Widok

fotelik recaro polaric i opadająca główka podczas snu

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej, może Wy coś poradzicie. Kupiłam po dłuższych rozważaniach tenże fotelik i podczas drugiej podróży wkurzyłam się-synek zasnął i jego główka wisiała na wysokości klatki :/ no nie może tak jeździć :/ czy macie jakieś sposoby w tych fotelikach montowanych tyłem aby główka podczas snu tak nie opadała? :(
przyznam że aktualnie jestem rozczarowana fotelikiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hm... a nie ma w tym foteliku regulacji?
Myśmy używali fotelika od 3-ciego m-ca.
Dziadkowie kupili fotelik nania (0-18). W opcji do 9 kg (tyłem) jest tam z przodu przycisk, który pozwala rozsunąć fotelik i ustawić siedzisko do pozycji kołyski. Nie było problemu z opadaniem głowy. Kiedy zaczęliśmy używać fotelika w opcji 9-18kg zaczęlismy też używać poduszki -rogalik na szyję i nie było problemu.
Okruszek chyba pisze o tym wiekszym foteliku.
U nas w nosidle-foteliku nie bylo nigdy problemu, w tym 9-18 też nie bo się rozkłada do pozycji półleżacej, ale w tym już 15-36 czy jakos tak problem pojawił się od razu i używamy rogala na szyjkę i nie ma problemu.
A czy te rogale na szyje nie mają wpływu na bezpieczeństwo? tak nam sugerował Pan w mama i ja...
rogal musi być specjalny - cienki z tyły żeby nie odsuwał głowy za bardzo... ale ja niestety takiego jeszcze nie spotkałam. Jakby ktoś widział to byłabym wdzięczna za podpowiedź gdzie.
Mówisz i masz ;)
http://www.sklep-tosia.pl/concord-luna_p649
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja kupiłam w mapu własnie cienki z tyłu grube z przodu
Gerberek czy mogę przy okazji o coś zapytać? szukaliśmy fotelika 15-36 dla córeczki i przymierzyliśmy w mama i ja Kiddy. Okazał się bardzo wąski, a pas zachodził lekko na szyję (mierzyliśmy na tym fotelu samochodowym w sklepie). Zastanawiamy się jeszcze nad romer z isofixem lub recaro mozna. Chyba najlepiej przymierzyć je w samochodzie, a nie na takim fotelu samochodowym w sklepie?
mój z tyłu własnie też taki cienki a z przodu troche mniej wypchany z bobem budowniczym teraz oszukałam kupilismy w mama i ja syn sam wybierał jeszcze był z autami
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
kwiatku, zdecydowanie w samochodzie. Nie tylko ze względu na pas i szyję, ale także ze względu na to, że fotelik może nie pasować do kształtu kanapy w aucie.
http://foteliki-pod-lupa.pl/kompatybilnosc/isofix-czy-zawsze-trzeba-mierzyc-przed-zakupem/

Co do Romera to może sprawdź model Romer Kidfix XP SICT:
http://foteliki-pod-lupa.pl/nowe-foteliki/roemer-x-pad/
ja dla córci kupiłam recaro monza nova z isofixem i polecam.

a co do polaric'a to jest tylko jeden model- to jest fotelik 9-18 ale montowany tyłem i problem polega na tym że te foteliki montowane tyłem 9-18 nawet po ustawieniu ich na opcję półleżącą są i tak opcją siedzącą :/ i mam problem z główką u synka.
a tego rogala sobie za bardzo nie wyobrażam bo przecież on jeszcze bardziej odchyli tą głowę / kark.
własnie opiera sobie glowe na boczku na poduszce jak lezy bo blokuje spadanie do przodu to jedyne wyjscie. u nas tez bylo tak polsiedzaco bardziej niz lezaco ale problemu nie bylo. dopiero w tym najwiekszym foteliku. ale ta poduszka pomaga raczj innego wyjscia nie ma
jak główka opada to niestety jest to prawdopodobnie źle dopasowany fotelik do auta... może uda się skrócić ciut nogę podpierającą i dociągnąć pasami stabilizującymi podstawę, żeby było niżej?
jeśli rogal to tak jak wyżej musi to być z tyłu cienki, po bokach grubszy
http://allegro.pl/poduszka-podrozna-do-fotelika-samochodowego-kolory-i3767049672.html
fotelik dopasowany był i do dziecka i do samochodu i niby bylo ok, ale w sklepie podczas przymiarki synek nie spał ;) ok, dzięki za rady. Może go wymienię na fotelik ustawiany do przodu...
Jestem rozczarowana leci glowa chyba ze fotel dzielony
My mamy besafe izi kid i tez mamy ten problem niestety....
Wszystko jest ok do czasu az corka nie zasnie... i caly czas jezdzi w pozycji 'polezacej' chociaz wg mnie to jest pozycja siedząca...

Tez mamy rogala, takiego super extra i niestety nic nie daje, glowa jak leciala tak leci a jeszcze nos ma wetkniety w te grube poduszki i mama wrazenie, ze nie moze oddychac...
Jak jezdzimy gdzies dalej we 3 to ktos jedzie z tylu i trzyma glowe malej, a jak jade sama to niestety wisi...
Ostatnio nawet na szalik probowalam przywiązac jej czolo ale niestety glowa byla zbyt ciezka ;)

Na jesien bedziemy zmieniac fotelik i poki co na1 miejscu jest ten recaro monza co ktoś pisał wyżej.
image

nulka przy opadającej główce można dokupić
"BeSafe, Podkładka poziomująca do fotelików samochodowych" powinno pomóc

A do jakiego wieku udało Wam się pojeździć w tym foteliku? My tez w nim jeździmy niestety mały wagowo już wyrasta
Ona nie moze byc mocnowana jak jest isofix.... bo kiedys czytalam o czyms takim..

Cora poki co ma 2 lata i 8mcy , mam nadzieje ze do jesieni pojezdzi... czyli ok 3.5roku...
Rozumiem my mamy fotelik na pasy znajomi również besafe na pasy im ta podkładka bardzo pomogła. Mój ma ponad 3,5 i do 4 pewnie pojeździ

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

do góry