Widok

styczniowe mamy 2010 plus dzieciaczki cz. 28 (*5)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam w nowym wątku

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
:) I ja sie w koncu przytwitam:) U nas po tym moim zabiegu wzystko wol niej idzie:) Ale staram sie czytac na biezaco:)!!
Dziewczyny, moze po swietach jakies spotkanie - moze w parku?? Ja juz wtedy pewnie bede sama mogla nosic malego:)..
Poki co - mmilego slicznego dzionka!!

image
w parku jak najbardziej - np w oliwskim :) tam nawet jest gdzie zaprakowac :)
mulitikino odpada ... dziewczyny poki macie nie poszczepione dzieci na pneumo i rota unikajcie skupisk ludzkich a szczególnie miejsc gdzie są dzieci np mulitikino :)

bużka

Dokładnie tak jak pisze Dejwi, ja nie bardzo chcę iść w skupiska dzieci, bo za duzo się napatrzyłam w szpitalu.
Małej na razie nie będę szczepić na pneumo, więc niestety ale trzymamy się z daleka od skupisk bejbików ;)

Jednak Park Oliwski w słoneczny dzień jak najbardziej TAK !!
Już się doczekać nie mogę :)
a i moja Ada już zdrowa :) Czyli to było zatrucie. Coś mi się zdaje, że kalipsiak który jadła w niedzielę
To i ja się witam w nowym wątku!!!
U nas noc spokojna,kolki nie było,może to zasługa tej wody koperkowej.
O to mój elegancik:

image
Nikodem już taki kumaty :) Fajne te nasze szkrabiki :) Ola, przyjedziesz na spotkania po świętach ??
Dziewczyny i ja się piszę na spotkanko:)
a co do pneumokoków mi pediatra powiedziała,ze to dopiero się szczepi jak dziecko ma rok/dwa...a rota mi odradziła,choć chciałam....posłuchałam jej....
U nas słoneczko mocno świeci więc spacerek pózniej....milego dnia Wam zycze!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja też się witam :)
faktycznie dzień śliczny się zapowiada, więc za niedługo wyruszamy z Mikim na spacerek.

ja oczywiście też piszę się na spotkanie w parku, może być jakikolwiek park, niekoniecznie Oliwski :)
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Pewnie,że przyjedziemy:)
Jejku,Dziewczyny jak to moje Dziecię sie śmieje,jakie jest szczesliwe jak nie ma tej kolki,no i ja tez jestem szczesliwa:)
Dzis kompleksowe usg,trzymajcie kciuki proszę,by refluksu nie było...

Kasiu,bo mały już nie mlaska i się nie ślini,aż tak jak wcześniej więc może to nie refluks????
Wasze Dzieci też się ta lubią kąpać????Nikodem uwielbia,pluska nóżkami,śmieje się-mój Bolo vuwielbia go kąpać,bo zawsze sobie pogadają no i Niko w wodzie jest szczęśliwy,także mojego szkrabka kąpie maż,ja może go raz czy dwa kąpałam,ale pomagasm...
czyli mlaskanie i ślinienie to objawy refluksu?????? co jeszcze?? bo moja strasznie mlaszcze, ślini się , ulewa bardzo często i ma tak jakby "niesmak w buzi"- krzywi się:( ja myślałam ,że to normalne....napiszcie coś więcej (pewnie już o tym było ale za dużo by szukać)...

image

Amelka też się uwielbia kąpać:) w ogóle nie płacze tylko się śmieje:) bardzo się bałam kąpieli bo tak się utarło, że dzieci tego nie znoszą i zanoszą sie od płaczu a tu miłe zaskoczenie:):):)
olaolenka24- trzymamy kciuki, na pewno będzie dobrze:)
A tą wodę koperkową kiedy podajesz i ile razy dziennie??
no maja mała płakała raz podczas kąpieli - jak ją głodną kapałam :)
hiihi i

ja tez nie szczepie na rota a na pneumo jak skonczy 6 miesiecy

u nas też mąż zajmuje się kąpielami :) to właśnie taki ich wspólny czas na pogadanie i takie tam męskie wymiany zdań :)) no i Miki spokojniutki w wodzie, aniołeczek :)

szczepić to chyba nie będziemy ani na jedno ani na drugie.
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
A my bedziemy szczepic na pneumo - bo u nas w rodznie troche przedszkolakow jest - ale tez za klka mesiecy.
Ola - gdzie ty kupilas takie fajne ubranko do chrztu??:)
Mnie tez to czeka!!
pozdarwiamy
hejka dziewczynki ja oczywiscie sie pisze na spacerek bo moja to uwielbia spacerki a dla mamusi to jedyne godziny na odsapniecie wiec jak najbardziej jestem za :))))) ale fajnie juz sie nie moge doczekac juupii
to tylko zostanie kwestia daty ale po świętach to dobry pomysł napewno już pogoda będzie ustabilizowana i będziemy mogły pośmigać po parczku naszymi furami hihi
Przez okno ładny dzień ale na zewnątrz wiatr straszny ale i tak przyjemnie jak słonko świeci :) od razu człowiekowi się humor poprawia :) byłyśmy na spacerku ale tylko pół godziny bo wiało okrutnie.

My na pneumokoki szczepimy ja bym chciała jak najszybciej mamy wizytę za 2 tyg u lekarza więc może wtedy zaszczepimy, a na rota niestety nie mogę szczepić, a bardzo bym chciała, bo wizja szpitala mnie paraliżuje, za dużo już przeszłyśmy. Moja przyjaciółka szczepiła swojego synka na rota i teraz w przedszkolu praweie weszytkie dzieci chorowały bo od jednej dziewczynki wszyscy się pozarażali a Kubuś nie zachorował. dlatego na przyszłość jak Olcia będzie do przedszkola chodzić chciałabym aby była zabezpieczona bo później już nie można szczepić :(. No ale co zrobić niestety jak nie można to trudno.

Ada i co skąd zamawiasz w końcu catering? Miki ma teraz chrzest w najbliższą niedzielę?
Ola trzymamy kciuki za Nikodema coby usg wyszło super . Daj znać po.
Słonko świeci cudnie, ale faktycznie jest zimnoooo :)
Ja od kwietnia idę na fitness i siłownię, w końcu idzie wiosna to się chce coś robić, a że mam pakiet z zakładu pracy to idę poćwiczyć i doprowadzić się do stanu sprzed ciąży :)

My na pneumo będziemy szczepić po 6 miesiącu.
Rota, raczej nie szczepimy

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry