Widok

szkoła rodzenia

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny, możecie napisać coś o szkołach rodzenia, którą polecacie, czy jest płatna, czy warto chodzić, od kiedy zacząć?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do szkoły rodzenia chyba można chodzić dopiero od 20 tc, ale powinno się zapisać wcześniej.
Z czystym sumieniem mogę polecić Szkołę Pani Jolanty Madej przy szpitalu na Klinicznej. W ramach NFZu dla Gdańszczanek bezpłatnie - trzeba tylko podać pesel. Zajęcia prowadzone sumiennie i rzetelnie. Pani Jola jest doświadczoną położną z ogromną empatią do wszystkich. Jeśli ma się pytania i chce się pogadać na osobności, zawsze zostawała po zajęciach i pomagała rozwiązać problem. Zajęcia dla Tatusiów były odpłatne - 2 lata temu za 1 zajęcie 20 zł. Miło wspominam naprawdę wspaniałą atmosferę. Do tego zawsze było dużo gadżetów i próbek. Jak się jest pierwszy raz mamą i dopiero zaczyna się wszystko testować, jest to naprawdę pomocne, no i która z nas nie lubi takich gadżetów jak butelki, smoczki czy kosmetyki ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
A czy przy szpitalu Wojewodzkim tez jest szkola rodzenia?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Co do szpitala wojewódzkiego, to znalazłam taką informację:
"Szpital współpracuje ze szkołami rodzenia: Dobry Początek, kontakt: Ewa Lisius tel.: 605-601-855, http://www.dobrypoczatek.boo.pl i Cud Narodzin, kontakt: Teresa Gajos tel.: 690-008-436, Katarzyna Juskowiak tel.: 503-429-235, http://www.cudnarodzin.ehos.pl Zajęcia w szkołach są płatne."
Natrafiłam też na darmowe szkoły rodzenia z całego Gdańska: http://www.supermama.edu.pl/ może sama się tam zapiszę bo mam blisko.
I nie straszcie, że od 20 tygodnia, ja już mam 21 i jeszcze się nigdzie nie zapisałam, bo na Klinicznej podobno dopiero od 24 zapisy przyjmują...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja polecam Szkołę Rodzenia w szpitalu na Zaspie. Zajęcia bezpłatne.
Wykład raz w tygodniu -poniedziałek, ćwiczenia 2 razy w tyg.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
na klinicznej przyjmuja od 28 tygodnia
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Dziekuje bardzo za informacje :)

A na tej Klinicznej to kiedy trzeba sie zapisac jak przyjmuja od 28 tygodnia? Ma ktos jakis kontakt do kogos kto zajmuje sie zapisami?
image
A ja polecam och mamo w Gdyni młode babki bardzo fajne podejście jestesmy bardzo zadowoleni
Gdzie się odbywają zajęcia w tej Gdyni i jaki koszt?
ja w gdyni chodzilam na traugutta i bylam zadowolona
Zajęcia na dabrowie a ceny zależy jaki tryb kursu nie pamietam adresu strony w google och mamo szkoła rodzenia i na pewno sie znajdzie :)
Mogła by ktorws kobitka podac namiar do pani Madej z Klinicznej? Albo poprostu numer pod ktorym są zapisy. Będę baaaaaaaardzo wdzieczna:-)
zapisów na kliniczna juz nie ma w tym roku. dzwonilam w zeszlym tygodniu. a nr to 502156827
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Dzięki juz znalazłam ochmamo.pl a koszt faktycznie zależy od kursu. Już się zapisałam na grudzień. A ty dawno temu tam chodziłaś??? Małe grupy?? Byłaś zadowolona??
a ja polecam szkołę rodzenia super mama w gdyni - jest na nfz, za siebie płacisz 25 zł + ew. za partnera 75 zł jeśli będzie chciał chodzić.
nie wiem tylko jak z terminami, ja na początek grudnia zapisywałam się w końcówce października ;)
Nie ma to jak darmowa szkoła rodzenia za stówkę + obowiązkowy wybór położnej środowiskowej od nich... Na Klinicznej jest naprawdę za darmo i nie stawiają takich warunków, a trendymamy, czy jakoś tak, w Kowalach za sam wybór położnej oferują darmowe zajęcia...
polecam Kliniczną-p. J. Madej - tylko wi wyłącznie ona. Na klinicznej działają chyba dwie szkoły i moja koleżanka trafiła właśnie do tej drugiej - nic z niej nie wyniosła *kompletnie nic....masakra jak mi opowiadała...Ja w tym roku chodziłam do pani Joli i byliśmy z mężem bardzo zadowoleni....
acha no i szkoła była bezpłatna:)
No właśnie ogłaszają się jako darmowa a 100 trzeba zapłacić. Trochę chwyt marketingowy o tej bezpłatności. Dzwoniłam tam, ale w tym roku już się nie załapie, a potem już mogę nie zdąrzyć całego kursu zrobić . zatem idę na ten płatny w ochmamo. Ciekawe jak tam będzie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tez polecam szkole rodzenia OCH MAMO. jestem w trakcie zajęć :)
W grupie jest 5 par. Zajęcia są prowadzone w luźnej atmosferze a prowadzące kompetentne.
Chodziłam indywidualnie w wakacje i jesteśmy z Mężem bardzo zadowoleni
ja zaczynam 9 grudnia ;-) http://supermama.edu.pl/

