Widok
Foteliki różnią się znacznie.
1.Przede wszystkim testy bezpieczeństwa Cabrio Fix są o niebo lepsze niż City.
2.Sama konstrukcja Cabrio fotelika jest oparta na nowszej technologii. Jest głębszy, szerszy, tapicerka uszyta z lepszych jakościowo materiałów.
3. Cabrio fix ma możliwość montowania z bazą, City niestety takie możliwości nie ma.
Różnica jest bardzo duża no ale i co za tym idzie cena też dużo wyższa. Ale z doświadczenia wiem że fotelik Cabrio Fix jest dużo łatwiej sprzedać nie tracąc na nim zbyt wiele kasy. Oczywiście jeśli fotelik jest zadbany.
Osobiście wybrałam fotelik Cabrio Fix na City bym się nie zdecydowała:)
1.Przede wszystkim testy bezpieczeństwa Cabrio Fix są o niebo lepsze niż City.
2.Sama konstrukcja Cabrio fotelika jest oparta na nowszej technologii. Jest głębszy, szerszy, tapicerka uszyta z lepszych jakościowo materiałów.
3. Cabrio fix ma możliwość montowania z bazą, City niestety takie możliwości nie ma.
Różnica jest bardzo duża no ale i co za tym idzie cena też dużo wyższa. Ale z doświadczenia wiem że fotelik Cabrio Fix jest dużo łatwiej sprzedać nie tracąc na nim zbyt wiele kasy. Oczywiście jeśli fotelik jest zadbany.
Osobiście wybrałam fotelik Cabrio Fix na City bym się nie zdecydowała:)
nasz maluch nawet w cabrio fix w upalne dni był cały mokry. Teraz mamy chicco, niby z oddychającego materiału, który zapobiega poceniu się ale i tak mały się pocił. Foteliki są tak skonstruowane, dziecko w nim "obudowane", że jak jest gorąco to nie ma bata, żeby sie nie zgrzało. Co do tego, że różnica między fotelikami niewielka, a w cenie duża, to według mnie jeśli chodzi o bezpieczeństwo szkraba, to raczej ta różnica w cenie jest żadna.
Agusia! Jesli nie masz dobrych podstaw wiedzy o sprawach o których piszesz to prosze nie rob ludzom wody z mózgu!
Napisałaś "o niebo lepszy w testach bezpieczeństwa" różnica jest tylko 1 punkt. Czy wiesz jak podczas crash testów sa przyznawane punkty??? Jeśli brak Ci takiej wiedzy to nie strasz Mam różnica 1 punktu bo w tym przypadku ta różnica nie ma znaczenia. Przy różnicy 1 punktu większe znaczenie mieć będzie czy jedziesz BMW X5 czy fiatem panda!!!. Kolejna rzecz KONSTRUKCJA. Nie sugeruj sie datą konstrukcji. City sa produkowane już 10 lat i firma ich nie wycofała z produkcji ponieważ jest to bardzo dobra staranna konstrukcja na bazie której powstało Cabrio-FIX.
Następna sprawa to kryteria wyboru: 1. Bezpieczeństwo 2.Funkcjonalność 3. Estetyka. Największa różnica między City i CabrioFIX jest w funkcjonalności i mniejsza w estetyce. Generalnie na te kilka miesięcy dla Bobaska (w 95%przypadków) różnicy odczuwalnej nie bedzie. Róznica dla Tatusiów jesli chca mocować na isofix. Dla Mam kolory :)
pozd
Napisałaś "o niebo lepszy w testach bezpieczeństwa" różnica jest tylko 1 punkt. Czy wiesz jak podczas crash testów sa przyznawane punkty??? Jeśli brak Ci takiej wiedzy to nie strasz Mam różnica 1 punktu bo w tym przypadku ta różnica nie ma znaczenia. Przy różnicy 1 punktu większe znaczenie mieć będzie czy jedziesz BMW X5 czy fiatem panda!!!. Kolejna rzecz KONSTRUKCJA. Nie sugeruj sie datą konstrukcji. City sa produkowane już 10 lat i firma ich nie wycofała z produkcji ponieważ jest to bardzo dobra staranna konstrukcja na bazie której powstało Cabrio-FIX.
Następna sprawa to kryteria wyboru: 1. Bezpieczeństwo 2.Funkcjonalność 3. Estetyka. Największa różnica między City i CabrioFIX jest w funkcjonalności i mniejsza w estetyce. Generalnie na te kilka miesięcy dla Bobaska (w 95%przypadków) różnicy odczuwalnej nie bedzie. Róznica dla Tatusiów jesli chca mocować na isofix. Dla Mam kolory :)
pozd
Zgadzam się - my też kupiliśmy Citi. I byliśmy bardzo zadowoleni! Cabrio ma plastikowy daszek ale przecież nie będziecie ganiać z maluszkiem długo po deszczu - ten materiałowy wystarczał nawet na spory deszcz na krótki bieg do samochodu. A na słońce był super!Ciężar? Na początku to zaden problem ale na koniec używania ( u nas koło 11 miesiąca) to by była już olbrzymia różnica. My wybraliśmy citi ze względu na wygodę/bezpieczeństwo/stosunek obu i ceny. Dodatkowo zmieniliśmy samochód na bezpieczniejszy i z klimą :) Więc mały miał bezpieczniej i dużo się nie pocił :) no i wózek do nowego samochodu wchodził . Ja na początku chciałam taki z iso-fixem i kupić podstawę ale po kupnie samochodu zorientowałam się, że po prostu nas nie byłoby stać. Cena podstawy i fotelika razem jest powalająca - nie jestem pewna czy warto. Chyba producenci grają na naszych rodzicowych uczuciach i szantażują - jak zaoszczędzisz toś zły rodzic. Dobry rodzic ma dać im sporo kasy. Zastanawiające .. Ale jak kto ma furę kasy to czemu nie?
Jeden punkt to bardzo dużo zważywszy na to, że jest ich 5 a "minimalne minimum" to 3 ;> Ale tak jak napisała Karolina to te 5 punktów za bezpieczeństwo przyznane jest Cabrio z bazą. Bez bazy ma 4 pkt tak jak Citi. My mamy Cabrio akurat ;)
Tu link do testow fotelikow:
http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0-13/ocena/malejaco/index.html
Nie ma roznicy w bezpieczenstwie pomiedzy Cabrio a Citi, no chyba ze Cabrio z baza, ale sam fotelik nie jest bezpieczniejszy.
Dodam ze Cabrio jest ciezszy.
Mój mąż mega dokładnie przesledzil ten temat zanim kupilismy fotelik:)
http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0-13/ocena/malejaco/index.html
Nie ma roznicy w bezpieczenstwie pomiedzy Cabrio a Citi, no chyba ze Cabrio z baza, ale sam fotelik nie jest bezpieczniejszy.
Dodam ze Cabrio jest ciezszy.
Mój mąż mega dokładnie przesledzil ten temat zanim kupilismy fotelik:)
jestem uzytkownikiem city i mam mieszane uczucia w stosunku do niego, wcale tak łatwo się go nie montuje, jest tez stosunkowo mały jak na foteliko do 13 kg.... więcej na moim blogu http://www.bobobebe.pl