Widok

muszle laktacyjne

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej Mamusie,
zastanawiam się mocno nad zakupem muszli laktacyjnych http://www.allegro.pl/item524918442_muszle_laktacyjne_avent_nie_trac_cennego_mleka.html
męczy mnie troszkę wyciekanie mleka z piersi przy karmieniu z drugiej, ale przede wszystkim zalezy mi na zabiezpieczeniu piersi w nocy- moja mała śpi prawie cała noc i budze się cała mokra;(
Czy któraś z Was stosowała te muszle, czy rzeczywiście są dobre?
Czy w nocy też się sprawdzą?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja muszle laktacyjne stosowałam tylko przez pierwsze 4 może 5 dni i były faktycznie niezastąpione przy pogryzionych brodawkach. Potem już nigdy do nich nie wróciłam. Właściwie to zbierają wyciekające mleko, ale czy wygodnie się w nich śpi ?- tego to nie jestem pewna ;)

Jakbyś była zainteresowana kupnem używanych, to mogę je sprzedać za 15 zł.
Może jeszcze któraś mama się wypowie?
Joaśka a czemu nie korzystałaś z tych zbierających? a masz taki komplet 3 różnych jak w linku czy jakiś inny?
image
ja mam muszle medeli, przy karmieniu, kiedy z drugiej leje mleko, sprawdzają się super, natomiast nie wiem czy cala noc w nich będzie zdrowa dla skóry wokół brodawki, ponieważ wykonane co prawda z miękkiego silikonu, ale "nie oddychają" no i podczas snu kiedy będziesz zmieniała pozycje a mleka sie uzbiera może się wylać przez otworek do opróżniania

ja w ciągu dnia potrafię zebrać mleka na jedno karmienie :-) można w ten sposób zrobić zapasy :-)
mam takie same f-my avent.
a nie korzystałam z tych zbierających, bo u mnie zwykłe wkładki (chicco) się b. dobrze sprawdziły.
hopsa do joaski:)
jeżeli nadal chcesz sprzedać te muszle, daj znać:)
image
to mój mail:
joannark77@wp.pl
chciałam się przyłączyć do pytania- jak w praktyce takie muszle się sprawdzają?
a może ma któraś z Was stosowała wielorazowe wkładki laktacyjne np Avent?
Co się bardziej opłaca, pranie takich wielorazowych wkładek czy jednorazowe?
troszkę je używałam, ale nie bardzo się sprawdziły- używam teraz tylko tych zwykłych wkładek laktacyjnych johnsona. Te plastikowe to na noc rzeczywiście się nie sprawdzają, a te jak zbierałam pokarm to mała nie chciała pić z łyżeczki więc odpuściłam.
image
jeśli jest ktoś zainteresowany mam do sprzedania muszle laktacyjne medeli, użyłam kilka razy - potem skończył mi się pokarm... :-(

http://boboland.pl/pl/product/view?id=333637
dokładnie takie same za 15 zł para
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

perfumy.....gdzie kupujecie? (38 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

do góry