Widok
Jakimi druhnami? Dużymi? :) Nie byłam ale mi osobiście się to nie podoba. Zbyt amerykańskie. Ja będę miała dwie 5 letnie druhenki. Niedługo koleżanka za mąż wychodzi i wiem, że ją będzie do ołtarza tata prowadził, osobno z młodym przyjadą do kościoła i on będzie przy ołtarzu czekał. Ona przyjedzie dopiero wtedy kiedy wszyscy goście będą w kościele. Moim zdaniem przewaga formy nad treścią. Nie podoba mi się to wcale. Ale wiadomo każdy ma inny gust.
Kuzynka moja tak robiła, osobiście tak nie chcę. Ona chciała żeby przyszły mąż zobaczyła ja dopiero w kościele.
Pytam o druhny z czystej ciekawości.
U nas świadkiem będzie mój brat, a świadkową siostra narzeczonego (bynajmniej tak planujemy).
Mam 17 letnią siostrę, która bardzo przeżywa ten ślub, dużo bardziej niż ja i tak sobie pomyślałam czy nie zaangażować jej w misję pt druhna, do towarzystwa mogę dokoptować jej kuzynkę, są w jednym wieku.
Wiem że bardzo by ją ucieszyła taka propozycja, jeszcze nic jej nie mówiłam że w ogóle coś takiego chodzi mi po głowie.
Na 1000% do ołtarza poprowadzi mnie tatuś.
Pytam o druhny z czystej ciekawości.
U nas świadkiem będzie mój brat, a świadkową siostra narzeczonego (bynajmniej tak planujemy).
Mam 17 letnią siostrę, która bardzo przeżywa ten ślub, dużo bardziej niż ja i tak sobie pomyślałam czy nie zaangażować jej w misję pt druhna, do towarzystwa mogę dokoptować jej kuzynkę, są w jednym wieku.
Wiem że bardzo by ją ucieszyła taka propozycja, jeszcze nic jej nie mówiłam że w ogóle coś takiego chodzi mi po głowie.
Na 1000% do ołtarza poprowadzi mnie tatuś.
Czyli podobają Ci się amerykańskie klimaty :) U mnie świadkową będzie moja siostra a świadkiem przyjaciel narzeczonego. Ale do ołtarza pójdę z ukochanym narzeczonym a poprowadzi nas ksiądz. Przed nami będą szły dziewczynki, za nami będą szli świadkowie a za nimi nasi rodzice. Uważam, że to najpiękniejszy orszak weselny. Gdyby prowadził mnie tata to co z mamą? Siedziała by z boku sama? EE nie podoba mi się ani trochę. Przepraszam za szczerość. :) ale tak jak pisałam wcześniej każda z nas będzie miała taki ślub jaki sobie wymarzyła :)
http://www.zaproszeniaonline.com.pl/produkt,273,0.html my się chyba zdecydujemy na te zaproszenia, są bardzo delikatne, skromne typowo ślubne a jednak haftowane jedwabiem i z kryształkiem.
Hej dziewczyny,
czy nie przeszkadza wam ze ta suknia jest sznurowana? bo szczerze mowiac juz ja zamowilam i caly czas sie waham czy nie zmienic zamowienia, zeby wstawiono zamek. Wydaje mi sie ze sznurowanie wyglada duzo brzydziej niz zamek, ale panie w salonie strasznie odradzaly zamek, ze niby peka.
A co do butow, to zawsze uczono mnie ze do takiej sukni nie mozna zakladac butow z odkrytym palcem, ale to juz od was zalezy :) ja sobie kupilam 10cm obcasy http://www.allegro.pl/item1008335706_gladkie_subtelne_szpilki_lakierek_biale_10cm_39.html#gallery
zobaczymy jak sie sprawdza :)
czy nie przeszkadza wam ze ta suknia jest sznurowana? bo szczerze mowiac juz ja zamowilam i caly czas sie waham czy nie zmienic zamowienia, zeby wstawiono zamek. Wydaje mi sie ze sznurowanie wyglada duzo brzydziej niz zamek, ale panie w salonie strasznie odradzaly zamek, ze niby peka.
A co do butow, to zawsze uczono mnie ze do takiej sukni nie mozna zakladac butow z odkrytym palcem, ale to juz od was zalezy :) ja sobie kupilam 10cm obcasy http://www.allegro.pl/item1008335706_gladkie_subtelne_szpilki_lakierek_biale_10cm_39.html#gallery
zobaczymy jak sie sprawdza :)