Widok

szpital zaspa-pytanie do mam

Zaspa Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny wiekszość z was wie że chce rodzic na klinicznej .
Ale niestety jeżeli moja mała wyjdzie w tym tygodniu to moge jechac tylko na Zaspę bo mimo ze to początek 37 tc to mała jest uznawana za wcześniaka a na klinicznej maja blokade na wcześniaki(brak inkubatorów)

i teraz mam pytanie do mam , które tam rodziły.

Wiem ze na zaspie jest pokój odwiedzin i tylko tam można wyjść z dzieckiem do gości ale co z mężem czy on tez nie może byc na odziale? Bo jakoś nie wyobrażam sobie żeby siedziec z nim w tym pokoju kilka godzin

A i jeszcze jedno pytania , jestem spakowana mam spora torbe a na klincznej wczoraj powiedzieli że takich duzych nie wolno . Jak to jest na Zaspie ?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pierwszy pampers jest szpitalny, następne twoje
Mała, spokojnie, w końcu będziesz w szpitalu, nie dadzą ci zginąć. Mi usg zrobili przy bólach partych, jak mała już pchała się na świat, bo zapomnieli. Położna na dole cię zbada i pewnie zobaczy jak ułożone jest dziecko więc nie przeoczą.

Nie wiem czy zawijają w zwykłą pieluszkę, czy w pampersa, ale tym się w ogóle nie martw. Nikt ci nie będzie zawracał głowy.

Mi było potrzebne coś do przykrycia, bo dostałam takiej trzaskawki, że nie mogłam się opanować, ale myślę, że coś z torby podadzą ci bez większego problemu :)
up up czekam na wiesci:)
powiedzcie mi prosze takie oto sprawy (ja tam rodzilam jzu wczesniej ale nie pamietam tego akurat, a teraz bede rodzic samiutenka bez meza i mamy)
- najpierw tam na dole kolo rejestracji bada babka, karze sie przebrac - i czy ona robi usg wtedy zeby zobaczyc np. ulozenie dziecka? no bo w sumie dzieciak moze lezec posladkowo a nikt o tym nie wie, bo sie przekrecil cudem w ostatniej chwili ... albo sprawdzic wage dziecka bo moze isc kolos 5-kilowy!!

- mnie wtedy wzieli od razu na lozko do rodzenia, ale czy jest jakas "poczekalnia" z piłkami, drabinkami itp?

- i czy ppo urodzeniu dziecka trzeba podac im od razu swojego pampersa czy zakladaja jakis szpitalny? dla mnie to wazne bo bede sama i nie wiem czy nie przygotowac jakos jednej pieluchy blisko w torbie.

moze szczegoly, ale dla mnie wazne jakbym np. zemdlala a nikt mnie nie dopilnuje:/
a ha :) no czyli tak jak chciała :) i dobrze, ale myślałam, ze się dowiem czegos z pierwszej ręki, dizęki za info :)

papilio1@op.pl
Hej Tokio;) Urodziła na Klinicznej:)

Magda gdzie w końcu rodziłaś? Na Zaspie? jak wrażenia?

papilio1@op.pl
Madzia, na zaspie i golenie i lewatywa jest na życzenia tylko na izbie przyjęć musisz powiedzieć o tym położnej. Co do porodu rodzinnego to nic sie nie płaci, mąż jest z Tobą w ciągu całego porodu i poźniej jeszcze 2 godziny po urodzeniu w sali poporodowej. Natomiast jak już przewiozą Cie z maluszkiem na oddział to z mężem możesz widzieć sie tylko w sali odwiedzin. Wszystko nam wczoraj położna mówiła przy zwiedzaniu porodówki. Pozdrawiam.

Madzia depresja sie nie przejmuj dasz rade,wiem bo sama to przechodzilam mialam chwile zalamania myslalam ze nie dam rady maly ciagle plakal nie wiedzialam co zrobic ale pomyslalam ze przeciez musze byc silna dla mojego synka i dalam rade,Ty tez dasz napewno,jak zobaczysz swoje Majeczke to ci cala depresja przejdzie;)Glowa do gory

lewatywę Ci zrobią jak poprosisz, co do golenia to nie wiem, bo ja sama się golę.

to fajnie ja sie na zero nie ogole a lewatywe chce miec

Madziu nie będziesz miała żadnej depresji!!! Nie wolno Ci nawet tak myśleć:)

ja sie na zero nie golilam o lewatywe niewiem bo nie pytalam jak juz tam bylam bylo mi wszystko jedno

dokladnie oplata za porod rodzinny jest dobrowolna- nie trzeba placic

a jeszcze jedno pytanie czy musze sie golic na zaspe czy nie ? i czy zrobia mi tam lewatywe?

za poród rodzinny na Zaspie się nie płaci!

oki - spoko ;-) rozumiem

nie stac mnie zeby wywalic 450 stówy na jedynke .jak bede musiała wytrzymam bez meza ale ja sie boje ze bede miała depresje poporodowa bo mam juz teraz depreche i wyje bez powodu i chciałam zeby mąz był przy małej i mnie wspierał

gosiu te 450 to bez kosztu za porod rodzinny

a jeśli już temat na "jedynki" zszedł - to podobno całkiem fajna jest w Wejherowie, ale to też opinia jedynie zasłyszana... podobno biurko, łóżko i prysznic i całkiem przyjemnie...

Ja chyba w sumie wolałabym leżeć "sama"(z mężem), teoretyzuję sobie, że mogłabym nakarmić dzidzię, dać mężowi i nawet pospać... a tak - na sali z innymi dziewczynami, jeden maluch śpi, inny płacze, wcale nie jest podobno tak, że inne mamy chętnie dojrzą naszego bejbika, gdy my idziemy na siusiu - wiadomo, zależy od kobiety na jaką się trafi...
Pewnie to dlatego, że ja przez długi moment chciałam rodzić w domu i ta idea, mąż, ja i dziecko jest mi jakoś bliższa

Ale jasne, jak nie będzie możliwości to trudno ;-)
A kasa.... no cóż... nie jest to mało, ale np w porównaniu do porodu w domu - ok 1,5 tys - całkiem przystępnie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry