Widok

szuczne mleko dla noworodka jakie najlepsze?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chciałabym kupić tak na wszelki wypadek jeśli nie będę mogła karmić. Jakie mleko możecie polecić dla noworodka? A może wiecie jakie podają na klinicznej i czy w ogóle dają swoje jeśli matka nie może karmić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na Klinicznej dawali Bebilon w buteleczkach.
Myślę, że Bebilon 1 będzie super o ile dziecko nie zareaguje alergicznie.

Nan podobno u niektórych dzieci wywołuje problemy z wypróżnieniem.

Enfamil też ma dobre opinie :)
image
image

image
Na Klinicznej Janowi dali Nan, chyba.Na 99%.

Niby dobre jest Bebilon, ale zależy czy maluch będzie tolerowałto mleko.

Ze sztucznym mlekiem są hocki - klocki ciągle, zanim dopasujesz melko, często jest tak,że przejdziesz piekło....Przypomnę sobie z Janem to aż mam gęsią skórkę;)

W razie traumy, masz w pogotowiu Nutramigen i Bebilon Pepti.
No i sojowe, poźniej jakby coś.

Jakby maluch Twój nie miał żadnych problemów, to próbuj z jakimiś tańszymi mlekami Bebiko itd,bo można zbankrutować czasami, jak się żarłoka ma w domu:)
image

image
Agusia, z tego co pamiętam, na Klinicznej tylko buteleczki były po Bebilonie a w środku rozrabiane Nan:)

Tak mi kumpela położna podpowiedziałą;)
image

image
Aniu ze mną babka leżała na sali z bliźniakami to przynoszona jej i innym kobietom małe słoiczki właśnie Bebilonu hermetycznie zamykane, przy mnie otwierała kobitka nowy karton więc raczej to był oryginalny Bebilon :)
image
image

image
Być może:)
Ja rodziłam Janka w2008 roku,zmiany poczynione pewnie:)
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
na zaspie dawali nan, my też dawaliśmy w pierwszych tygodniach jak miałam problemy z pokarmem

ps. tylko nie zapomnij kupić butelki:) bo co z tego że ja miałam modyfikowane jak o butli wcześniej nie pomyślałam:D
Ja rodziłam na Klinicznej w 2010 roku i dawali mleko Hipp - też w tych małych szczelnie zamkniętych buteleczkach.

Moja mała prawie od początku jest na mleku sztucznym i daję jej Humanę. W szpitalu po mleku Hipp zmiała straszne zaparcia.
Proponuję wybrać mleko które przede wszystkim będzie o każdej porze dnia i nocy dostępne w sklepie roznie bywa i nie wiesz kiedy Ci mleka zabraknie a humana i enfamil raczej tego nie spelniaja my zaczęlysmy od bebilonu imala miala po nim kolki i zatwardzenia mmo dopajania woda, po nan dostala mega wysypki mimo ze kupilam nan ha a teraz po wielkim boju i tymczasowym nutramigenie i bebilonie pepti perzeszlysmy na zwykle i tanie bebiko :)nie mam zastrzezen, pamietaj ze jesli bedziesz chciala zmieniac mleczko to musisz robic to w odstepach czasu... pozdrawiam
Enfamil akurat jest dostępny w każdej aptece również całodobowej także z tym akurat problemu nie ma :)
image
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
gdy ja rodziłam na Klinicznej - podawali noworodkom Bebiko 1 RTF :) i takie mleko dostawało moje dziecko :) po wyjściu do domu - zwykłe Bebiko 1, w kolejnym szpitalu - Bebiko 1 RTF

w końcu wyszło na to, że Bebiko 1 przyczyniało się u mojego dziecka do powstawania kolek - musieliśmy szukać innego mleka (korzystaliśmy z porad pediatry)
Ja podawałam córce prawie od urodzenia Bebilon 1,położna w szpitalu poleciła nam Nan ale córka miała straszne zaparcia po nim.Gdy przeszłam na wychowawczy zmieniłam na tańsze Bebiko 2,teraz Nestle junior.
image
Enfamil
Jak ja rodziłam na Klinicznej rok temu to wcześniakom podawali właśnie w buteleczkach bebilon nenatal premium a pozostałym Nan
w redlowie podaja Bebiko:-)
ja rodziłam w maju na klinicznej i córka dostawała bebilon najpierw dla wcześniaków a potem normalny
imageimage
Ja jak moj maly miesiac to musialam zaczac go dokarmiac. Najpierw dalam mu NAN, ale straszne kolki mial po nim. Potem dalam mu Humane i bardzo dobrze tolerowal do czasu, bo zaczal miec problemy z bruszkiem. Teraz moj Jas pije HIPP praebiotyk +probiotyk i wszystko jest ok. Mysle, ze sama zauwazysz jak Twoje malenstwo zareaguje. Ale jedna z moich poprzedniczek ma racje, zeby zwrocic uwage na cene, bo moj synek bardzo je lubi i ciezko mu zastapic czyms innym.
ja rodziłam na klinicznej rok temu, dawali - bez problemu - bebiko 1 w buteleczkach i jeszcze dokładnie mówili ile podać itd. Potem mi położna powiedziała żebym kupowała albo bebiko albo nan 1 bo to to samo.
Ja rodzilam wlipcu na Klinicznej dawali Bebiko 1 i przy tym mleczku pozostalam,0 alergii,0 kolekjestem do tej pory zadowolona z bebika
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image

U nas też Bebilon wygrywa, maluchowi nic się po nim nie ulewa, więc zdecydowanie przy nim zostaniemy, w dozie kupuję bo dobra cena.

Mojemu maluszkowi podaje http://adammus.net/jakie-mleko-podawac-wczesniakom/ dla stałych klientów są duże zniżki.

Bebilon nam też się fajnie sprawdza, w doz nadal można kupić w dobrej cenie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

opinia położna kuzepska magdalena (3 odpowiedzi)

Proszę o opinie, o tej położnej :)

do góry