Widok

styczniowe mamy 2010 plus dzieciaczki cz. 28 (*5)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam w nowym wątku

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
:) I ja sie w koncu przytwitam:) U nas po tym moim zabiegu wzystko wol niej idzie:) Ale staram sie czytac na biezaco:)!!
Dziewczyny, moze po swietach jakies spotkanie - moze w parku?? Ja juz wtedy pewnie bede sama mogla nosic malego:)..
Poki co - mmilego slicznego dzionka!!

image
w parku jak najbardziej - np w oliwskim :) tam nawet jest gdzie zaprakowac :)
mulitikino odpada ... dziewczyny poki macie nie poszczepione dzieci na pneumo i rota unikajcie skupisk ludzkich a szczególnie miejsc gdzie są dzieci np mulitikino :)

bużka

Dokładnie tak jak pisze Dejwi, ja nie bardzo chcę iść w skupiska dzieci, bo za duzo się napatrzyłam w szpitalu.
Małej na razie nie będę szczepić na pneumo, więc niestety ale trzymamy się z daleka od skupisk bejbików ;)

Jednak Park Oliwski w słoneczny dzień jak najbardziej TAK !!
Już się doczekać nie mogę :)
a i moja Ada już zdrowa :) Czyli to było zatrucie. Coś mi się zdaje, że kalipsiak który jadła w niedzielę
To i ja się witam w nowym wątku!!!
U nas noc spokojna,kolki nie było,może to zasługa tej wody koperkowej.
O to mój elegancik:

image
Nikodem już taki kumaty :) Fajne te nasze szkrabiki :) Ola, przyjedziesz na spotkania po świętach ??
Dziewczyny i ja się piszę na spotkanko:)
a co do pneumokoków mi pediatra powiedziała,ze to dopiero się szczepi jak dziecko ma rok/dwa...a rota mi odradziła,choć chciałam....posłuchałam jej....
U nas słoneczko mocno świeci więc spacerek pózniej....milego dnia Wam zycze!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja też się witam :)
faktycznie dzień śliczny się zapowiada, więc za niedługo wyruszamy z Mikim na spacerek.

ja oczywiście też piszę się na spotkanie w parku, może być jakikolwiek park, niekoniecznie Oliwski :)
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Pewnie,że przyjedziemy:)
Jejku,Dziewczyny jak to moje Dziecię sie śmieje,jakie jest szczesliwe jak nie ma tej kolki,no i ja tez jestem szczesliwa:)
Dzis kompleksowe usg,trzymajcie kciuki proszę,by refluksu nie było...

Kasiu,bo mały już nie mlaska i się nie ślini,aż tak jak wcześniej więc może to nie refluks????
Wasze Dzieci też się ta lubią kąpać????Nikodem uwielbia,pluska nóżkami,śmieje się-mój Bolo vuwielbia go kąpać,bo zawsze sobie pogadają no i Niko w wodzie jest szczęśliwy,także mojego szkrabka kąpie maż,ja może go raz czy dwa kąpałam,ale pomagasm...
czyli mlaskanie i ślinienie to objawy refluksu?????? co jeszcze?? bo moja strasznie mlaszcze, ślini się , ulewa bardzo często i ma tak jakby "niesmak w buzi"- krzywi się:( ja myślałam ,że to normalne....napiszcie coś więcej (pewnie już o tym było ale za dużo by szukać)...

image

Amelka też się uwielbia kąpać:) w ogóle nie płacze tylko się śmieje:) bardzo się bałam kąpieli bo tak się utarło, że dzieci tego nie znoszą i zanoszą sie od płaczu a tu miłe zaskoczenie:):):)
olaolenka24- trzymamy kciuki, na pewno będzie dobrze:)
A tą wodę koperkową kiedy podajesz i ile razy dziennie??
no maja mała płakała raz podczas kąpieli - jak ją głodną kapałam :)
hiihi i

ja tez nie szczepie na rota a na pneumo jak skonczy 6 miesiecy

u nas też mąż zajmuje się kąpielami :) to właśnie taki ich wspólny czas na pogadanie i takie tam męskie wymiany zdań :)) no i Miki spokojniutki w wodzie, aniołeczek :)

szczepić to chyba nie będziemy ani na jedno ani na drugie.
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
A my bedziemy szczepic na pneumo - bo u nas w rodznie troche przedszkolakow jest - ale tez za klka mesiecy.
Ola - gdzie ty kupilas takie fajne ubranko do chrztu??:)
Mnie tez to czeka!!
pozdarwiamy
hejka dziewczynki ja oczywiscie sie pisze na spacerek bo moja to uwielbia spacerki a dla mamusi to jedyne godziny na odsapniecie wiec jak najbardziej jestem za :))))) ale fajnie juz sie nie moge doczekac juupii
to tylko zostanie kwestia daty ale po świętach to dobry pomysł napewno już pogoda będzie ustabilizowana i będziemy mogły pośmigać po parczku naszymi furami hihi
Przez okno ładny dzień ale na zewnątrz wiatr straszny ale i tak przyjemnie jak słonko świeci :) od razu człowiekowi się humor poprawia :) byłyśmy na spacerku ale tylko pół godziny bo wiało okrutnie.

My na pneumokoki szczepimy ja bym chciała jak najszybciej mamy wizytę za 2 tyg u lekarza więc może wtedy zaszczepimy, a na rota niestety nie mogę szczepić, a bardzo bym chciała, bo wizja szpitala mnie paraliżuje, za dużo już przeszłyśmy. Moja przyjaciółka szczepiła swojego synka na rota i teraz w przedszkolu praweie weszytkie dzieci chorowały bo od jednej dziewczynki wszyscy się pozarażali a Kubuś nie zachorował. dlatego na przyszłość jak Olcia będzie do przedszkola chodzić chciałabym aby była zabezpieczona bo później już nie można szczepić :(. No ale co zrobić niestety jak nie można to trudno.

Ada i co skąd zamawiasz w końcu catering? Miki ma teraz chrzest w najbliższą niedzielę?
Ola trzymamy kciuki za Nikodema coby usg wyszło super . Daj znać po.
Słonko świeci cudnie, ale faktycznie jest zimnoooo :)
Ja od kwietnia idę na fitness i siłownię, w końcu idzie wiosna to się chce coś robić, a że mam pakiet z zakładu pracy to idę poćwiczyć i doprowadzić się do stanu sprzed ciąży :)

My na pneumo będziemy szczepić po 6 miesiącu.
Rota, raczej nie szczepimy

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry