Widok

szpital zaspa-pytanie do mam

Zaspa Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny wiekszość z was wie że chce rodzic na klinicznej .
Ale niestety jeżeli moja mała wyjdzie w tym tygodniu to moge jechac tylko na Zaspę bo mimo ze to początek 37 tc to mała jest uznawana za wcześniaka a na klinicznej maja blokade na wcześniaki(brak inkubatorów)

i teraz mam pytanie do mam , które tam rodziły.

Wiem ze na zaspie jest pokój odwiedzin i tylko tam można wyjść z dzieckiem do gości ale co z mężem czy on tez nie może byc na odziale? Bo jakoś nie wyobrażam sobie żeby siedziec z nim w tym pokoju kilka godzin

A i jeszcze jedno pytania , jestem spakowana mam spora torbe a na klincznej wczoraj powiedzieli że takich duzych nie wolno . Jak to jest na Zaspie ?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Madzia, na zaspie i golenie i lewatywa jest na życzenia tylko na izbie przyjęć musisz powiedzieć o tym położnej. Co do porodu rodzinnego to nic sie nie płaci, mąż jest z Tobą w ciągu całego porodu i poźniej jeszcze 2 godziny po urodzeniu w sali poporodowej. Natomiast jak już przewiozą Cie z maluszkiem na oddział to z mężem możesz widzieć sie tylko w sali odwiedzin. Wszystko nam wczoraj położna mówiła przy zwiedzaniu porodówki. Pozdrawiam.

Magda gdzie w końcu rodziłaś? Na Zaspie? jak wrażenia?

papilio1@op.pl
Hej Tokio;) Urodziła na Klinicznej:)

a ha :) no czyli tak jak chciała :) i dobrze, ale myślałam, ze się dowiem czegos z pierwszej ręki, dizęki za info :)

papilio1@op.pl
powiedzcie mi prosze takie oto sprawy (ja tam rodzilam jzu wczesniej ale nie pamietam tego akurat, a teraz bede rodzic samiutenka bez meza i mamy)
- najpierw tam na dole kolo rejestracji bada babka, karze sie przebrac - i czy ona robi usg wtedy zeby zobaczyc np. ulozenie dziecka? no bo w sumie dzieciak moze lezec posladkowo a nikt o tym nie wie, bo sie przekrecil cudem w ostatniej chwili ... albo sprawdzic wage dziecka bo moze isc kolos 5-kilowy!!

- mnie wtedy wzieli od razu na lozko do rodzenia, ale czy jest jakas "poczekalnia" z piłkami, drabinkami itp?

- i czy ppo urodzeniu dziecka trzeba podac im od razu swojego pampersa czy zakladaja jakis szpitalny? dla mnie to wazne bo bede sama i nie wiem czy nie przygotowac jakos jednej pieluchy blisko w torbie.

moze szczegoly, ale dla mnie wazne jakbym np. zemdlala a nikt mnie nie dopilnuje:/
up up czekam na wiesci:)
Mała, spokojnie, w końcu będziesz w szpitalu, nie dadzą ci zginąć. Mi usg zrobili przy bólach partych, jak mała już pchała się na świat, bo zapomnieli. Położna na dole cię zbada i pewnie zobaczy jak ułożone jest dziecko więc nie przeoczą.

Nie wiem czy zawijają w zwykłą pieluszkę, czy w pampersa, ale tym się w ogóle nie martw. Nikt ci nie będzie zawracał głowy.

Mi było potrzebne coś do przykrycia, bo dostałam takiej trzaskawki, że nie mogłam się opanować, ale myślę, że coś z torby podadzą ci bez większego problemu :)
pierwszy pampers jest szpitalny, następne twoje

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry