Widok

ostrogi piętowe- proszę o pomoc :(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej, moja mama bardzo cierpi z powodu wyżej wymienionego schorzenia, próbuje oczywiście wszystkich dostępnych metod ale może znacie jakieś niekonwencjonalne sposoby radzenia sobie z ostrogami ???
z góry dzięki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mąż mojej koleżanki jest masażystą i kimś tam jeszcze i mówił mi, że jego mama również na to cierpi. Jak go spotkam mogę go zapytać jak ona sobie z tym radzi. Z tego co mi mówił, to jest to niestety nieco bolesne...

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
jeśli wierzysz w bioenergoterapię - znam przypadki wyleczenia ostróg :)
Agusia, a masz jakiegos dobrego bio?
Moja mama ma ostrogi i można je podleczać seriami masaży i jakiś ultradzwięków, trzeba zrobić rentgena pięt żeby można było określić w jakim stopniu one już wyrosły i polecam pójść do dobrego ortopedy - on zaleci właśnie te masaże, bo moja mama chodziła za darmo na NFZ. Wiem, że jak bardzo przeszkadzają i utrudniają życie to można to operować. Warto w googlach wpisać hasło"ostrogi piętowe" my właśnie na początku znaleźliśmy tam wiele informacji.
Ania1979 - tak :) jeśli jesteś zainteresowana - napisz do mnie maila ;) robiłam porządki na poczcie i nie mam ani jednej wiadomości od Ciebie(ani adresu @) ;)
KURCZE na grunwaldzkiej we wrzeszczu jest sklep SCHOLL tam maja wkladki na ostrogi palcowe super wybur i taniej niz konkurencja tam nawet sa wkladki i buty a firmy scholl nie trzeba reklamowac
tak warto kupić wkładkę podnoszącą pięty, wrogiem ostróg są płaskie buty
mój znajomy też radzi sobie za pomocą wkładek, kupuje je w Gdyni na dole ul. Abrahama w sklepie medycznym, podobno są dużo lepsze niż scholla i dłużej służą
a co do zabiegów to miał już kilka serii ale efektów brak :-(
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięki dziewczyny za wszystkie rady, mam nadzieję, że coś pomoże :)
Stosowałam : laser , ultradźwięki, falę uderzeniowa, jonoforeze - trochę pomogło. Ból zaczął stopniowo ustepowac dopiero wtedy gdy codziennie co najmniej 2 razy dziennie wmasowywałam w całe stopy tłusty krem - oliwkowy . Spałam teź przez dwa tygodnie ze skórą ze słoniny pod pięta mi. Wymienilam buty na wygodne. Dzisiaj mogę wreszcie chodzić .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Powiem krótko I na temat. Byłam spanikowana jak będę z takim bólem żyć. Żyję I mam się ok. Brałam prywatnie falę uderzeniową chyba z 10, laser, ultradzwięki I jonoforezę I nic nie pomogło. Zabiegów mialam w sumie 30 dni ( w kazdym 3 rodzaje np, jonoforeza,ultradzwieki I laser).Nic nie pomoglo. Pomógł czas ,juz rok minął jak się to u mnie zaczęło. Teraz mam spokój, rano jak wstaję to bez kulania,obym nie zapeszyła.Wszystkim z bólem życzę takiego finału. Chodzę w niskim obuwiu, latem w chłodniejsze dni w adidasach,mam w niektórych butach wkladki żelowe shella,ale nie wszystkich. Pozdrawiam I życzę O bólu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

przy takich problemach trzeba pamiętać, że wygodne buty to połowa sukcesu w drodze do wyzdrowienia. Ja kupuję buty medyczne DrLeon i odkąd je noszę problemy ze stopami znacznie się zmniejszyły

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

do góry