Widok

strój na rozpoczęcie roku szkolnego w zerówce - propozycje, poszukiwania

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Znienacka wyszło że córa idzie jednak do zerówki a nie do swojego przedszkola a zerówki w tej szkole dotyczy uroczyste rozpoczęcie roku szkolnego.
Szukać stroju galowego czy wystarczy jakiś wizytowy?
Macie pomysły?
A może ktoś ma do sprzedania niedrogo białą bluzkę i granatową spódniczkę w rozmiarze 104, i jakieś wizytowe półbuciki w rozmiarze 27?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w górę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja moją ubieram w spódnicę granatową i białą bluzkę z krótkim rękawem ale taką z falbankami plus sweterek. Jeszcze muszę jakieś butki kupić. Generalnie może być po prostu sukienka czy coś schludnego, nie koniecznie taki typowy galowy, tak z obserwacji piszę. Bardziej jak do 1 klasy to już na galowo. Syn swego czasu jak szedł do zerówki to miał sztruksy i koszulę taką granatową zapinaną. Dzieci były ubrane różnie, no ale dresy odpadają;)
Ja mam do sprzedania spódniczkę bombkę firmy Wójcik w rozmiarze 110. Jest koloru srebrnego z lekkim połyskiem. Nadaje się raczej na większe uroczystości bo jest elegancka. Stan bardzo, bardzo dobry, bo była zakładana "od święta".
Spódniczka jest z serii Silver Moonlight.
Raczej wolałabym też coś prostego i w tradycyjnych kolorach, granat i biel lub czerń i biel. Chyba w końcu jednak założę córce białą bluzkę i błękitną spódniczkę i jakieś niedrogie baleriny, i ujdzie.
Spódniczka bombka z połyskiem raczej by nie pasowała, zwłaszcza że chodzi o zwykłą szkołę i skromny apel.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja zakladam corce biale leginsy i tunike w kolorze ciemnego jeansu ;) tez nie mialam pomyslow :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
galowy strój - uczcie dzieci od samego początku kiedy i jak wyglądać. Legginsy na rozpoczęcie odpadają - to jest jednak gala, wymaga szacunku wyrażonego strojem:)
w szkole moich dzieci nawet dyrektor apelował o strój galowy, zerówka to też już szkoła. Moi chłopcy na każdą uroczystość maja garnitury - od urodzenia prawie;):)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
dla dziewczynek wystarczy biała bluzeczka i princesska albo prosta spódniczka w granatowym kolorze - cudnie wyglądają takie maluchy, przejęte i dumne :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
I właśnie prosta, granatowa spódniczka lub princeska mi się marzy. Ale znaleźć w sklepie i tak bardzo nie odczuć wydatku gdy trzeba też resztę zdobyć, to co najmniej trudne. :D
Mam jeszcze do sprzedania sukienkę granatową Marks&Spencer w rozmiarze 4-5 lat. Jest bez rękawów, taka ala princeska. Jest ocinana pod paszkami. Ta górna część z przodu ma wyhaftowane malutkie gwiazdki. To chyba jedyna jej ozdoba. Jest w kształcie litery A, nie ma żadnych fałdek zakładek.
Mam jeszcze do sprzedania buciki - czerwone lakierki z białymi kwiatkami w stanie bardzo dobrym. Były zakładane bardzo rzadko bo to typowy bucik "na wyjście". Wkładka wewnętrzna jest skórzana. Rozmiar to 29 ale jakiś mały. Moja córcia nosi teraz buty w rozmiarze 29 i 28 (zależnie od firmy) a te lakierki są za małe.
Ja też uważam, że należy dzieci od małego uczyć odpowiedniego stroju do okazji. Z czasem same się tego nauczą. U mojego dziecka w szkole większość uczniów nosi galowy strój na rozpoczęcia, zakończenie roku szkolnego ale zdarzają się przypadki, że dziewczynki przyjdą w błyszczącej różowej sukience lub w kolorowej, kwiecistej. Jednak niekoniecznie to muszą być garniturki dla chłopców. Pomijając już to, czy to wygodne, to taki zakup nie jest tani a dzieci szybko rosną. Nie każdego rodzica byłoby stać by co rok kupować nowy garnitur, zwłaszcza że założy się go najwyżej kilka razy.
to prawda:) tanio nie jest - ale nie trzeba kupować firmówek, a z wygodą to żadnych problemów nie było, w końcu nie chodzą w tym na plac zabaw:)
z drugiej strony my - mamy - też kupujemy ciągle nowe kiecki (częściej niż raz w roku:) ) i zakładamy je tylko kilka razy:);)
Kupiłam granatową spódniczkę w pepco, całkiem przyzwoitą i wiadomo, tam są tanie rzeczy.Bluzki koszulowe białe też tam są
A kiedy kupiłaś tę w Pepco? Ja byłam w Pepco na Przymorzu w środę i jeszcze nic nie mieli na rozpoczęcie szkoły. Chyba że... przegapiłam.

Ale już mam z głowy. Teściowa coś wyszukała i zafundowała, i już mamy i białą, gładką, klasyczną bluzkę, i granatową spódniczkę i tego koloru pantofelki, do tego białe rajstopy.
W takim razie dzięki za oferty sprzedaży.

"z drugiej strony my - mamy - też kupujemy ciągle nowe kiecki (częściej niż raz w roku:) ) i zakładamy je tylko kilka razy:);)"
To zażartowałaś. A może nie? W takim razie nie będę ci pisać kiedy ostatnio kupiłam sobie sukienkę czy spódnicę bo po prostu nie uwierzysz. :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
no niestety ja zawsze wypatrzę coś ładnego i "tanio" co z pewnością będzie mi potrzebne ( za jakiś czas:) ) albo będzie pasowało do czegoś tam... i tak zalegają mi ubrania w szafie, i czekają na okazję bo w zasadzie chodzę w kilku rzeczach "na okrągło" i zazwyczaj są to spodnie, a latem spodenki:)
ale jako coś - kiedy trzeba się ubrać jak człowiek;) - to mam w czym wybierać :D przygotowana jestem na każdą ewentualność ;):D
Ja nie kupuję ciągle nowych kiecek. A nawet jak sobie jakąś kupię (bo jest jakaś okazja), to zdarzyło mi się juz poprzerabiac na spódniczki i te noszę częściej. Ale też kilka sukienek mam w szafie i czasami do nich wracam. Ostatnio założyłam sukienkę, którą kupiłam sobie 5 czy 6 lat temu na wesele. Nie ma siły by dziecko 3,4,5 letnie założyło swój garnitur za 2 czy 3 lata.
wczoraj w Smyku widziałam fajne bluzeczki i sukienki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (136 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

malejące piersi po porodzie? :) heh... (60 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...

do góry