Widok

styczniowe mamy 2010 plus dzieciaczki cz. 30 (*7)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witanko w nowym wątku..wkońcu ja sie zabrałam bo tamten już cięzko się przewija he
Mam pytanko do dziewczyn które były na badaniu u dr Wyszomirskiej, czy miejsce gdzie przyjmuje to ten budynek Solidarności na przeciwko Zieleniaka? czy to gdzieś indziej? i czy ręcznik który każą wziąść to rozumiem że papierowy do wytarcia żelu tak? ;))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam w kolenym watku

Weronko super ze już zdrowe w domku jesteście
Ola tyle się wycierpiałaś ze ci sienaalezy teraz aniolek
Kr jakis wiruspanuje u nas tez zaczęło sieod sluzu

Kasia ja tez myślałam ze te polaki za wysokoaledzis uwazam ze sa ok. bo mala je siega – jakby były wyzej to by nie sięgała.
Poztym te palaki Moza roznie przyczepic Az znajdziesz dogodna pozycje 

Mojamala nie zasypia sama , tylko na rekach  i spize mna w lozku … echhhh zazdroszcze wam tego zasypiania 

Kiti to ten budynek a wejsciejes z boku - tam gdzie ten parking
recznik wez zeby dziecko na nim polozyc - jak sie zsiusia - my mielismy ceratka z materialem - do wytarcia zelu dostalam papier :)

bo tam lozko jest z ceraty i malej bedzie nieprzyjemnie na zimnej ceracie

Marciocha

image

To jest Marta ?? Jejku, ale Ona urosła :) Cudna jest :)
Jak tylko dzieciaczki dojdą do siebie to musimy się umówić na spacerek wszystkie

aaaa, i jak ładnie panna Marta główkę trzyma :)
Ola, ja też dodałam zabawek :)
Możesz zrobić zdjecia jak masz te pałąki rozmieszczone ? Może podsuniesz mi jakiś pomysł :)
U nas wygląda to tak

image

Ola, to też pieluszka u Ciebie opatentowana :P u mnie jest ryk, przykładam pieluszkę i cisza jak makiem zasiał :)

aaaa, dziewczyny w H&M są obniżki, dziewczyny które mają synków musicie się wybrać do H&M bo ciuszków po przecenie dla facetów jest masa ( H&M Galeria Bałtycka )
Sama młodej kupiłam śpichy bez nóżek typowo dla faceta, ale nie mogłam się oprzeć a do spania po 20zł gatunek super :)

Getry i bluzeczki na lato mają po 9zł
ale tak jak wspomniałam, dla chłopców masa cudnych rzeczy :)
rosną te nasze szkraby :) i zmieniają się z dnia na dzień
teraz śpi mała terrorystka :)

tylko coś przy podciąganiu za rączki w górę głowy nie ciągnie - leń śmierdzący :)

kupki wczorajbyly małe i zadko
dziś jeszcze nie było

mam nadzieje ze już wracamy do normy ...

spotkac sie koniecznie musimy jak pogoda dopisze i wirus zniknie ...

dziewczyny moj amała zawsze zasypiała bez problemu a teraz jest cyr tak płacze jakby ja kołem łamali tak drugi wieczór czy to te skoki czy coś poważniejszego
kasia wyslalam ci meila z fotami

Dejwi, moja też głowy nie ciągnie jak ją za łapki trzymam :) Byłam z nią u neurologa i jest ok, Pani dr powiedziała otwarcie "Proszę się od niej odwalić, ma czas na wszystko " ;)

Lece Dejwi na pocztę :))))
Dejwi, Franek też jeszcze nie ciągnie głowy, tylko, że on ma oslabione napięcie w mięśniach przy kręgosłupie. Zresztą dzieciaczki mają czas - w książce Zawitkowskiego wyczytałam, że nie muszą odrazu dźwigać, powinny sobie z tym poradzić do ok. 15 tygodnia. Ale widzę, że Twoja Marta to już panna i cóż za zalotne ma spojrzenie ;)
A sprawdzaliście jej jeszcze raz TSH? My teraz będziemy powtarzać.

Co do kupek to u nas ok, chociaż całą noc Frania męczyły bączki.

Kasia, wybieracie się w ogóle do OWI? Czy opierasz się tylko na konsultacjach z neurologiem?
spojrzenie ... kochane moje małe zalotne oczęta tak zareagowały na swoja ukochana zabawke i swiatelka :)

wlasnie sie szykujemy na tsh i ft4
ale robie odpllatnie w akademi medycznej bo brussowiskich pani doktor od tarczycy nie chce

Ja również witam w nowym wątku, faktycznie tamten był już bardzo długi.
U nas ze spaniem jest różnie. Zamiast pieluchy mały do spania ma taką przytulankę-chusteczkę-misia. Uwielbia ją tarmosić i wieczorkiem na pewno jest mu niezbędna. Żółwika też zakupiłam i i co wieczór oświetla małego pokój. Tymek zasypia w łóżeczku, ale muszę go głaskać lub trzymać za rączkę. Gdy ma gorszy wieczór jest niespokojny trzeba uruchomić dodatkowo suszarkę, ale staram się to robić sporadycznie. Gdy jeszcze nie skutkuje, to wkładam go w chustę i z nim chodzę, wtedy zasypia na bank.
My również mamy matę TL. Mały lubi się na niej bawić, czasami uda mu się chwycić niektóre zabawki i fajnie je trzyma, potrząsa, ciągnie. Jednak na macie jak spędzi 30min to jest sukces.
Huśtawka tak jak u Kasi służy małemu do drzemki, szczególnie porannej, popołudniu już raczej w niej nie zasypia.
Kupiliśmy jeszcze leżaczek bujaczek no i w nim też do 30min się bawi, oczywiście w międzyczasie trzeba z nim trochę pogadać.
Jestem jednak dobrej myśli i mam nadzieje, że z dnia na dzień będzie dłużej się bawił sam. Zresztą tak sobie myślę, że jest po prostu towarzyski ;)
Niestety, tak jak wcześniej ładnie podnosił główkę leżąc na brzusiu, teraz nie chce leżeć, a jak juz się uda go położyć to główka leży. Na szczęście wiem, że ładnie ją trzyma, bo robię mu samolociki, czy podczas zwiedzania mieszkania ładnie unosi. Gdy ciągnę go za rączki też fajnie ją trzyma, w ogóle najlepiej to on by już siedział i maszerował ;)
Na spacerze zaczęło mu się nudzić. Otwieram mu budę i w tedy jest w niebo wzięty. obserwuje, gada, śmieje się.
A oprócz tego, że pcha rączki do buźki uwielbia na nie patrzyć, dotykać paluszków - super to wygląda.
No to tyle. ogólnie kochany dzieciaczek, ale przyznam szczerze daje w kość ;)
Witam w nowym...
Kasia ja mam jednak inną mate,zmyliła mnie ta wyspa na środku...
i oto mój synek;
ja go kładę pod tymi zbawkami,że ma je troszkę powyżej brzuszka...
a my tyez 27 jedziemu do dr Wyszomirskiej,napiszcie mi z której sdtrony zieleniaka jest ten budynek???
image
Jak wejdziecie do budynku to musicie iść na I piętro i tam po lewej stronie są drzwi - włazicie tam i znów pierwsze drzwi na prawo - tam płacicie za badanie

jak już zapłacicie to trzeba zejść do piwnicy, są drogowskazy :) gabinet nr ... w rejestracji Wam powiedzą

a tu lokalizacja:
image

pamiętajcie o czymś na czym położycie malucha

Dziękuję Dejwi..bardzo mi pomogłaś...
a parking tam jakiś jest???Bo z tym parkowaniem to ciągle jest problem!
parking jest naprzeciw wejscia ale często zajety
zawsze mozesz zaparkowac w Madison (jak nic nie znajdziesz na ulicach) i sie przejsc

Ja mam na 9 rano,więc pewnie coś tam znajdę...
a co do trzymania główki,to akurat mój Niko właśnie nie chce jej położyć wiec o spaniu na brzuszku nie mam mowy.

Chcialam dzis gdzies na spacer pojechac ale wieje strasznie....za to jade zaraz do ksiedza,wczoraj byliśmy i znowu go nie było!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry