Widok

szukam noclegu w Gdyni

szukam noclegu w Gdyni na weekend.
10.12. listopada, gdzies niedlaeko wzg. sw. maksymiliana czy w centrum, w pensjonacie badz na prywatnych kwaterach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

7sk

a jesli nie wiemy czego chcemy?
a jesli nie wiemy w jakim stopniu jestesmy niezaspokojeni?
czego ma dotyczyc owo zaspokojenie?
naszych pragnien
jakich?
do czego sluza? pragnienia?

Garadiel

niewiedza... moja niewiedza nie polega na nieznajomosci wlasnych potrzeb czy ciagot.
moja niewiedza polega na nieznajomosci pewnych zagadnien niekoniecznie zwiazanych z ludzmi i ich charakterami.
a tak poza tym Ty jako jedyna zdaje sie ze wiesz czego tak naprawde chcesz i dlaczego.

Plagiat

Czy wiem czego chce?.. napewno poznac siebie i dazyc do uzyskania zyciowej satysfakcji.... mysle, z podswiadomie kazdy do tego dazy.. moze po prostu pozniej to do niego dociera...cel jednak realizuje kazdego dnia:).. w mniejszym badz wiekszym stopniu... wie o tym, lub nie:P... :)

Garadiel

niestety sa tez i tacy ludzie ktorzy zyja bez idei bez pomyslu bez celu i bez jakiejkolwiek przyczyny.
po prostu sa.
zrobiono im zart i tak juz zostalo.

Zart?

Nazywasz to zartem?... masz racje, to jest komiczne... a przy tym groteskwe i przejaskrawione:P...

Garadiel

ja bym to nazwal Tragedia
bo kto by chcial zyc bez przyczyny i bez powodu
tylko powodowany zartem otoczenia, rodzicow, ktorzy pozniej sie wyrzekaja dziecka, i rosnie taki delikwent, ma male szanse wyjscia na ludzi...
ale jednak niektorym ise to udaje.
takich podziwiam

Tragedia...

Lecz czy ta tragedia ma glownego bohatera?..czy istnieje osoba odzucona przez wszystkich i wszystko?..na czym w takim razie oparla swoj filar zycia?....co ja motywuje?...czy sama sila charakteru wystarczy?... niesadze...

Garadiel

niektorym wystarcza. niektorzy tylko dlatego zyja. a niektorzy tylko dlatego umieraja ze im tej sily nie starczylo. albo popadaja w nalogi. narkomania alkoholizm. w koncu taki czlowiek umiera, ale nie wie ze umarl na brak milosci

milosc...

Lecz czy brak milosci nie byl na wlasne zyczenie?..czy nie zbyt wczesnie sie poddal?... o wszysto trzeba w zyciu walczyc... tym bardziej o tak potezne uczucie:))...

Garadiel

ja jak zwykle odwroce kota ogonem.
dlaczego on ma walczyc? skoro go odrzucono? skoro zostal wyrzucony na smietnik, zostal polozony wsrod odpadkow spoleczenstwa? jak? dlaczego?
takie pytania by sie w tym czlowieku rodzily.

Plagiat

A dalczego ma nie walczyc?... oczywiscie, ze latwiej pozostac biernym...ale czy warto godzic sie z niesprawiedliwoscia tego swaita?...akceptowac ja i wspierac?.. ukazac wszystkim swoja slabosc i uleglosc?.. zszarzec na wlasne zyczenie?

Garadiel

napisalem ze takie pytania by w takim czlowieku tkwili
a sila jego charakteru by sie ujawnila w jego dalszym postepowaniu.
zamierzeniem takiego czlowieka powinno byc: ustatkowac sie zalozyc rodzine miec dzieci i milosc

niestety wiekszosc z ludzi tak nie robi nie mysli
znow uogolniam

~Garadiel~

Uogolniasz...ale masz racje.. wiekszosc ludzi nie mysli;)))... pozytywnie oczywiscie:)

Garadiel

no a czy my myslimy?

Plagiat

Hehe..o takich rzeczach publicznie nie wypada mowic;)...

Garadiel

a o czym ty myslisz ze nie wypada o tym mowic?

Archaiczność

Ludzie sa dzis podobni jak odbitki ksero. Glupota chodzi parami. Tylko ja gdzies sam sie wlóczę po obrzeżach miasta i zastanawiam się czyżbym był ostatnim neandertalczykiem? Czy nikogo nie interesuje to co mnie, czy naprawdę nikt nie czyta tych co ja książek, czy w ogóle ktoś coś czyta. Wchodzę na chata o kulturze, a tam nie wiedzą kto to jest Knut Hamsun.

:-(

Tu jest za dużo myślicieli weźcie zapiszcie się do kółka różańcowego albo znjdźcie se jakieś dziewczyny.

Marzan

pewnie czyta, ale nie ma czasu ani okazji, aby tego dowieść. Przelotnie wpisując sie w niskie stany rzeczywistości.

7SK

Nie zapomna o Tobie, no co Ty ! Ciebie sie nie da zapomniec :))) Tyle wesolosci i optymizmu wnosisz do HP :))) Ja Cie nie zapomne :))) Bardzo mi sie podoba wiekszosc twoich qponow. Tak 3maj :)))

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (391 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Biżuteria jako prezent? (45 odpowiedzi)

Hej, szukam prezentu dla koleżanki i widziałam ostatnio w sieci firmę, która robi dość unikatową...

Klimatyzacja w biurze (71 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

do góry