Widok

św. Bernard w Sopocie 2011

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś bierze lub brał niedawno ślub w tym kościele? Ile płaciliście księdzu i za kwiaty? Można mieć własną oprawę muzyczną? Czy ktoś wie jak to obecnie wygląda? Dziękuję za wszystkie informacje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
144 - wysiadamy na Osiedle Mickiewicza i wtedy 300m...

http://www.zkmgdynia.pl/index_rozklady.php?linia=144
143 jedzie z Oliwy zatrzymuje sie niedaleko UG i Strazy Pozarnej... i wtedy trzeba isc kawałek do góry...

Albo SKM ale to trzeba isc wiecej niz 300m ;-)
A 144 do końca? i czy jedzie on z głównego Sopotu?
Całe 300m.... ;-)
możesz podjechac troche 144 ale pozniej i tak musisz kawalek isc z buta...
Niestety do Bernarda nie dojedzie sie niczym innym jak samochodem:-(
Czy ktoś wie, jak dotrzeć do św. Bernarda nie samochodem? Czy tam jeździ jakiś autobus albo coś?

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
I tu wychodzi twoje JA masz "gdzieś innych". Liczę się tylko JA i tylko JA. Ja ty dasz 100 lub 500 lub 10000 zł. a innych nie stać!!! Są gorsi. W Katedrze biorą 1200 nie stć Ciebie??? Sory, ale nie wiesz przyjdz i porozmawiaj z księdzem, porozmawiaj z kościelnym, spróbuj odbyć nauki w św. Bernardzie i nie chowaj się za Ananao tylko ze jesteś XYZ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jesteś d..... a nie fotograf. Powodzenia amatorze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
i wszystkich masz w d.......
A pomyślałaś o innych ??? Czy miałaś ich ...
Sprawdz! Przyjedzi porozmawiaj z kościelnym. Bądź szczery (szczera). Akurat w tym kościele jest 2 kościelnych. Napewno wszystko wyjaśnią i pomogą, aby Wasza uroczystość była wspaniała.
Na temat kościelnego przyjdzi porozmawiaj ???
I tu masz rację. Strzelające konfetti, jeszcze są sprzed 4 lat i nie można ich posprzątać (są nawet na drzewach). Prosę bardzo bańki mydlane, gołębie, itp.
Pieniądze sobie zbierajcie , ale jeżeli będzie to deszczowy dzień??? To jak będzie wyglądała sukienka Panny Młode,j w której na kucka zbiera 1 gr. (żenujące) Odczepiny są po godz. 0.00, a napewno około 1.00 się kończą i do tego czasu jest w białej (???) sukni. Kościelny napewno zaproponuje miotłę i szufelkę :) :) ;)
Symbol czego ??? Za kasę niestety nie wszystko idzie kupić i są ludzie dla których pieniądz to nie wszystko. Daj ludzi którzy to wszystko w 10 min dokładnie posprzątają i następna para będzie miała tak jak WY to będzie OK, tylko niech to będzie zrobione. Pomyśl o innych nie tylko o ......
Pani Moniko. Jeżeli szczęście w małżeństwie zalerzy od wysypanego ryżu lub innych amerykańskich filmowych symboli. to ja życzę naprawdę bardzo dużo szczęścia w życiu małżeńskim i rodzinnym. Tylko dlaczego 70% małżeństw się rozwodzi w ciągu roku, a napewno 99% gości sypie ryżem??????
gadanie bez sensu... co mnie obchodza inne pary... a w czasie mszy mozna ruszyc tylek i posprzaqtac... a jak nie to niech nie robia slubow co godzine tylko co poltorej i czas bedzie.... w koncu za cos placi sie te 500 zl.... a ja akurat jestem osoba chodzaca do kosciola co tydzien wiec wiem jak to wyglada...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie o kasę tu chodz, tylko o czystość, porządeki i bezpieczeństwo. Wysypany ryż na schodach jest śliski a obecne Panny Młode nie umieją chodzić lub nie są przyzwyczajone do szpilek ( nie chce widzieć leżącej panny młodej). Mało kto zdaje sobie sprawę, że pudełku z ryżem jest mączka ryżowa i coś takiego wysypanego na garnitur Pana Młodego nadaje się tylko do wyrzucenia biorąc pod uwagę że kościół znajduje się w lesie i jest tam wilgoć itd.
Myslicie tylko o swojej uroczystości ślubnej. Proszę wziąść pod uwagę że jednego dnia w tym kościele bierze ślub od 4 do 8 par i niech każda para zostanie posypana 1 kg ryżu, niech wystrzelą po 4 konfeti lub wysypią po koszyku płatków. I teraz pytam jak będzie się czuła 4 lub 6 para po wyjściu z kościoła, nawet żeby było 5 kościelnych i na wszystko pozwalali to i tak nie dadzą radę posprzątać przed i w kościele. Większość ludzi nie oszukujmy nie chodzi do kościoła i nie wiedzą jak się zachować do tego myślą że tego dnia wszystko im się należy i każdy powinien padać do nóg bo przyszed na ślub. Proponuje Wam Młode Pary trochę się zastanowić lub przyjść na ślub i z boku przyjrzeć się ludzią ich zachowaniu. W tym kościele napewno panują wypracowane przez parę lat zwyczaje, które się sprawdzają.
do góry