Widok

fotelik CYBEX PALLAS - opinie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś używa? Jakie są Wasze opinie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
używam-polecam:)

image
Miałam dylemat miedzy tym a maxi-cosi tobi ale sprzedawca szybko mnie przekonał cybex 9-36 niby fajnie bo na dlugo wystarczy Tobi 9-25 na mniej ale wyobraz sobie jak bedzie wygladal ten fotelik po 4 latach?oczywiscie uwzgledniajac to iz dziecko bedzie w aucie piło, jadlo itd,poza tym za kazdym razem musisz przeplatać pasami głownymi od siedzienia a w Tobim siedzienie mocujesz jeden raz a po tem tylko pasami ktore sa wew fotelika...oczywiscie wybor nalezy do Ciebie
mocowanie jest bardzo łatwe więc z tym akurat nie ma problemu, tapicerkę się łatwo zdejmuje do prania, ale kwestia bezpieczeństwa jest tu najważniejsza i Cybex razem z Kiddy są w czołówce.

image
własnie ważne są dla mnie wyniki testów, dlatego rozważam ten fotelik.
Nie muszę go używać 4 lata;-) zamierzam zmienić na jakiś z isofixem jak sie dorobie isofixu...

A o co chodzi z tym przeplataniem pasów za każdym razem? Fotelik nie jest pasami zamontowany na stałe?
a widzę Tobi też ma dobre wyniki od 2009 roku
fotelik montuje się tak:

http://www.youtube.com/watch?v=7FZivuedyLI

image
oceny jednak ma dużo lepsze :

2010 CybeX Pallas 9-36 kg 4 4 5 4 4

2009 Maxi-Cosi Tobi (2009) 9-18 kg 4 4 4 4 3

image
jeszcze ktos uzywa? zwlaszcza w I grupie?
KR, ale w sumie trzeba brać pod uwagę bezpieczeństwo, a to na tym samym poziomie, reszta mniej ważna. :)
Podjedź do MiJ i przymierz dziecko do fotelika, u mnie nie sprawdził się. Osłona ta która jest zamiast pasa, zakryła dziecko za bardzo
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
na pewno podejde do Mij :-) i też pomyślalam, że ta osłona może zakryć małe dziecko.
Chyba jednak skieruję poszukiwania w strone fotelików montowanych tyłem...
Ami dość wysoka chyba jest bo jej nie zakryło:) u mnie fotelik tyłem odpadał bo ja muszę małą widzieć :) mnie przekonały crush testy gdzie jest pokazane jak przy fotelikach pasowych dziecku uszkadzają się kręgi szyjne:(

image
mi wlasnie cybex pallas nie podpasowal, bo mloda nie cierpi miec nic na kolanach w samochodzie, ma miec przestrzen...i powodowalo jej ze nie miala swobody i to jej przeszkadzalo...aha moja jest dosc duza i niestety musialam ja posadzic z tyl za pasazerem, bo maz jak przesunie siedzenie to jej nozki przygniatal...
mamy maxi cosi axiss, ale jest do 18kg i tak
image

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

nnt. doradca kredytowy - warto czy nie? (21 odpowiedzi)

Zastanawiamy się z mężem nad kupnem własnego M i w sumie nie wiem od czego zacząć. Czy warto iść...

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry