Widok

szkoła 48

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Zaspa Temat dostępny też na forum:
dziewczyny wiecie może czy w szkole podstawowej 48 na zaspie jest zerówka dla dzieci z rocznika 2007?
Chciałam posłac tam syna do szkoły i nie wiem.
A może macie jakieś doświadczenia z tą szkołą? Czy może rocznik 2007 to już do 1 klasy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kasia, jak dla mnie gimnazjum to tragedia. Nie chce mi się tu wszystkiego opisywać. Wpadnij na tą kawę to ci opowiem.
Crazy, dzięki za odpowiedź :)

Mamm2, podstawówkę naprawdę polecam, ja bym nie kombinowała nawet z inną szkołą :)
Nie spotkałam sie wcześniej z takim zaangażowaniem nauczycieli jak w tej szkole, a szczególnie w klasach starszych 4-6

Naprawdę super !!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
o 48? Jej super! No to decyzja podjęta! :)
Z zapisaniem nie powinno byc problemu bo to nasz rejon :)
Muszę tam zadzwonić jutro i dowiedzieć się kiedy zapisy.
Kasia gimnazjum tez jest bardzo dobre. tak jak pisałas ta szkoła jest naprawdę ok. Dyrektor, nauczyciele itd
Nie wiem jak jest teraz, ale 4 lata temu kiedy moje dzieci szły do SP 48 był spory problem z ich przyjęciem, szkoła oblegana dość mocno
Moja mama musiała zameldować dzieciaki u siebie, żeby ze względu na meldunek zostały przyjęte właśnie do tej SP

Natomiast SP 5 w klasach starszych miała złą opinię, ale dla mnie to nie wyznacznik, wszędzie w klasie może się trafić ktoś kto popsuje opinię całej klasie a co za tym idzie, będą krążyć jakieś informacje nie koniecznie pozytywne

Jednak jeżeli masz możliwość zapisania dziecka do 48 i jest tam zerówka, to z ręką na sercu polecam, znam masę rodziców których dzieci do tej szkoły chodzą/chodziły i każdy zawsze pozytywnie się wypowiadał

Ja natomiast ciekawa jestem gimnazjum w tej samej szkole, bo moje dzieciaki od września zostają tam przeniesione :)
ja akurat pisałam o 48.
ooo to brzmi całkiem obiecująco :) Mówimy o sp. 5 rozumiem? :)
a znasz może nazwiska pań nauczycielek? "
tak jest osobno utworzona jedna klasa dla 5-cio latków i na dworze odgrodzony plac zabaw :-) sa 4nauczycielki z czego 2 na zmianie, mozna zapisywac na obiady dzieciaczki i panie przyprowadzają taką grupę pomagaja w jedzeniu (obiady dla tych dzieci sa w trakcie lekcji zeby nie było za gęsto na stołówce)
hmm wolałabym 48, ale jeśli się okaże, że tam nie ma, to 5 też wezmę pod uwagę. A z sp5 macie jakieś doświadczenia??
Zerówka jest na pewno w 5 na Meissnera.
Dzięki za odzew.Ja też słyszałam raczej dobre opinie do tej pory, dlatego biorę opcję zerówki w tej szkole.
Wiadomo ,że wolałabym posłać małego do przedszkolnej zerówki, ale sytuacja życiowa zmusza mnie do tego zeby szukać innych rozwiązań. Zerówka dla 5 latków mimo, że obowiązkowa to i tak płatna w przedszkolu a ja chwilowo jestem w takiej sytuacji, że każdy grosz się liczy.

Jakby ktoś wiedział czy jest w sp 48 oddział przedszkolny, albo również planował dać tam dziecko z rocznika 2007 niech da znać, proszę :)
Moje dzieci chodziły do SP 48
Bardzo sobie chwalę to szkołę, dużo dodatkowych zajęć, fajni nauczyciele.

Czy jest tam zerówka z rocznika 2007 nie odpowiem, bo mam już duże dzieci, ale szkołę jako szkołę bardzo chwalę

A szczególnie nauczycieli WF którzy swój prywatny czas poświęcali dzieciakom :)
5 latek do 1 klasy to chyba jednak troche za mały jest - tymbardziej że obowiązek szkoły od 6 lat przsuneli na nastepne lata - jeżeli juz to tylko zerówka

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry