Widok
ja na poczatku zdecydowalam sie na 4 mm a tomek mial miec 6mm, jubiler robioacy nam obraczki poradzil mi jednak ze 4mm to za malo i radzil zrobic obie po 6mm.. tak tez sie stalo. po czym gdy je odebralam i przymierzylam okazalo sie ze 6mm to dla mnei stanowczo za duzo, obraczka brzydko wygladala na palcu wiec poszlam zmniejszyc na 5mm i taka tez mam :)
tak wiec ja mam 5mm a tomek 6mm
Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
tak wiec ja mam 5mm a tomek 6mm
Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
ja bym chciała 4 mm, nie lubię szerokich, a Pawłowi zrobimy chyba 5 mm. I tak, ze względu na wykonywany zawód, będzie ją rzadko nosił :(
(jest fizjoterapeutą, często wykonuje masaże, pracuje z chorymi ludźmi- obrączka tylko by przeszkadzała, zbierałaby zarazki..) Także tylko na jakieś wyjścia będzie ubierał dżi-pi-esa :P
(jest fizjoterapeutą, często wykonuje masaże, pracuje z chorymi ludźmi- obrączka tylko by przeszkadzała, zbierałaby zarazki..) Także tylko na jakieś wyjścia będzie ubierał dżi-pi-esa :P
ja mam 4mm, szersza nie wchodziła w grę, poza tym tak średnio przepadam za biżuterią więc postawiłam na minimalizm, a mój luby będzie miał 6mm,ale on ma kawał ręki (rozmiar 29) i pewnie też tylko na specjalne okazje będzie nosił, bo w jego pracy )branża narzędziowa) to niebezpieczne.
jeśli chodzi o wygodę, to chyba te wypukłe od środka są wygodniejsze
jeśli chodzi o wygodę, to chyba te wypukłe od środka są wygodniejsze
My mamy podobne jak bubek, tylko bardziej żółte. Oboje mamy szczupłe dłonie i nasze obrączki maja nieco ponad 3 mm szerokości, ale są dość grube. Wyglądają świetnie i są wygodne (nosimy je po cywilnym).
Marzyły nam się tytanowe. Niestety na mojej dłoni wyglądają okropnie, jak śrubka. Bardzo żałujemy, bo złoto jest miękkie i obrączki po miesiącu były już podrapane. Niektóre koleżanki mówią, że ich zmatowiały po tygodniu.
A te obrączki z odciskiem palca, to super pomysł. Też o nich myślałam, ale na cywilny zdecydowaliśmy się dość szybko i te z odciskiem za późno znalazłam. A na kościelny nie chcemy zmieniać, skoro już mamy te.
My obrączki robiliśmy na rogu Miszewskiego i Grunwaldzkiej we Wrzeszczu. Mieliśmy babcine obrączki z rudego złota, ale bez problemu nam "doczyścili" na żółte. Zapłaciliśmy 200zł za całość. Polecam, fachowo i szybko.
[/url]
[/url]
Marzyły nam się tytanowe. Niestety na mojej dłoni wyglądają okropnie, jak śrubka. Bardzo żałujemy, bo złoto jest miękkie i obrączki po miesiącu były już podrapane. Niektóre koleżanki mówią, że ich zmatowiały po tygodniu.
A te obrączki z odciskiem palca, to super pomysł. Też o nich myślałam, ale na cywilny zdecydowaliśmy się dość szybko i te z odciskiem za późno znalazłam. A na kościelny nie chcemy zmieniać, skoro już mamy te.
My obrączki robiliśmy na rogu Miszewskiego i Grunwaldzkiej we Wrzeszczu. Mieliśmy babcine obrączki z rudego złota, ale bez problemu nam "doczyścili" na żółte. Zapłaciliśmy 200zł za całość. Polecam, fachowo i szybko.

My oboje mamy po 6 mm i mimo tego, ze nie mam duzych palcow moja obraczka wyglada super i dobrze sie ja nosi.
Ja przed wyborem chyba 3 razy bylam z Aparcie na przymiarce, mierzylam kazdy model i szerokosc jaka moglam. Ale to dlatego, ze zamawialismy obraczki przez internet u firmy z poludnia Polski i musialam miec wszystko dokladnie zmierzone i 'obcykane'
Jak dla mnie wyszly super, tak jak w Apart ale o 50% tansze

Ja przed wyborem chyba 3 razy bylam z Aparcie na przymiarce, mierzylam kazdy model i szerokosc jaka moglam. Ale to dlatego, ze zamawialismy obraczki przez internet u firmy z poludnia Polski i musialam miec wszystko dokladnie zmierzone i 'obcykane'
Jak dla mnie wyszly super, tak jak w Apart ale o 50% tansze

izaqueen napisał(a):
> My oboje mamy po 6 mm i mimo tego, ze nie mam duzych palcow
> moja obraczka wyglada super i dobrze sie ja nosi.
>
> Ja przed wyborem chyba 3 razy bylam z Aparcie na przymiarce,
> mierzylam kazdy model i szerokosc jaka moglam. Ale to dlatego,
> ze zamawialismy obraczki przez internet u firmy z poludnia
> Polski i musialam miec wszystko dokladnie zmierzone i
> 'obcykane'
> Jak dla mnie wyszly super, tak jak w Apart ale o 50% tansze
>
>
>
>
>
>
izaqueen mozesz mi napisac jaka to była firma? bede wdzieczna. Na jakim modelu sie wzorowaliście?
> My oboje mamy po 6 mm i mimo tego, ze nie mam duzych palcow
> moja obraczka wyglada super i dobrze sie ja nosi.
>
> Ja przed wyborem chyba 3 razy bylam z Aparcie na przymiarce,
> mierzylam kazdy model i szerokosc jaka moglam. Ale to dlatego,
> ze zamawialismy obraczki przez internet u firmy z poludnia
> Polski i musialam miec wszystko dokladnie zmierzone i
> 'obcykane'
> Jak dla mnie wyszly super, tak jak w Apart ale o 50% tansze
>
>

>
>

>
>
izaqueen mozesz mi napisac jaka to była firma? bede wdzieczna. Na jakim modelu sie wzorowaliście?
Wzorowalismy sie na tym modelu:

a firma ktora wykonala dla nas obraczki to fashion jewellery
http://www.fashion-jewellery.pl/
a tu link do naszych obraczek (musze przyznac, ze wykonali nieciekawe zdjecia, ale to sa te same obraczki co na moich zdjeciach bo my bylismy pierwszymi klientami, dla ktorych wykonywali ten wzor)
http://www.fashion-jewellery.pl/product_info.php?cPath=12_11&products_id=301

a firma ktora wykonala dla nas obraczki to fashion jewellery
http://www.fashion-jewellery.pl/
a tu link do naszych obraczek (musze przyznac, ze wykonali nieciekawe zdjecia, ale to sa te same obraczki co na moich zdjeciach bo my bylismy pierwszymi klientami, dla ktorych wykonywali ten wzor)
http://www.fashion-jewellery.pl/product_info.php?cPath=12_11&products_id=301
Szerokie obrączki też maja wady- trudniej je zdjąć jak palec spuchnie i są cięższe więc bardzie je czuć i trudniej się przyzwyczaić.
Ja jestem zwolenniczką subtelniejszych obrączek- zamówiłam sobie 3mm a chciała 2mm ale pan u jubilera powiedział, że łatwiej może się wygiąć. Mój chłop zamówił chyba 6mm, ale tytanową więc zdecydowanie lżejsza jest.
Ja jestem zwolenniczką subtelniejszych obrączek- zamówiłam sobie 3mm a chciała 2mm ale pan u jubilera powiedział, że łatwiej może się wygiąć. Mój chłop zamówił chyba 6mm, ale tytanową więc zdecydowanie lżejsza jest.
Ja początkowo chciałam mieć 5mm, bo jak dla mnie jest już ładnie widoczna (taka malutka jakby ginęła na palcu), a wygodna. No ale zamówiliśmy taki wzór, który posiada na środku falę, która zatraciłaby swój kształt przy takiej szerokości, więc lepiej było zdecydować się na 6mm, jest dodatkowo trochę uwypuklona od wewnątrz, więc myślę że będzie dość wygodna w noszeniu. :) Myślę że w ogóle o ile nie wybierze się super szerokich obrączek, to do każdych pewnie się przyzwyczaimy :)
To wszystko zalezy co Ci się podoba przecież! jednemu podobają się szerokie innemu wąskie. Nie patrz na to co jest modne i co inni biorą. Ty masz w tym chodzić do końca życia - i twój współmałżonek.
My będziemy mieć z białego złota, obydwoje bardzo, bardzo wąskie. Moja mama nie rozumie dlaczego nie z żółtego i szerokie , uwypuklone. :)
Tak nam się podoba i tyle :)
Ważne żeby się w tym dobrze czuć !
My będziemy mieć z białego złota, obydwoje bardzo, bardzo wąskie. Moja mama nie rozumie dlaczego nie z żółtego i szerokie , uwypuklone. :)
Tak nam się podoba i tyle :)
Ważne żeby się w tym dobrze czuć !
Ja zdecydowałam się na 5 mm przy rozmiarze 13 a narzeczony 6 mm przy rozm. 26. Obrączki już przyszły, są super i nie żałujemy takiego wyboru.
Tak ogólnie to wybór obrączek jest trudną sprawą. Z godzinę przymierzaliśmy obrączki u jednego jubilera a wybór rozmiaru też bardzo trudny. Pasowała mi i 15 i 13 i 12...
Tak ogólnie to wybór obrączek jest trudną sprawą. Z godzinę przymierzaliśmy obrączki u jednego jubilera a wybór rozmiaru też bardzo trudny. Pasowała mi i 15 i 13 i 12...