Widok

tanie odbitki zdjęć cyfrowych

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kto wie gdzie można zrobić odbitki fotek z cyfrówki i za ile :-) ?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Za ile to dokładnie nie pamiętam, ale wiem że najtańcze odbitki z cyfrówki są w Media Markt:)
Pozdrawiam
najtaniej przez internet-np. na stonie mszopu mbanku albo foto lab :-)
Witch ja bym nie ryzykował, z tanich źródeł zdjęcia na ogól wychodzą brzydko, mają przeklamane kolory (takie wyblakłe) zastanów się
no właśnie czerwcowa - też się zastanawiam nad medią ;) bo oni tam mają taką durnowatą maszynę, która ponoć trzepie fotki jak leci ;) nikt nie patrzy na ustawienia. tyle fotek - trzeba będzie jednak chociaż ze 40 wywołac he he he ;)

co do fotek to szukam i niucham - nie wiecie jakie są mniej więcej ceny?

wIDZIAŁAM ZDJĘCIA Z mEDIA SĄ BRZYDNIE WŁAŚNIE TAKIE POZBAWIONE KOLORÓW,
a ja proponuje foto w ETC na Zaspie-zawsze bylam zadowolona to zalezy od formatu ale nie kosztuje wiecej niz 1zl-nie chce sklamac ale ostatnio za format 10:13 placilam 0,79.
Wchodzi sie tam z boku po lewej stronie glownego wejscia
aha dodam jeszcze ze w ETC-foto mozesz odebrac odbitki w ciągu jednego dnia!-czasme to trwa kilka godzinek.
Heja,
my wywolujemy zawsze (a ostatnio ponad 500 sztuk) na przeciwko Wielkiego Mlyna. Tam jest sklep Canona i wywoluja teraz w promocji za 39 gr jesli masz wiecej niz 70 zdjec. My tam wywolujemy juz od ponad 2 lat i zawsze jestemy zadowoleni.
Pozdrawiamy :)
Ostatnio "obiło mi sie o oczy" 0,59zł/szt za zdjecie w firmacie 10x15 "bez opisu", ale co to za problem zgrać na płytke to co sie chce. Ponadto można im wysłać mailem wtedy też kosztują 0,59 zł/szt. ja robiłam tam zdjecia do paszportu i dyplomu i jestem zadowolona.
Kiedys robiłam odbitki w galerii "REALA" pamietam, że nie było drogo, a i jakość była zadowalająca.
Pozdrawiam
Witch jak chcesz mieć super zdjęcia to polecam wywołanie zdjęć w Kodaku! Ja zawsze wywołuję w Kodaku w Empiku na Świętojańskiej i zawsze jestem b.zadowolona i z kolorów i z cen ... POLECAM!

Aro :) a to zdjęcia z cyfry na cd-ku? czy z kliszy, bo aż mi się wierzyć nie chce, że tak tanio......!

Witch odradzam ci wszelkiego rodzaju masowe laby w stylu, ETS, Media Market, Rossman itp, cena może i atrakcyjna ale odbitki robione są na bardzo złej jakosci papierach "No NAME" - Made in Peru...albo jeszcze dalej:) Takie odbitki po roku zblakną, stracą kolory. Nie warto jezeli to ma byc pamiątka na długie lata to warto zapłacic troszke więcej ależeby wywołali na dobrych papierach.

B&W - raczej postarajcie się coś DORADZIĆ :-) jako fotografowie może coś wiecie na temat masowego wywoływanka - a może macie opinię dot. firmy ANKARA?

tak mamy jeden z lepszych labów w trojmieście:)) Dobry sprzęt , fachowa obsługa.

Ja również polecam Empikfoto Kodaka - w przypadku zdjęć cyfrowych istnieje usługa online (strona empikfoto.pl) - wysyłasz swoje zdjęcia z domu za pomocą specjalnej aplikacji i odbierasz je w najbliższym punkcie Empikfoto - w Gdańsku w Megastore na Podwalu albo na Długim Targu - systaem sam podpowiada, określa termin odbioru i całkowity koszt. Przy zamówieniu powyżej 50 szt. zdjęć koszt jednej odbitki to 59 groszy. Jakość jest rewelacyjna w porównaniu do tańszych masówek (w Fotojokerze powyżej 70 szt. płaci się 39 groszy, ale jakość nędzna).
Wywoływałam 280 zdjęć z wycieczki - wyszły pięknie, oddawały wiernie kolory i nie żałowałam tych 20 groszy więcej...
Cena Empikowa obowiązuje drogą internetową, normalnie to chyba 89 groszy.

Super Andromeda dzięki za pomysł zawsze to nie wychodząc z domku mozna złożyc zamówienie i tylko odebrać osobiście - super! A powiedź za jednym razem wysyłasz zdjęcia tym systemem Java - jeszcze się nie wczytałam w stronę ale zauważyłam że jest tam zakładka że w html można wysłać do 20 zdjęć. Kurcze mam nadzieje że sobie poradze :/

..tak jedynym minusem o którym mało kto wie jest to że podczas wywyłania programem zdjęć , zmniejsza on automatycznie ich rozdzielczość tak aby mniej zajmowały, w pole idzie więć ostrość i szczegoły...fakt w 99% dla laika nie widac tego na odbitce 10x15. Zastanawialiście się ile czasu zajeło by wysłanie takim programem zdjeć do labu w dużej orginalnej ( czytaj: najlepszej ) rozdzielczości? Przykładowo: wysyłamy 50 zdjęć - jakość dobrego zdjęcia wacha się od 3 do nawet 7 mega. czyli mamy jakies 200 mega do przesłania ( w uproszczeniu ) przy szybkościach większości łączy to jakies 3-4 godziny przesyłania.....

ba!! no właśnie się zastanawiałam :-) !!!! moja fotki mają przeważnie po 2-3 Mega .... i chyba 200 się nie da przepchnąć ;) ha ha ha!!!!
chociaż, rzeczywiście - wrzucenie fotek na serwer zwykle trwa dość długo!
a w takiej malutkiej rozdzielczości wywoływać zdjęcia i na małym formacie, to żadna frajda ;-)

b&w czy wywołujecie swoje fotki sami czy w jakimś fajnym zakładzie?
(oprócz ankary?)

Witch ja również polecam ankare i z tego co wiem to wczoraj mieli jakąś mega promocje - odbitkę 10X15 po chyba 32 grosze. Sprawdż - może jeszcze planują na dniach podobną promocje!

Aguszka :)
do góry