Widok

fotelik CYBEX PALLAS - opinie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś używa? Jakie są Wasze opinie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
używam-polecam:)

image
Miałam dylemat miedzy tym a maxi-cosi tobi ale sprzedawca szybko mnie przekonał cybex 9-36 niby fajnie bo na dlugo wystarczy Tobi 9-25 na mniej ale wyobraz sobie jak bedzie wygladal ten fotelik po 4 latach?oczywiscie uwzgledniajac to iz dziecko bedzie w aucie piło, jadlo itd,poza tym za kazdym razem musisz przeplatać pasami głownymi od siedzienia a w Tobim siedzienie mocujesz jeden raz a po tem tylko pasami ktore sa wew fotelika...oczywiscie wybor nalezy do Ciebie
mocowanie jest bardzo łatwe więc z tym akurat nie ma problemu, tapicerkę się łatwo zdejmuje do prania, ale kwestia bezpieczeństwa jest tu najważniejsza i Cybex razem z Kiddy są w czołówce.

image
własnie ważne są dla mnie wyniki testów, dlatego rozważam ten fotelik.
Nie muszę go używać 4 lata;-) zamierzam zmienić na jakiś z isofixem jak sie dorobie isofixu...

A o co chodzi z tym przeplataniem pasów za każdym razem? Fotelik nie jest pasami zamontowany na stałe?
a widzę Tobi też ma dobre wyniki od 2009 roku
fotelik montuje się tak:

http://www.youtube.com/watch?v=7FZivuedyLI

image
oceny jednak ma dużo lepsze :

2010 CybeX Pallas 9-36 kg 4 4 5 4 4

2009 Maxi-Cosi Tobi (2009) 9-18 kg 4 4 4 4 3

image
jeszcze ktos uzywa? zwlaszcza w I grupie?
KR, ale w sumie trzeba brać pod uwagę bezpieczeństwo, a to na tym samym poziomie, reszta mniej ważna. :)
Podjedź do MiJ i przymierz dziecko do fotelika, u mnie nie sprawdził się. Osłona ta która jest zamiast pasa, zakryła dziecko za bardzo
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
na pewno podejde do Mij :-) i też pomyślalam, że ta osłona może zakryć małe dziecko.
Chyba jednak skieruję poszukiwania w strone fotelików montowanych tyłem...
Ami dość wysoka chyba jest bo jej nie zakryło:) u mnie fotelik tyłem odpadał bo ja muszę małą widzieć :) mnie przekonały crush testy gdzie jest pokazane jak przy fotelikach pasowych dziecku uszkadzają się kręgi szyjne:(

image
mi wlasnie cybex pallas nie podpasowal, bo mloda nie cierpi miec nic na kolanach w samochodzie, ma miec przestrzen...i powodowalo jej ze nie miala swobody i to jej przeszkadzalo...aha moja jest dosc duza i niestety musialam ja posadzic z tyl za pasazerem, bo maz jak przesunie siedzenie to jej nozki przygniatal...
mamy maxi cosi axiss, ale jest do 18kg i tak
image

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

do góry