Widok

fotelik maxi cosi cabrio fix i city

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam,
czy wiecie moze jaka jest roznica miedzy tymi modelami fotelików?
z gory dzieki za info, sama nie wiem na jaki sie zdecydowac np od strony technicznej...

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cabrio ma chyba lepszą ocenę w testach niż citi (choć ja i tak zamówiłam citi, ale dostanę go dopiero pod koniec października).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
duża różnica w jakości wykończenia. Do póki nie wybrałam się do sklepu byłam nastawiona na citi, jednak po porównaniu na miejscu, wyszłam z cabrio. Fotelik super. Do tego, co najważniejsze, w tabelach bezpieczeństwa cabrio również zajmuje wyższe miejsce
image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cabrio jest bardziej zabudowany, głębszy.
Foteliki różnią się znacznie.
1.Przede wszystkim testy bezpieczeństwa Cabrio Fix są o niebo lepsze niż City.
2.Sama konstrukcja Cabrio fotelika jest oparta na nowszej technologii. Jest głębszy, szerszy, tapicerka uszyta z lepszych jakościowo materiałów.
3. Cabrio fix ma możliwość montowania z bazą, City niestety takie możliwości nie ma.

Różnica jest bardzo duża no ale i co za tym idzie cena też dużo wyższa. Ale z doświadczenia wiem że fotelik Cabrio Fix jest dużo łatwiej sprzedać nie tracąc na nim zbyt wiele kasy. Oczywiście jeśli fotelik jest zadbany.

Osobiście wybrałam fotelik Cabrio Fix na City bym się nie zdecydowała:)
image
image

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja wybrałam Citi - pierwszego fotelika używa się tylko kilka miesięcy, a różnica w cenie to ok 200zł, więc niemało. Faktycznie modeli Citi jest starszy i nie ma możliwości montowania z bazą (a ta niestety kosztuje drugie tyle co fotelik), ale ja na Citi nie narzekam.
Nie szukalam fotelika z baza, wiec mam nadzieje ze City sprawdzi sie w zupelnosci,dzis go zamowilam a w srode juz go bede miala:)
image
image
City jest chyba węższy i płytszy, wykonany z gorszych materiałów i dzieciaczki się w nim strasznie pocą.
image
o dziekuje za te wszystkie porównania, róznicy w cenie nie ma az takiej duzej, ale chyba wybiore ten cabrio fix, ze wzgledu chociazby na kolory :-) bazy i tak nie zamierzamy kupowac wiec to nie ma znaczenia akurat, ale ze jest z lepszych materiałow, bezpieczniejszy i wygodniejszy to juz jest wazne.
Dzieci pocą się w każdym. Jeszcze takiego cudu nie wymyślono...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale w niektórych pocą się mniej:) tak jak np w Maxi Cosi Cabrio Fix
image
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
nasz maluch nawet w cabrio fix w upalne dni był cały mokry. Teraz mamy chicco, niby z oddychającego materiału, który zapobiega poceniu się ale i tak mały się pocił. Foteliki są tak skonstruowane, dziecko w nim "obudowane", że jak jest gorąco to nie ma bata, żeby sie nie zgrzało. Co do tego, że różnica między fotelikami niewielka, a w cenie duża, to według mnie jeśli chodzi o bezpieczeństwo szkraba, to raczej ta różnica w cenie jest żadna.
image

Citi rzeczywiście jest wykonany z gorszych materiałów. Ale my zdecydowaliśmy się właśnie na niego ponieważ nie kupujemy bazy. Poza tym citi jest lżejszy od cabrio.
image image
Agusia! Jesli nie masz dobrych podstaw wiedzy o sprawach o których piszesz to prosze nie rob ludzom wody z mózgu!
Napisałaś "o niebo lepszy w testach bezpieczeństwa" różnica jest tylko 1 punkt. Czy wiesz jak podczas crash testów sa przyznawane punkty??? Jeśli brak Ci takiej wiedzy to nie strasz Mam różnica 1 punktu bo w tym przypadku ta różnica nie ma znaczenia. Przy różnicy 1 punktu większe znaczenie mieć będzie czy jedziesz BMW X5 czy fiatem panda!!!. Kolejna rzecz KONSTRUKCJA. Nie sugeruj sie datą konstrukcji. City sa produkowane już 10 lat i firma ich nie wycofała z produkcji ponieważ jest to bardzo dobra staranna konstrukcja na bazie której powstało Cabrio-FIX.
Następna sprawa to kryteria wyboru: 1. Bezpieczeństwo 2.Funkcjonalność 3. Estetyka. Największa różnica między City i CabrioFIX jest w funkcjonalności i mniejsza w estetyce. Generalnie na te kilka miesięcy dla Bobaska (w 95%przypadków) różnicy odczuwalnej nie bedzie. Róznica dla Tatusiów jesli chca mocować na isofix. Dla Mam kolory :)
pozd
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam się - my też kupiliśmy Citi. I byliśmy bardzo zadowoleni! Cabrio ma plastikowy daszek ale przecież nie będziecie ganiać z maluszkiem długo po deszczu - ten materiałowy wystarczał nawet na spory deszcz na krótki bieg do samochodu. A na słońce był super!Ciężar? Na początku to zaden problem ale na koniec używania ( u nas koło 11 miesiąca) to by była już olbrzymia różnica. My wybraliśmy citi ze względu na wygodę/bezpieczeństwo/stosunek obu i ceny. Dodatkowo zmieniliśmy samochód na bezpieczniejszy i z klimą :) Więc mały miał bezpieczniej i dużo się nie pocił :) no i wózek do nowego samochodu wchodził . Ja na początku chciałam taki z iso-fixem i kupić podstawę ale po kupnie samochodu zorientowałam się, że po prostu nas nie byłoby stać. Cena podstawy i fotelika razem jest powalająca - nie jestem pewna czy warto. Chyba producenci grają na naszych rodzicowych uczuciach i szantażują - jak zaoszczędzisz toś zły rodzic. Dobry rodzic ma dać im sporo kasy. Zastanawiające .. Ale jak kto ma furę kasy to czemu nie?
Cabrio, ma plastikowy daszek ??
Miałam cabrio, ale nie miał plastikowego daszku, tylko taki sam jak city, chowany w plastikową obudowę ;)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Cabrio fix ma wyższą notę w testach bezpieczeństwa z bazą. Jeśli ktoś nie kupuję bazy to między citi a cabrio nie ma różnicy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeden punkt to bardzo dużo zważywszy na to, że jest ich 5 a "minimalne minimum" to 3 ;> Ale tak jak napisała Karolina to te 5 punktów za bezpieczeństwo przyznane jest Cabrio z bazą. Bez bazy ma 4 pkt tak jak Citi. My mamy Cabrio akurat ;)
Tu link do testow fotelikow:
http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0-13/ocena/malejaco/index.html
Nie ma roznicy w bezpieczenstwie pomiedzy Cabrio a Citi, no chyba ze Cabrio z baza, ale sam fotelik nie jest bezpieczniejszy.
Dodam ze Cabrio jest ciezszy.
Mój mąż mega dokładnie przesledzil ten temat zanim kupilismy fotelik:)
image
Dziewczyny na allegro sa foteliki duzo taniej niz w sklepach np. ja kupilam cabrio fix za 385zl podczas gdy w mama i ja kosztuje ponad 500.
ja tylko dodam ze obecnie jest pebble ktore jest ulepszona wersja cabriofix, miedzy innymi nie da sie nieprawidlowo zamontowac uzywajac pasy
image

image
jestem uzytkownikiem city i mam mieszane uczucia w stosunku do niego, wcale tak łatwo się go nie montuje, jest tez stosunkowo mały jak na foteliko do 13 kg.... więcej na moim blogu http://www.bobobebe.pl

ja mam akurat irock size z maxi cosi, generalnie tenpolecili mi w sklepie tosia, można podpytać sprzedawców co i jak z nimi

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

do góry