Widok

tabletki przecikwo laktacji

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny pomóżcie! co się robi aby nie mieć pokarmu?
Jakie tabletki się zażywa?

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Są piguły na zatrzymanie pokarmu ale pewnie na receptę także zapytaj się lekarza najlepiej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
i ja to wiem ze sa na recepte ale każdy przepisuje Bromergon a nie każdemu jest dobrze po nich.
Może macie sprawdzone metody ?

p.s wywiad robie dla koleżanki z pracy, siedzi i płacze przez swoje obolałe piersi. A synek nie chce cycka i juz:(

image
A-cha, niech koleżanka kupi laktotor, tylko dobry - np. MENDELA i ściąga pokarm i podaje maluszkowi. Bezsensu hamować laktację, przecież mleczko matki jest najzdrowsze. Ściągnięte mleczko może podawać z butelki.

A w ogóle to nie wiem czemu u nas nie są rozpowszechnione kapturki silikonowe na piersi, ja karmię maluszka przez te kapturki i naprawdę nie ma zadnego problemu z obolałymi piersiami czy pogryzionymi sutkami.Można je dostać np. na allegro, firmy AVENT

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
picie szalwi

image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
iwona a ty jeszcze nierozpakowana?:)

image
Z domowych sposobów na ulgę przy obolałych piersiach mogę polecić ciepły prysznic+delikatny masaż lub okłady ciepłą pieluchą, lub niech troszkę odciągnie ale nie za dużo żeby jej nie pobudzić za mocno.
a no jeszcze nie:)

image

a ja słyszałam żeby sobie kapustę świerzą w stanik wkłądać ... to zatrzymuje laktację i łagodzi ból .... tak słyszałam tylko, nie śmiać sie :DDDD

papilio1@op.pl
tokio nie ma co sie smiać.
lecz kapusta działa przeciwbólowo. Jak Cie boli np kolanko czy głowa możesz sobie wziąć liść kapusty najlepiej jeszcze ją skropić ciepła wodą i tłuczkiem potraktować by puściła soki.

image
oo, no to się nie wygłupiłam :PPP a już myślalam, ze to takie babcine gusła :)

papilio1@op.pl
w przypadku nawału pokarmowego kapustą okłada sie piersi ale najpierw liście wkładasz do zamrażalnika,potem tłuczkiem traktujesz żeby soki puściła i przykładasz,ma właściwości wyciągające,albo włóż do zamrażalnika pieluchę tetrową i przyłóż do piersi lub cokolwiek innego np mrożonka ale owinieta w pieluchę,najkrócej walka z nawałem pokarmowym trwa 12 h ale to w przypadku kiedy zadziałasz od razu:( na gorączkę paracetamol ,jesli nie pomoże to pylargina,pij szałwię,przykładaj małego,jak nie chce ssać kup kapturek bo może Twoje piersi są teraz tak duże że nie ma jak chwycić,ewentualnie działaj laktatorem,chociaż odrobinę zciągnij i cycka dawaj małemu i POWODZENIA:)

image
cytuję rady z książki pt"Będziemy rodzicami" Sandy Jones Marcie Jones

Osobiście tych metod nie stosowałam więc nie wiem jak jest z ich skutecznością

Okłady z lodu nie dłużej jednak jak 15 minut pozostawienie lodu na dłużej grozi nasileniem obrzęku,następny okład możesz zrobić nie wcześniej jak po 45 minutach

noś biustonosz ,nie zdejmuj go nawet do snu,najlepszy jest elastyczny sportowy a najgorszy z rusztowaniem z drutu,

unikaj ekspozycji na ciepło, biorąc prysznic stój tyłem do strumienia wody

stosuj okłady z liści kapust,mają działanie przeciwzapalne

nie wyciskaj ani nie ściągaj mleka oba te bodźce pobudzają laktację

obandażuj piersi na jedną lub dwie doby

nie stosuj leków hamujących laktację, nie przewyższają one skutecznością metod naturalnych a jednocześnie mają wiele działań niepożądanych
Boże tylko nie bandażuj piersi!!!wczoraj nas położna przed tym przestrzegała,to najgorsza przedpotopowa metoda po której może ci zostać wstręt do karmienia na wieki!!!! i zciagać można ale tak jak pisałam - dosłownie odrobinę żeby tylko mały mógł chwycić pierś,

image
Gabi25 napisał(a):

> Boże tylko nie bandażuj piersi!!!wczoraj nas położna przed tym
> przestrzegała,to najgorsza przedpotopowa metoda po której może
> ci zostać wstręt do karmienia na wieki!!!! i zciagać można ale
> tak jak pisałam - dosłownie odrobinę żeby tylko mały mógł
> chwycić pierś,
>
>
jak wspomniałam są to cytaty z książki rok wydania 2006
Jeżeli kolezanka źle sie czuje po Bromkach, to są dwa lepsze leki: Norprolac i Doxepin.

Jest też ziołowy lek Herbapolu zdaje się, Castagnus - też na zmniejszenie poziomu prolaktyny.

Przy braniu tych leków nie wolno przystawiać dziecka do piersi, oczywiście.

A powyżej wklejone rady dotyczące staników na obolałe piersi - do kosza :) Nic lepiej nie utrzyma piersi, niz dobry stanik z fiszbinami. Ale jak się nosi jak Amerykanki - 85D zamiast 70H, to fiszbiny włażą na piersi i wierzę, że gniotą.

Jeżeli kapusta - działa!!!! to rozbić ale drewnianym tłuczkiem lub plastikiem( rączką od noża jeżeli nie macie drewna), kontakt z metalem zabija potrzebne enzymy w soku .
Mi pomagał cieplutki prysznic .
Ale każdy musi wyprobować na sobie.
a ja mam inny problem :( mi mój lekarz nie chce dac tabletek na powstrzymanie laktacji :( a małej nie karmie od 10 miesiecy;/

Rabnęłam się, nie wiem, skąd mi się wziął Doxepin (lek przeciwlękowy, hehe). Miało być Dostinex :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Gdzie się fajnie ubrać w rozmiarze xxl? :-( (47 odpowiedzi)

Mam dwoje dzieci. Przed drugą ciążą mocno przytyłam. Teraz młodsze dziecko ma prawie 6 miesięcy....

do góry