Odpowiadasz na:

Re: szybkie, domowe obiady tradycyjne

A co jest dziwnego w tuńczyku, halibucie czy zapiekance? Albo krewetkach z biedronki?;)
Akurat zapiekankę to można łatwo zrobić dzień wcześniej - ugotować makaron/ziemniaki, podsmażyć mięso... rozwiń

A co jest dziwnego w tuńczyku, halibucie czy zapiekance? Albo krewetkach z biedronki?;)
Akurat zapiekankę to można łatwo zrobić dzień wcześniej - ugotować makaron/ziemniaki, podsmażyć mięso czy inny farsz i następnego dnia tylko posypać serem i do piekarnika na 15 minut
To samo z tuńczykiem - podsmażyć cebulę, dodać puszkę tuńczyka, przecier pomidorowy, w międzyczasie ugotować makaron, doprawić i gotowe:)
Czym jest dla ciebie domowy obiad? Schabowy z ziemniakami?
Ja w tygodniu też nie robię obiadów, które wymagają stania przy garach, bo nie mam czasu (ani ochoty, pracuję w restauracji i dość mam tego w pracy;) ale pieczona ryba to nie jest żadne udziwnienie, wręcz bardzo szybki i prosty obiad - wieczorem dzien wczesniej przygotowuje rybe (przyprawiam, oprawiam;) a po pracy wkladam do piekarnika/parowaru i za 20 minut jest gotowa. Przez te 20 minut zdaze wypakowac zakupy, ogarnac balagan ktory zawsze zostaje, jak sie rano wszyscy spiesza, wyczyscic syna po przedszkolu:)
Czesto robie (wlasciwie zawsze) wieczorem rzeczy typu gotowanie makaronu/ryzu/przygotowanie miesa czy ryby, tak, zeby po pracy obiad byl gotowy w max. 20 minut.
Nie ukrecam golabkow, ciasta na pierogi czy nie pieke miesa godzine:)

zobacz wątek
11 lat temu
~koza

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry