrą książke, co robić zeby dziecko zaczeło się słuchać?
Synek do 3-ciego roku był bardzo ułożony,grzeczny,kochany,nie było z nim problemów, aż do pojawienia się drugiego dzieciątka,mimo ze poświęcamy mu dużo czasu,dostaje czasem coś fajnego jakąś zabawke,nagradzamy za dobre uczynki,tłumaczymy ze pewnych rzeczy nie wolno i tu jest problem,nie słucha się, od czasu do czasu wpada w istne histerie,drze sie i płacze bardzo długo,ostatnio zaczął chodzic do przedszkola,pani mowi ze robi afere bo nie chce leżakowac.Zaczął pluc na ulicy...tłumaczenia i rozmowy nie skutkują,żeby go ukarać za coś zabierałam mu jakąś zabawke z pokoiku, w efekcie nie mial sie juz czy bawic, to NIC nie dało bo histerie nadal są, nie wiem juz co robic zeby zaczął sie słuchac:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ok tak zrobie,dziekuje ci bardzo:)
raz,drugi nie zadziała potem powinno.Spróbuj również odwrotnie:mocno go przytul ja ma napad histerii i trzymaj.
W sumie to każde dziecko jest inne,inaczej reaguje,na jednym ignorowanie się sprawdzi,na drugim nie,ale trzeba próbować.Myślę tez,że ten wiek kiedy dziecko ma potrzebę poznać samego siebie,zrozumieć,wypróbować co wolno,czego nie.......
zrobiłam juz tak jak piszesz annika , zignorowałam raz histerie której powodem było to ze kazał mi wyjsc z jego pokoiku z młodszym dzieckiem a ja nie wyszłam więc wpadł w histerie,płakał i darł się,po pewnym czasie zabralam małe i wyszłam a on dalej wył i wrzeszczał na co nie reagowałam,trwało to godzine,wmiędzy czasie mąż próbował porozmawiac a poniewaz i to nic nie dawało zdecydowaliśmy ze trzeba to przerwac i pod prysznic ledwo ciepły i wtedy sie uspokoił
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9
niedawno miałam warsztaty dla rodziców z psychologiem,była omawiana podobna kwestia,bo mój podobnie się zachowouje.
Przyczyną jest to,że dziecko takie małe poprzez złe zachowania chce skupić na sobie uwagę,mimo iż poświęca mu się uwagę,ale dziecko(u ciebie pojawiło się młodsze rodzeństwo)chce być w centrum.Zauważyło,że na złe jego zachowanie ZAWSZE zwraca się uwagę a na dobre czasem,więc co???
zachowuje się źle
ignoruj te jego napady u mnie pomaga........
Młodemu poświęcam bardzo dużo uwagi,ale niech tylko z córką zacznę lekcje odrabiać to już makabra,przeszkadza,krzyczy........
ooo u nas to samo :) z tym pluciem też... rady nie mam, chętnie sama poczytam co napiszą inni... dobrze wiedzieć że nie jestem sama

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

gdzie kupic ubrania dla 2 metrowego faceta??:) (17 odpowiedzi)

albo za krotkie rekawy,albo do pasa...jak z mlodszego brata...a gdzie kupic te normalne??

Ferie - Zakopane (5 odpowiedzi)

Witam, wybieramy się z dzieckiem 9 lat w góry i tym razem chcielibyśmy nocować w domku góralskim...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (123 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

do góry