Widok

spuchnięte stopy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny, wiem, że puchnięcie jest niby w ciąży normalne, ale jestem dopiero w 23 tyg ciąży, a juz tak mi puchną stopy i ręce, ze ani butów, ani obrączki nosic nie mogę. Wy też tak macie ?? Bo juz troszke mnie to martwi ;/

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak moż być, ja miałam też bardzo długo opuchniete stopy i w sumie nogi az do kolan, a obrączki nadal nie moge zalozyc a jestem juz 4 miesiace po porodzie. a co do nóg to teraz dla odmiany bola mnie kolana i puchna, a ból jest taki że czasami mam wrazenie jakby mi zaraz miały peknac kolana, zginanie kolan dla mnie to teraz tragedia :(
Alis a jakie masz cisnienie ??? bo takie puchniecie plus za wysokie cisnienie to moze byc problem ale jak cisnienie w normie to ok

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
gosia a ty powinnas sie udac do lekarza bo to nie jest normalne zeby tyle miesiecy p o porodzie tak puchanc;/ czy bierzesz tabletki antykoncepcyjne?? bo ja tak puchla po tabletkach

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
tabletek nie biore, a puchna mi tylko kolana i pod kolanami, a jak juz za duzo stoje to jest potem ciezko noge zginac.
gosia idz do lekarza bo to nie jest normalne niech ci badania porobia dla spokojnosci- robilas juz jakies badania po porodzie typu krew mocz itp?

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
na szczęście ciśnienie mam w normie całkowicie :)

ale jak bedzies zu lekarza to pokaz mu opuchlizne:) ja puchlam ale pod koniec ciazy;/

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
up
Ja też jestem cała spuchnięta. I tak jakoś od 6 miesiąca zaczęłam.Obrączki też nie noszę :(
Najbardziej to nogi ale staram sie trzymać je u góry jak tylko siedzę.
Niestety takie uroki ciąży

mnie powalili w 32 tyg ciazy do szpitala na 3 dni z podejrzeniem zatrucia ciazowego;/ bo spuchalm i cisnienie mialam 140;/

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
a zdarza się Wam też kołatanie serca ?? Mi zdarzyło się w ciągu miesiąca 3 razy, w tym jeden raz nie mogłam złapać oddechu. Bylam przerazona, ale po paru sekundach przeszlo. Moja gin jest na zwolnieniu miesiac, dlatego tez pytam Was ....

Ja mialam kołatanie serca, i wcale nie mam wysokiego cisnienia, jakbny moglo sie zdawac...Strasznie niskie mam...Ale pytalam mojego lekarza-kołatanie serca jest normalne wedlug niego, bo pomiedzy 22-28 tyg ciąży, zmienia sie przeplyw krwi u dziecka i dlatego nasza krew jest szybciej toczona..."przyspiesza"....Tyle ze nie wiem Alis jak Ty, ale ja mialam to moze ze 3 -4 razy, i to po 5-6 bić mocniejszych...

Alis ja też miałam takie kołatanie kilka razy i nic nie mówiłam lekarzowi bo zapominałam,ale skojarzyłam że wtedy właśnie najgorzej wyszły mi wyniki badań tzn erytrocyty i hemoglobina spadła na łeb i szyję,dowaliłam żelaza w diecie -szpinak,brokuły,wołowina,gruszki,pietruszka,buraki i plussa i kołatanie ustąpiło..z kolei moja koleżanka miała kołatanie po kawie i musiała odstawić

image
nie wiem czy to mogło mieć coś wspólnego jedno z drugim ale może przy okazji diety uzupełniłam witaminy i mikroelementy..

image
lekarz poleciła mi na puchnięcie stóp
AESCIN lub Cyclo 3 fort
można brać z witaminami dla ciężarnych

image
anti zgadza sie ja tez mialam i powiedzial lekarz ze to zwiazane z szybszym przeplywem krwi:)

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

do góry