Widok

szczypawki!!!!!!

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Znacie jakieś środki na te robale,pojawiły mi się w sypialni i boję się o małą,żeby czasami jej to coś nie ukąsiło.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale szczypawki chyba nie wchodza same do domu.... u mnie raz sie pojawiła ale przyniosłam ja razem z praniem...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi się zdaje,że mogą wejść oknem.Teraz praktycznie przy takiej pogodzie okno otwarte 24h tak więc jest to możliwe.
Ano, u nas też się "zaczęły". Ot, trzeba wytrzepywać pranie bo do niego ciągną, szukając wilgoci.
To nieszkodliwe zwierzątka.
Dodam jeszcze że mam córkę w podobnym wieku ale nie mam żadnych obaw o skorki czy inne utrapienia.
W starciu dziecko-skorek pospolity martwiłabym się bardziej o skorka.
o jeny jak ja nie cierpie tych robali... tez zawsze mam ich pelno w praniu. a maz sie ze mnie smieje jak kazda rzecz wytrzepuje jak przynosze pranie. moze sa jakies skuteczne metody na nie!
image

image
A szczypawki nie wchodza do uszu??kiedy czytalam taki artykul i bylam przerazona ;-/
Właśnie tego się obawiam,że mała będzie spała i taki robal może gdzieś się zagniezdzić......
http://www.dobramama.pl/pokaz/34531/szczypawki_w_uchu

obrzydliwe
image
http://babyonline.pl/mamo_to_ja_zdrowie_artykul,5302,1.html
tu jak pozbyc sie robaka z ucha gdyby sie przytrafiło czego nieżyczę
image
czytam i mnie dreszcze przechodzą tam kit ze mną boję się o małą.
wchodzą - moja babcia zawsze mówiła na nie "uszniki"- właśnie dlatego że wchodzą do uszu- blleeeeee
beti to mnie pocieszyłaś:(
ja też zawsze się bałam, że wlezie mi to cholerwto do ucha - w domu jak widzę to od razu kapciem to ;P
mojej mamie kiedyś mucha wleciała do ucha i bzyczała... ludzie pewnie sobie pomyśleli, że moja mama ma problemy z głową ;P bo trzymała się za ucho i mówiła, no cicho już bądź ;P
image
image
mnie też przerażają(właśnie przez to, że wchodzą do uszu). ostatnio miałam z nimi przeprawę-wlazły mi do piaskownicy, ale masa ich była, z każdego rogu wychodziły, jak w gniazda os. fuj, aż mi się niedobrze zrobiło. też nie wiedziałam jak się ich pozbyć. ja je sparzyłam wrzątkiem-padły od razu. musiałam wymienić cały piasek. teraz ich nie ma, przynajmniej na razie. tylko w domu to nie bardzo lać wrzątek, ale gdyby ktoś miał podobny problem na zewnątrz to padają od tego.
e tam przynajmniej skorki nie sa obslizgle. :)
ja to sie ostatnio prawie nie zhaftowalam jak moja cap i do buzi takiego slimaka ktory byl caly poza skoropką... bleeeeee
też się przyznam i od razu atakuję kapciem:)
zaraz nam się tu odezwie ktoś z grona przyjaciół robali...:):)
Oj dziewczyny, nie przesadzajcie. To są wbrew pozorom bardzo pożyteczne stworzonka - naturalni wrogowie wielu szkodników ogrodowych, mszyc i nie tylko. Jeśli któraś z was ma w łazience rybiki (to takie małe tłuste pełzajace robale głównie w nocy) to wystarczy wpuścić dwie szczypawki- czyli skorki pospolite i po problemie. Sprawdziłam to u siebie- naprawde działa! Poczytajcie troszkę, zamiast ślepo wierzyć w głupie przesądy i się niepotrzebnie nakręcać. Teoretycznie, to każdy owad może wejść do ucha czy nosa, ale i innych otworów ludzkiego ciała Acha, na koniec jeszcze ciekawostka -te straszne szczypawki służą skorkowi nie do szczypania ale do kopulacji:):):)
a nie mówiłam,że odezwie nam się obrońca robali:)
goś bez urazy:):)

Takie one są pożyteczne że, jak taka szczypawka weszła mi do zatok to żyła tam prawie 2,5 roku, objawiało się to poprzez silne osłabienie depresja, ból głowy, ucisk serca, zawroty głowy, były to objawy cykliczne a, Lekarze mieli nie za wariata.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

do góry