Widok

tak, mieszkam w szeregowcu

tak, mieszkam w jednym z wielu szeregowców, zwanym przez część mieszkanców kurnikiem, jamnikiem, falowcem lub co straszne oświęcimiem. Co zauważam, a co smutne; coraz cześciej dzielenie na tych co mieszkają w domach wolnostojacych, ew. bliznikach oraz tych co w zabudowie szeregowej. ci sa gorsi. gorzej, ze dzieci w szkole miedzy soba wymieniaja uwagi kto/skąd i z tego budują dalszą narracje. 2 dni temu slyszlam w sklepie mniej wiecej tak: I jak byłas u niej? bylam- odpowiada dziecko. I jak tam jest, ładnie mają? tak, se, jeszcze remont- odpowiada dziecko. I dalej: najgorsze ze błoto, ciemno i syf jakis wokoł. jak można tak mieszkać (cytat prawie dokładny)- mowi mała księżniczka. I dalej dokładnie: "my to mamy pieknie. i dobrze że sami mieszkamy"
Mama tylko krótko; To prawda. I mam też wrazenie ze jakis ciemnogród do nas sie zjezdza.
Jezu, jak tak można. co to za dzielenie na takich i owakich (ze wzgledu na rodzaj budynku). czy na prawde jestem gorsza ze mieszkam w baraku? przykro najbardziej ze rzeczywiscie juz do przestrzeni publicznej przedostaje sie komunikat Banino szeregowe i Banino wolnostojące. szkoda i zal. działamy przeciw sobie
popieram tę opinię 56 nie zgadzam się z tą opinią 2

A w mojej rodzinie są osoby mieszkające w falowcu tym na Przymorzu i bardzo im się tam dobrze żyje. My mieszkamy w wolnostojącym w Baninie. Jak się te szeregi budowały to z daleka wyglądało to może jak falowiec, długaśne ale z bliska to już spoko. Nigdy jednak nie myślałam czy mówiłam, że tam gorsi mieszkają czy coś. I tak lepiej niż w bloku, a wolnostojące w Baninie to też majątek raczej nie kosztują, nasz był w cenie mieszkania w kredycie i bogaczami nie jesteśmy. Nie rozumiem takich ludzi co to, leczenie kompleksów chyba?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ktoś tę ziemię deweloperom sprzedał. Pieniądze fajne, ale już szeregi nie? Trzeba było ziemię uprawiać to Banino byłoby nadal wioską. Ja osobiście cieszę, że z rozwoju Banina bo dużo fajnych ludzi wprowadziło się. Teraz w lesie mnóstwo kijkarzy, biegaczy, sympatycznych spacerowiczów. Wcześniej "starzy" mieszkańcy (niektórzy robią to nadal) traktowali las jak wysypisko śmieci.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

takie polskie katolskie podkarpackie..zawiść..i gojenie innych...takie to pisiorskie
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 7

Lepiej być od niemieckich złodziej którzy obkradli państwo Polskie do cna przez 8 lat rządów,wszystko wysprzedali,zrobili Amber Gold, obiecali zielona wyspę dla Polaków i ponad 2 miliony Polaków wyjechało na zielone wyspy i najlepiej nadawać na własne państwo do Komisji Europejskiej i być za sankcjami dla Polski i Polaków
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 24

Dzk. Tu nic nie zdziałasz. Większość banino to Peowskie lgbt
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11

Do psychiatryozna udać się bez skierowania - pilna wizyta jest konieczna. Paranoje oznacza wyleczyć
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dzk. Może niech ojciec dyrektor odda kasę z cegiełek na Stocznię Gdańską.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

lepsze poeowskie lgbt tolerancyjne i otwarte niż pisowski ciemnogród
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 9

Człowieku o czym ty piszesz do mnie gdyby nie zmiana rządu to stocznia by upadła tak jak prawie udało się doprowadzić stocznie Szczecińską bo tak wasz tusk chciał dla interesów Niemiec i później dostawał ordery niemieckich zbrodniarzy ss. Wogóle z wami nie ma co rozmawiać na takie tematy bo wy żyjecie w swoim świecie na szczęście już tacy ludzie o takich poglądach jak wy nie dojdziecie do władzy, wyginiecie jak dinozaury i leczcie się na nogi bo na głowę za późno:-) Pozdrawiam prawdziwych Polaków :-)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 17

a kto by chciał z tobą rozmawiać...HA HA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ja mieszkam w domu jednorodzinym i co prawda jestem przerażony tym, że zczęto bydować szeregowce, gdyż jak się wprowadzałem to zapewniano mnie o tym, że będą tylko jednorodzinne lub bliźniaki. Już teraz wyjeżdżam o ponad godzinę wcześniej niż 15 lat temu do pracy. Nie mam jednak pretensji do tych co kupują tańsze mieszkania w szeregowcach. Jak jest okazja mieszkać taniej to czemu nie skorzystać. Winna jest gmina, bo daje zgodę na taką zabudowę. Wszystkich nowych mieszkańców witam serdecznie. I nie przejmujcie tymi panciami. Zauważam, że te pancie do kościoła nie chodzą , nie pracują bo mąż dobrze zarabia i zajmują się plotkowaniem. Wsyd.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja chodzę.wsyd
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

A moja córka wróciła ze szkoły i powiedziała, że koledzy się śmieją, że mieszka razem z babcią (mieszka na parterze), że rodzice nie mieli kasy aby wybudować nowy dom. Takie straszne czasy...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szok
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

do kościoła właśnie chodzą...i tam wypierają im mózgi...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

DZk co ty piszesz? Jakie ty masz pojecie o stoczniach? Chyba takie jakie zbaczysz w wiadomosciach prezesa tvp...Czy Ty wiesz, ze stocznia Nauta za rzadow PIS powiekszyla dlug prawie do 1 mld zl. A w stoczni szczecinskiej nic sie nie dzieje...Wierzysz w propagande telewizji a nie masz pojecia o realiach. W Naucie powinno byc teraz lepiej, ale tylko dlatego, ze wrocila stara obsada a odeszla z nadania partyjnego...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Po prostu w d*pie te dzieci były i g*wno widziały. Ich światopogląd jest niebywale ograniczony, za co odpowiedzialni są ich rodzice.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

biedaki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie..coraz więcej peymitywow z Podkarpacia..i nam wioska zeszła na psy...jak trzeba mieć nagrane by tak dzielić ludzi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

jak to mówią chłop ze wsi wyjdzie , ale wioska z chłopa nie koniecznie . Wielcy państwo na włościach , tylko zakompleksieni ludzie łechtają w ten sposób swoje ego .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (17 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry