Widok

sposoby na zgagę w ciąży

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Jestem w 15 tc a już mam potworną zgagę i bóle żołądka. Macie jakieś sprawdzone sposoby na złagodzenie dolegliwości? Mogę brać jakieś farmaceutyki?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://forum.trojmiasto.pl/Sprawdzone-sposoby-na-zgage-w-ciazy-t173678,1,16.html
dzięki :)
image
z leków to napewno rennie, a z domowych sposobów to mleczko i migdały :) sama się borykam ze zgagą niemalże od samego początku ciąży, więc wypróbowałam to na sobie :D
ostatnio słyszałam, że dobre są jeszcze suszone figi, ale nie jadłam, więc nie wiem :)
image image
łyżeczka cukru i do buzi sprawdzon i migdały
mnie pomogly zelki :D
imageimage
mieta
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
ja popijałam malox w płynie, mój ginekolog powiedział ,że można, chociaż w aptece mówili ,ze nie. jeden łyczek i zgaga mijała;-) rewelacja! Tyska urodziła się cała i zdrowa;-))) bez maloxu nie dałabym rady... taką miałam okropna zgagę.. pomagały też migdały.. polecam
image
mieta wzmaga zgage wiec nie polecam a mi na zgage pomagaly 2 szklanki zimnego kakao
image

Zamówienia na kartki i zaproszenia:
http://www.facebook.com/FotoMaxKarolSzczudlinski?ref=bookmarks
www.fm-wedding.pl fmwedding@inte
Mnie do niedawna męczyła zgaga od 27 do 32 tyg brałam rennie fruit ale już na szczęście mam spokój nie ma zgagi.
najpierw pomagało mleko i migdały, ale od 5 miesiąca do końca ciąży męczyła mnie. ginekolog podpowiedział, że najlepiej zjeść łyżkę, dwie kleiku - także od 7 miesiąca jadłam kleik codziennie i wygrywałam walkę ze zgagą :)
mi pomagała łyżeczka majeranku:)
image
mi pomagal tylko i wylacznie RENI
image
image
reni, naprawde pomaga
Mnie też pomagało mleko:)
Mi reni ani trochę nie pomagało, za to wszelkie pestki - migdały, ale też dynia, słonecznik
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (98 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...

do góry