Widok

tak, mieszkam w szeregowcu

tak, mieszkam w jednym z wielu szeregowców, zwanym przez część mieszkanców kurnikiem, jamnikiem, falowcem lub co straszne oświęcimiem. Co zauważam, a co smutne; coraz cześciej dzielenie na tych co mieszkają w domach wolnostojacych, ew. bliznikach oraz tych co w zabudowie szeregowej. ci sa gorsi. gorzej, ze dzieci w szkole miedzy soba wymieniaja uwagi kto/skąd i z tego budują dalszą narracje. 2 dni temu slyszlam w sklepie mniej wiecej tak: I jak byłas u niej? bylam- odpowiada dziecko. I jak tam jest, ładnie mają? tak, se, jeszcze remont- odpowiada dziecko. I dalej: najgorsze ze błoto, ciemno i syf jakis wokoł. jak można tak mieszkać (cytat prawie dokładny)- mowi mała księżniczka. I dalej dokładnie: "my to mamy pieknie. i dobrze że sami mieszkamy"
Mama tylko krótko; To prawda. I mam też wrazenie ze jakis ciemnogród do nas sie zjezdza.
Jezu, jak tak można. co to za dzielenie na takich i owakich (ze wzgledu na rodzaj budynku). czy na prawde jestem gorsza ze mieszkam w baraku? przykro najbardziej ze rzeczywiscie juz do przestrzeni publicznej przedostaje sie komunikat Banino szeregowe i Banino wolnostojące. szkoda i zal. działamy przeciw sobie
popieram tę opinię 56 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przeprowadziłam się do szeregówki z bloku. I to do tej najgorszej, patrząc po komentarzach, bo środkowy budynek. Nie rozumiem porównań do bloku. W domach wolnostojących również ludzie imprezują czy grillują, też dzieci biegają. Dla porównania po drugiej stronie płotu mam same domy wolnostojące. I szczerze? Bardziej mi tamci ludzie przeszkadzają niż sąsiedzi zza ściany. Płot mamy wysoki. Zdecydowaliśmy się na płot lamelowy ( który kupowaliśmy 2 lata temu w Leroy Merlin). Miałam pewne wątpliwości, bo zastanawiałąm się jak wytrzyma ten czas. Jednak jestem zadowolona bo wygląda nadal bardzo dobrze.

Nic nie widać, chyba że zaglądasz górnego okna. Dom mamy 120m2, ogródek mały ale na nasze potrzeby spokojnie wystarcza. Dzieci mają gdzie wyjść i spokojnie mogę ich doglądać nawet robiąc obiad. Tak naprawdę nigdy nie wiesz na jakich sąsiadów trafisz, więc tu nie ma co się wypowiadać. Ja jestem mega zadowolona. Na działkę nas nie było stać, nie mówiąc o budowie. W życiu bym już do bloku nie wróciła.
image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

A jak z prywatnośćią? Czy nie macie z tym problemu? Jak się odgrodziliście od sąsiadów?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

obyś Ty miał taki dom jak rolnicy. Nikt tu eternitu na dachu nie ma. Wsie pomyliłeś
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgłoś się do niego ,że chętnie się zaopiekujesz jego finansami i inwestycjami. Widły ma pewnie pod ręką
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rolnik sprzedał działki a na dachu nadal ma eternit i pali w weglowym piecu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

moHerowej chyba

Straszne jest to kto wyrośnie z tych dzieci i jakie społeczeństwo będziemy mieć za 15lat...polska to grajdołek nienawiści ale widzę że to tylko początek wojenki polsko polskiej.... Jakoś w Niemczech nie ma takich problemów, znam z autopsji jak wygląda to w wielokulturowym przedszkolu i jest spoko. Ale polski grajdołek słucha kłamstw z tv i partii mocherowej
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

jak to mówią chłop ze wsi wyjdzie , ale wioska z chłopa nie koniecznie . Wielcy państwo na włościach , tylko zakompleksieni ludzie łechtają w ten sposób swoje ego .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

dokładnie..coraz więcej peymitywow z Podkarpacia..i nam wioska zeszła na psy...jak trzeba mieć nagrane by tak dzielić ludzi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

biedaki

Po prostu w d*pie te dzieci były i g*wno widziały. Ich światopogląd jest niebywale ograniczony, za co odpowiedzialni są ich rodzice.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

DZk co ty piszesz? Jakie ty masz pojecie o stoczniach? Chyba takie jakie zbaczysz w wiadomosciach prezesa tvp...Czy Ty wiesz, ze stocznia Nauta za rzadow PIS powiekszyla dlug prawie do 1 mld zl. A w stoczni szczecinskiej nic sie nie dzieje...Wierzysz w propagande telewizji a nie masz pojecia o realiach. W Naucie powinno byc teraz lepiej, ale tylko dlatego, ze wrocila stara obsada a odeszla z nadania partyjnego...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

do kościoła właśnie chodzą...i tam wypierają im mózgi...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Szok
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A moja córka wróciła ze szkoły i powiedziała, że koledzy się śmieją, że mieszka razem z babcią (mieszka na parterze), że rodzice nie mieli kasy aby wybudować nowy dom. Takie straszne czasy...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja chodzę.wsyd
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mieszkam w domu jednorodzinym i co prawda jestem przerażony tym, że zczęto bydować szeregowce, gdyż jak się wprowadzałem to zapewniano mnie o tym, że będą tylko jednorodzinne lub bliźniaki. Już teraz wyjeżdżam o ponad godzinę wcześniej niż 15 lat temu do pracy. Nie mam jednak pretensji do tych co kupują tańsze mieszkania w szeregowcach. Jak jest okazja mieszkać taniej to czemu nie skorzystać. Winna jest gmina, bo daje zgodę na taką zabudowę. Wszystkich nowych mieszkańców witam serdecznie. I nie przejmujcie tymi panciami. Zauważam, że te pancie do kościoła nie chodzą , nie pracują bo mąż dobrze zarabia i zajmują się plotkowaniem. Wsyd.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

a kto by chciał z tobą rozmawiać...HA HA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Człowieku o czym ty piszesz do mnie gdyby nie zmiana rządu to stocznia by upadła tak jak prawie udało się doprowadzić stocznie Szczecińską bo tak wasz tusk chciał dla interesów Niemiec i później dostawał ordery niemieckich zbrodniarzy ss. Wogóle z wami nie ma co rozmawiać na takie tematy bo wy żyjecie w swoim świecie na szczęście już tacy ludzie o takich poglądach jak wy nie dojdziecie do władzy, wyginiecie jak dinozaury i leczcie się na nogi bo na głowę za późno:-) Pozdrawiam prawdziwych Polaków :-)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 17

lepsze poeowskie lgbt tolerancyjne i otwarte niż pisowski ciemnogród
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 9

Inne tematy z forum Banino

Taras z desek kompozytowych - (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma taras z desek kompozytowych? Polecacie jakieś konkretne firmy? Jak deski się...

Szkoła i rodzice (22 odpowiedzi)

Jest parking przy szkole ale nie trzeba zastawić całą Tuchomską bo oszołomy nie myślą .

fotowoltaika (185 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

do góry