zapisałam się jeszcze na kurs I pomocy ;-)

na razie nie mam zdania.
Ja również polecam szkołę Super mama. Chodziłam na zajęcia w Wejherowie, bardzo dużo wyniosłam, profesjonalna kadra, położna z 25 letnim stażem, do tego ćwiczenia oddechowe oraz podczas porodu. Bardzo fajna atmosfera. Podobno teraz otworzyli również odział w Rumi. Podaję linka do strony na FB:

https://www.facebook.com/SzkolaRodzeniaSuperMama
A może ktoś coś powiedzieć o szkole rodzenia w Swissmed?
w swissie SR zaczyna sie we wtorek, wiec moge podac wrazenia po spotkaniu organizacyjnym. koszt 400, a jak chcesz tam rodzic to dostajesz 5% znizki , wiec szkoła wychodzi 100 zł.

na klinicznej i na morenie do konca roku nie ma juz miejsc- trzeba dzwonic ok 10 grudnia dowiedzie sie kiedy i czy beda nowe fundusze.
image
jakiś czas temu (1 mieś-1,5) pisałam do nich i nie mają niczego w Rumi.
A ja myślę że 100 zł w supermamie to i tak w porównaniu z prywatnymi placówkami atrakcyjna cena.
Poza tym nie każdy chodzi z partnerem, więc w takiej sytuacji szkoła kosztuje 25 zł.
Ja chciałam chodzić do szkoły rodzenia, to wiedziałam od początku. I myślałam (przeglądając oferty innych) że czeka mnie wydatek rzędu 400-500 zł. Więc dla mnie to i tak było miłe zaskoczenie.
A czy na klinicznej jest bezpłatnie tylko dla zameldowanych w Gdańsku?
Ja jestem z Sopotu ale chciała bym na klinicznej rodzić. Czy położne z SR klinicznej pracują również tam w szpitalu?
Aga napisz koniecznie po tym spotkaniu czego się dowiedziałaś. Ja mam jeszcze sporo czasu, ale rodzić zamierzam w Swiss właśnie, więc i SR chciałabym tam zaliczyć.
tez raczej nastawiam sie na swiss- pisałam z dwoma Forumkami, ktore tam niedawno urodzily, a trzecia niedlugo urodzi. spytam kiedy kolejne terminy i dam znac :)
image
podbijam :-) Jak tam wrażenia po SR w Swiss? Ja chcę zacząć 04.02 i szukam najświeższych informacji :-)
image
Czy ktoś się orientuje kiedy teraz rusza SR przy Klinicznej u Pani Joli Madej?

image
image
hej

konczymy juz kurs w swissie- jeszcze 2 tyg zajec o opiece nad dzieckiem. czesc teoretyczna w formie wykłado-pogadanki, ciekawe informacje i troche drukowanych materiałów, a w czwartek ćwiczenia na pilkach i materacach. mamy stamtąd troche próbek, smoczek, płytek. na pierwszych zajęciach oglądalismy oddzial i byly informacje jak wygladaja procedury i caly "szlak porodowy". w mojej grupie - zmieniajacej sie, bo kobitki w miedzyczasie dochodza nowe albo juz urodzily jest max 8 kobitek+ mężowie. Swiss polecam.

na klinicznej z tego, co wiem od kolezanek , które się tam dobijaja albo nie odbieraja telefonu albo nie wysyłają jeszcze obiecanych maili, a innym znajomym mówią żeby dzwonić w marcu. mnie tak zbywali od wrzesnia do grudnia, a potem sie dowiedzialam, z enie ma miejsc, szkoda, ze skoro maja zaplanowane kursy to na nie nie zapisuja.
image
A czy wszystkie zajęcia prowadzi Pani Asia? Czy są też zapraszani na część wykładową lekarze albo inne położne? Czy poruszane są szerzej wątki związane ze znieczuleniem? Z karmieniem piersią?

Ile trwają zajęcia wtorkowe, a ile czwartkowe?

Liczę też na praktyczne zajęcia/ćwiczenia z kąpieli, przewijania, ubierania itp, a nie tylko w postaci slajdów i pogadanki :-)

Jak wyglądało pierwsze spotkanie organizacyjne? Ile trwało? Czy mąż powinien uczestniczyć, czy pierwsze zajęcia spokojnie może sobie podarować? Do kiedy należy uiścić wpłatę?
A od którego tc jest SR na Zaspie?
I czy któras z Was wie kiedy mozna się dodzwonić na numer podany na stronie szpitala???

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (19 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

do góry